Facebook Pixel Το ρεκόρ και η Σάλκε
| 2012-09-16 11:34:00

Το ρεκόρ και η Σάλκε

Το ρεκόρ και η Σάλκε

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την ευκαιρία που έχει ο Ολυμπιακός να πάρει τίτλο με τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει ποτέ και σχολιάζει τα καλά και τα στραβά εν όψει του αγώνα με τη Σάλκε.

Η νίκη του Ολυμπιακού στα Γιάννινα σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό δίνει «αέρα» εφτά βαθμών στους «ερυθρόλευκους» από τον «αιώνιο» αντίπαλο τους στην τρίτη μόλις αγωνιστική της σούπερ λίγκα.

Με βάση λοιπόν αυτά που βλέπουμε στο πρωτάθλημα μας στα τρία πρώτα μας, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεκόρ. Αυτό της κατάκτησης του πρωταθλήματος με τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει ποτέ.

Όσο και αν η λογική δεν έχει θέση στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου, μάλλον κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δε θα πάρουν το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Το θέμα είναι αν θα καταφέρουν να πετύχουν και το ρεκόρ που προαναφέραμε, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η ομάδα που θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση, γιατί κι αυτό «παίζεται» με βάση την εικόνα που βλέπουμε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Ότι στον Ολυμπιακό όμως παρουσιάζεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει μια επίδοση που θα κρατήσει για πολλά χρόνια, αυτό είναι δεδομένο.

Πάμε τώρα από το ρεκόρ στην εικόνα που είχε η πειραϊκή ομάδα απέναντι στον ΠΑΣ. Ο στόχος της κατάκτησης των τριών βαθμών επιτεύχθηκε αλλά υπάρχουν ορισμένα στοιχεία (θετικά και αρνητικά) που πρέπει να επισημανθούν και λόγω του μεγάλου ματς με τη Σάλκε για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας κάνουμε την αρχή με τα θετικά.

1.Οι πειραιώτες βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση απέναντι σε μια άμυνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έστω και αν χρειάστηκε να... σπαταλήσουν πρώτα ένα ημίχρονο έχοντας μόλις μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, το δοκάρι του Μανωλά.

2.Ο Ιμπαγάσα είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει ότι βγάζει και 90λεπτο στο πρωτάθλημα μας. Μεγάλη υπόθεση αυτό για τον Ολυμπιακό, όπως μεγάλη υπόθεση είναι να βλέπουμε πάσες σαν και αυτή που έκανε ο Αργεντινός στον Τζιμπούρ στο δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων». Τέτοιες πάσες στην κόντρα θα ψάξει η πειραϊκή ομάδα και απέναντι στη Σάλκε.

3.Ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας μια ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική είχε πάρει ισοπαλία στο ΟΑΚΑ και κέρδισε χωρίς να παίξουν ο Τοροσίδης, ο Κοντρέρας, ο Μανιάτης. Απουσίαζαν δηλαδή τρεις βασικοί του παίκτες.

Πάμε να δούμε όμως και ορισμένα πράγματα που προβλημάτισαν.

1.Υπήρχε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, αυτό ήταν ξεκάθαρο και δε χρειαζόταν η φάση του γκολ για να το διαπιστώσει κάποιος. Σίγουρα ο Πορτογάλος το διέκρινε. Πάντως σε ότι αφορά το γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», φανταστείτε ένα τέτοιο λάθος σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού ένα γκολ από τέτοιο λάθος.

2.Ο Μασάντο «έπεσε» πολλές φορές στη διάρκεια του ματς πάνω στον Ιμπαγάσα καθώς έφευγε από τα δεξιά για να συγκλίνει στον άξονα. Υπήρχαν πολλές στιγμές στο ματς που οι δυο τους ήταν δίπλα και δεξιά στην επίθεση δεν υπήρχε κάποιος για να ανοίξει την άμυνα. Αυτό βόλευε τον ΠΑΣ που έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Απλά θυμηθείτε ότι η άμυνα των γηπεδούχων «άνοιξε» στη φάση του πρώτου γκολ από την πάσα του Αμπντούν στα πλάγια στον Τζιμπούρ. Ο Μήτρογλου πήγε στη σωστή θέση, ο ένας στόπερ είχε πάει να καλύψει τον Τζιμπούρ κι έτσι μπήκε το γκολ. Οι άμυνες με τρεις κεντρικούς αμυντικούς συνήθως «σπάνε» από τα άκρα. Ο Μασάντο λοιπόν θα πρέπει να το προσέξει αυτό στην αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα.

REDάκια
*Καλός για ένα ακόμα ματς ο Μοντέστο που βοήθησε σημαντικά τους «ερυθρόλευκους» στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

*Ο Ζαρντίμ έδωσε την ευκαιρία στον Γκρέκο και τον χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα. Η απόδοση όμως του Ιταλού μέσου ήταν απογοητευτική και ορθώς αντικαταστάθηκε.

*Σωστός ο Πορτογάλος στις αλλαγές του και ειδικά στο λεπτό που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Μήτρογλου. Είδε ότι ο Τζιμπούρ είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δεν άργησε να βάλει τον Μήτρογλου. Δεν άφησε δηλαδή να πάει το ματς στο 60' ή στο 65' για να γίνει η αλλαγή. Σωστή επίσης και η επιλογή να βάλει στο ματς τον Φουστέρ στο τελευταίο εικοσάλεπτο

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags