Facebook Pixel Σώθηκε ως εκ θαύματος
| 2012-09-17 11:26:00

Σώθηκε ως εκ θαύματος

Σώθηκε ως εκ θαύματος

Με μια ομάδα "αχταρμά", μια άμυνα για τα ...πανηγύρια, χωρίς ουσιαστικά φάση εκτός από το δοκάρι και τρία δοκάρια από τον αντίπαλο, στατιστικά η νίκη ήταν απίθανη, αλλά ήρθε και αυτό είναι το μοναδικό θετικό γεγονός. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.

Για την ομάδα «αχταρμά» ευθύνονται σε ένα μεγάλο ποσοστό οι αποτυχημένες εμπνεύσεις του Γιώργου Δώνη. Ξεκίνησε το ματς με τρεις παίκτες σε λάθος και ξένες θέσεις, γι’ αυτούς. Τον Φωτάκη δεξί χαφ, τον Σταφυλίδη αριστερό χαφ και τον Λόρενς δεύτερο επιθετικό. Το αποτέλεσμα; Τραγικό. Δεν υπήρχε ούτε καν η στοιχειώδης έννοια της λέξης συστήματος. Δεν λειτουργούσε ούτε η αριστερή, ούτε η δεξιά πλευρά. Και όταν δεν υπάρχουν άκρα για να «σπάσεις» μια κλειστή άμυνα, τότε είσαι καταδικασμένος.

Ο Κουμαλό και οι… μετρήσεις

Για την τραγελαφική άμυνα ευθύνεται ο αγωνιστικός σχεδιασμός του καλοκαιριού. Ο Κουμαλό είναι ο στόπερ που θερμοπαρακαλούσαν οι υπεύθυνοι της ομάδας και  περίμεναν την απάντησή του κιόλας τόσο καιρό, φοβούμενοι μήπως τον χάσουν; Το πέναλτι που έκανε ήταν υπόδειγμα επιπολαιότητας. Ο Δώνης δήλωσε ότι είναι ο γρηγορότερος και αλτικότερος παίκτης του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τις μετρήσεις, αλλά για λόγους άγχους δεν αποδίδει. Μπορεί λόγω άγχους να γίνεται ένας ποδοσφαιριστής πιο αργός και λιγότερο αλτικός; Πρώτη φορά το ακούω. 

Ανεξάρτητα από τις μετρήσεις είναι παταγωδώς απογοητευτική επιλογή μέχρι τώρα ο Νοτιοαφρικανός. Μην αναφερθώ και στον αντικαταστάτη του Μαλεζά, τον Βιβιάν, ο οποίος επίσης στα λίγα ματς που έπαιξε, ήταν κακός. Και στα μπακ, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλύτερη. Ο Ετό… εξέπεμπε σήματα κινδύνου για την άμυνα από πέρυσι, αλλά δεν αντικαταστάθηκε, όπως και ο 35χρονος Λίνο από την άλλη πλευρά.

Στην θέση του τερματοφύλακα ο Γλύκος ήταν και πάλι ανεπαρκέστατος στις εξόδους. Πάλι καλά που είχε ως... προέκταση των χεριών του χθες τα δοκάρια. Κι όλα αυτά ενώ ο νεοαποκτηθείς Χακόμπο «ξεσκονίζει» με την ησυχία του ακόμα τον πάγκο.

Μόνο ο Λόρενς βγάζει τα λεφτά του

Από τις μεταγραφές μόνο ο Λόρενς για την ώρα βγάζει, εν μέρει, τα λεφτά του. Προς το παρόν, από την νέα γενιά, δυστυχώς, ουδείς απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για την βασική 11άδα. Ο Αποστολόπουλος και ο Κάτσε δεν ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο βάρος της φανέλας. Από την γενική «κατρακύλα», παρότι έπαιζε σε λάθος θέση, κόντρα στην Τρίπολη ξεχώρισε μόνο ο Φωτάκης, που έ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags