Facebook Pixel "Αντίο" τίτλου από Ρεάλ!
| 2012-09-16 18:38:00

"Αντίο" τίτλου από Ρεάλ!

"Αντίο" τίτλου από Ρεάλ!

Ποτέ στην ιστορία της η Βασίλισσα δεν ανέτρεψε διαφορά οκτώ βαθμών, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το χειρότερο ξεκίνημα στην καριέρα του Μουρίνιο...

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές η βαθμολογία όχι απλά ξενίζει, αλλά κατά κάποιο τρόπο σοκάρει. Η Μπαρτσελόνα έχει το απόλυτο των 12 βαθμών και η Ρεάλ μόλις τέσσερις. Η διαφορά των οκτώ βαθμών προκαλεί στους Μαδριλένους κάτι περισσότερο από προβληματισμό και άγχος. Για να καταφέρουν να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν στο φινάλε, θα πρέπει να ξεπεράσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους, μα και ολόκληρη την ιστορία του συλλόγου.


Βλέπετε ποτέ στο παρελθόν η Βασίλισσα δεν κατάφερε να ανατρέψει ένα τέτοιο προβάδισμα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το ποιο κοντινό που έχει καταφέρει, ήταν να πάρει την κούπα από το -7, κυνηγώντας την εκπληκτική Ρεάλ Σοσιεδάδ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς τη σεζόν 2002-'03. Μόνο η Μπαρτσελόνα το 1998-'99 που την 14η αγωνιστική απείχε εννέα βαθμούς από την κορυφή, μπόρεσε να πετύχει την απόλυτη ανατροπή και να τερματίσει 1η. Βέβαια η Μπάρτσα έχει κάνει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το 1991-'92 η Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ έκανε το απίστευτο να κλέψει τον τίτλο από τη Ρεάλ με μειονέκτημα οκτώ βαθμών, αλλά με τη νίκη να δίνει τότε δύο πόντους και όχι τρεις!

Σε όλα αυτά τα αρνητικά, υπάρχει ωστόσο, ένα θετικό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση για τη Ρεάλ. Το να ξεκινήσει μία ομάδα στην 4η αγωνιστική με οκτώ βαθμούς πλεονέκτημα και να φτάσει 1η μέχρι το τέλος της διαδρομής, έχει συμβεί μόλις μία φορά και το είχε κάνει η ίδια η Ρεάλ (1987-'88) των πέντε σερί τίτλων. Αυτό ίσως να σημαίνει πως θεωρητικά η Μπάρτσα έχει ελάχιστες πιθανότητες να κρατήσει αυτό το εντυπωσιακό προβάδισμα που απέκτησε τόσο νωρίς.

Τραγικά είναι τα πράγματα και για τον Ζοσέ Μουρίνιο μεμονωμένα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ουδέποτε είχε ξεκινήσει τόσο άσχημα στην καριέρα του. Ειδικά αυτό με τις τρεις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες (Χετάφε, Σεβίλλη και στο Σούπερ Καπ με τη Μπαρτσελόνα) είναι κάτι που έχει αποσυντονίσει ακόμα και και τον ίδιο. Για να καταλάβετε τη διαφορά της ομάδας σε σχέση με πέρσι, αυτούς τους οκτώ βαθμούς έπρεπε να φτάσουμε στις 10 Δεκεμβρίου για να τους απωλέσει. Τώρα τους έχει χάσει από τις 15 Σεπτεμβρίου!

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags