Facebook Pixel Καμιά σχέση στο παιχνίδι τους!
| 2012-09-14 09:20:00

Καμιά σχέση στο παιχνίδι τους!

Καμιά σχέση στο παιχνίδι τους!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος συγκρίνει τη Σάλκε με τη Ντόρτμουντ και συμπεραίνει ότι ο φετινός αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι σαφώς πιο δυνατός...

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Σάλκε αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή προσπάθεια των “ερυθρόλευκων” στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων και πρόκειται για ματς που όλοι αναγνωρίζουν ότι έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Απέναντι στους πειραιώτες άλλωστε θα παραταχθεί μια πολύ καλή ομάδα, που σε θέματα τακτικής έχει να παρουσιάσει σημαντικές διαφορές σε σχέση μ' έναν άλλο γερμανικό σύλλογο που αντιμετώπισε πέρυσι ο Ολυμπιακός, τη Ντόρτμουντ.

Η Μπορούσια βέβαια είναι η πρωταθλήτρια Γερμανίας τα δύο τελευταία χρόνια αλλά βάζοντας κάποιος στο “ζύγι” τις...ταυτότητες των δύο ομάδων συμπεραίνει ξεκάθαρα ότι η φιλοσοφία και το στυλ των “κιτρινόμαυρων” είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό της φετινής εκπροσώπου της Γερμανίας που θ' αντιμετωπίσει η ομάδα του Πειραιά.

Πρώτα απ' όλα η Σάλκε είναι ομάδα που έχει πιο “σφιχτή” αμυντική λειτουργία σε σύγκριση με τους πρωταθλητές Γερμανίας. Όλοι θα θυμούνται τα κενά που είχε η Ντόρτμουντ στο κέντρο της άμυνας της στο περσινό ματς στο “Καραϊσκάκη”. Αυτά τα κενά θα είναι δύσκολο να τα βρει ξανά (αν και θα ήταν ότι καλύτερο) ο Ολυμπιακός απέναντι στη Σάλκε. Επίσης η ομάδα του Γκελζνκίρχεν είναι πιο συγκροτημένη σε ότι αφορά το αγωνιστικό της πλάνο και τον τρόπο που το τηρούν οι παίκτες της στο χορτάρι.

Εν αντιθέσει με τη Ντόρτμουντ που υπήρχε μια πολύ...άνετη προσέγγιση των ευρωπαϊκών της αγώνων, η Σάλκε είναι ομάδα που έχει και μεγαλύτερη πείρα αλλά και πιο “σκληρό” χαρακτήρα, ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με τη Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός βρήκε “διαδρόμους” και μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του αλλά με τη Σάλκε δε θα είναι ανάλογα τα πράγματα. Παράλληλα όμως η φετινή αντίπαλος των πρωταθλητών μπορεί να γίνει εξίσου “βελούδινη” με τη Ντόρτμουντ σε ότι έχει να κάνει με την επιθετική της λειτουργία, που ήταν και το μεγάλο πλεονέκτημα της Μπορούσια.

Το κύριο ζήτημα μάλιστα για τον Ολυμπιακό είναι ότι μεσοεπιθετικά η Σάλκε διαθέτει και πιο έμπειρους (σε ευρωπαϊκά ματς) παίκτες από αυτούς που είχε πέρυσι η Ντόρτμουντ και η εμπειρία είναι πολύ μεγάλη υπόθεση σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Εν ολίγοις, αν θελήσει κάποιος να συγκρίνει τα δύο ματς μπορεί να επισημάνει ότι αυτό απέναντι στη Σάλκε φαντάζει πιο δύσκολο σε σχέση με το περσινό απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Όχι μόνο γιατί η φετινή αντίπαλος των “ερυθρόλευκων” είναι πιο έμπειρη ομάδα αλλά κι επειδή όταν πέρυσι ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Ντόρτμουντ ήταν την τρίτη αγωνιστική των ομίλων και βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση ενώ τώρα μιλάμε για την πρεμιέρα και σίγουρα καμιά ομάδα δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας με τρία επίσημα ματς στα “πόδια”.

Αναφορικά τώρα με το ερώτημα που μπορεί να προκύψει, γιατί η Ντόρτμουντ πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα αφού υστερεί έναντι της Σάλκε, η απάντηση είναι απλή. Επειδή ο Κλοπ είχε φτιάξει μια ομάδα που είχε ως μεγάλο της χαρακτηριστικό τη διάρκεια μέσα στη χρονιά ενώ η Σάλκε είχε και ίσως να έχει και φέτος “σκαμπανεβάσματα” στην απόδοση της. Και αυτό μετράει πολύ.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags