Facebook Pixel Αργός, πλην όμως αποτελεσματικός
| 2012-09-16 14:14:00

Αργός, πλην όμως αποτελεσματικός

Αργός, πλην όμως αποτελεσματικός

Ο Γ. Μαζιάς γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ. Τι πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες ενόψει Σάλκε.

Η απλή ανάγνωση της θετικής πλευράς του αποτελέσματος για τον Ολυμπιακό είναι ότι νίκησε και πήγε στο +7 από τον Παναθηναϊκό. Έκανε το «τρία στα τρία» και πάει με καλό ηθικό στην πρώτη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά, ακόμη κι αν δεν είναι όλα καλά. Και δεν είναι όλα καλά, για έναν και μόνο λόγο. Η άμυνά του σκορπίζει τον τρόμο στον ίδιο τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά.
 
Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς, μπορεί να προσπαθούν ακόμη να δέσουν μεταξύ τους, μπορεί... χίλια μπορεί. Δεν μπορεί όμως μετά τη Βέροια και στα Γιάννινα με ματς ουσιαστικά κλειδωμένο, με καλό προβάδισμα στο σκορ, να καρδιοχτυπά μέχρι την τελευταία φάση. Nαι, ποδόσφαιρο είναι και όλα γίνονται.
 
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως παύει να είναι σύμπτωση. Τέτοιο χάλι πίσω δεν θα το συγχωρήσει η Σάλκε. Σε αυτό το ματς το επίπεδο αλλάζει. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεχάσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Εδώ είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι έχει αλλάξει πρόσωπο. Πολλοί μέσοι, μεγαλύτερη σε διάρκεια κυκλοφορία της μπάλας, αλλά λιγότερες επιθέσεις.
 
Ο αντίπαλος περιμένει και οι «ερυθρόλευκοι» ως τώρα έχουν πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας. Δεν έχουν την περσινή δυστοκία με τις είκοσι τελικές και το ένα γκολ. Όσο διατηρούν το 5-6 καλές φάσεις και 2-3 γκολ, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα. Είναι όμως προβλέψιμοι και δεν έχουν παίκτες πλην Τζεμπούρ, Μήτρογλου να βλέπουν δίχτυα. Αν εξαιρέσεις στα στημένα  ο πρωταθλητής δεν απειλεί με την ίδια ταχύτητα και πλουραλισμό σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
 
Έχουν αλλάξει πολλά και κάθε αρχή είναι δύσκολη. Όσο δεν έχει την πίεση από τον Παναθηναϊκό και τους υπόλοιπους διώκτες του στη μάχη για τον τίτλο, τα ματς του θα κυλούν αργά και υποτονικά. Θα αρκούν 2-3 φάσεις για να έρθει το γκολ της νίκης.  Κάποια στιγμή βέβαια θα πληρώσει και στην Ελλάδα τα αμυντικά του προβλήματα, αλλά τότε αυτό ίσως να μην είναι σημαντικό. Ηδη η διαφορά είναι στο +7 από τον «αιώνιο»...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags