Facebook Pixel Πρωτάθλημα... τέλος!
| 2012-09-16 12:50:00

Πρωτάθλημα... τέλος!

Πρωτάθλημα... τέλος!

Πριν καν ξεκινήσει η ...σεμνή τελετή του φετινού πρωταθλήματος, έφτασε ήδη στο ...φινάλε της, τουλάχιστον όσον αφορά τη μάχη των δύο "αιωνίων" στην κορυφή. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με... έξι βαθμούς χθες από τα Γιάννενα, καθώς συνδύασε τη δική του -αγχωτική όπως εξελίχθηκε στο φινάλε- νίκη με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό.

Και αν το αποτέλεσμα στους «Ζωσιμάδες» κρίνεται φυσιολογικό, η νίκη του Πανθρακικού είναι έκπληξη ισοδύναμη με την περυσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Δόξα στο Καυτανζόγλειο.

Η διαφορά των επτά βαθμών που έχουν ήδη οι «ερυθρόλευκοι» από τον Παναθηναϊκό δύσκολα καλύπτεται, τουλάχιστον με την εικόνα που έχουν οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή και παρά το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν (άσχετα αν το παραδέχονταν ή όχι) ότι ούτως ή άλλως υπήρχε διαφορά ταχύτητας μεταξύ των δύο, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι από την τρίτη κιόλας στροφή της κούρσας η διαφορά θα ήταν τόσο μεγάλη.

Βέβαια συνήθως θερίζεις ό,τι σπείρεις. Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αποδείχτηκε τελικά μπούμερανγκ για τον Γιάννη Αλαφούζο. Προσπάθησε τόσο να στρέψει το βλέμμα μακριά από το αγωνιστικό κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος, ώστε τελικά οι πρώτοι που επηρεάστηκαν από την τακτική του ήταν οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας του.

Ολοι στον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν να κυνηγούν μάγισσες αντί να κάνουν αυτό που είναι ο στόχος τους όταν παίζουν μπάλα: να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Διότι ΟΚ. Οι συνεχείς τοποθετήσεις για «παράγκες», Αρετόπουλους, αναβολές και μεταθέσεις αγώνων δημιουργούν εντυπώσεις, όμως αν η ομάδα σου δεν μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ και τον Πανθρακικό, τότε καλό είναι να σκεφτείς ότι τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά μάλλον στραβά αρμενίζεις.

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, το χρέος του χθες το έκανε, αλλά για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να διαφοροποιηθεί από τη γενική του φετινή εικόνα. Καλός στην επίθεση, με ευκαιρίες και καλές εμπνεύσεις του μαέστρου Ιμπαγάσα (που πάλι έμεινε στο γήπεδο περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε), αλλά και με πολλά κενά στην άμυνα.

Οι Μανωλάς και Σιόβας δεν έπεισαν, ο Παπάζογλου είχε αρκετά προβλήματα ως δεξί μπακ, ο Χολέμπας δεν ήταν και αυτός σε καλή μέρα, ενώ και ο Κάρολ είχε δεύτερη γκέλα σε τρίτο ματς, αν και στο τέλος έσωσε με την επέμβασή του την ομάδα του από την ισοφάριση. Εικόνα που ναι μεν σου δίνει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΠΑΣ, απέναντι στη Σάλκε όμως δεν σου δίνει ούτε έναν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags