Facebook Pixel Μια βραδιά για να γίνει μάγκας ο Ζαρντίμ
| 2012-09-18 10:08:00

Μια βραδιά για να γίνει μάγκας ο Ζαρντίμ

Μια βραδιά για να γίνει μάγκας ο Ζαρντίμ

Στην πρώτη της ανάγνωση, η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League κρύβει σημαντικές δυσκολίες για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Στην πραγματικότητα όμως αυτή εδώ είναι μια από τις καλύτερες αρχές που θα μπορούσε να ευχηθεί στον εαυτό του για το Champions League ο Πορτογάλος τεχνικός. Διότι αυτή την εποχή, που δεν έχει προλάβει να ετοιμάσει όσο θα ήθελε τον Ολυμπιακό του, ο Ζαρντίμ παίζει στο σπίτι του κόντρα σε μια ομάδα με αρκετά βαρύ όνομα, που κατάγεται από ονομαστή χώρα προέλευσης, η οποία είναι ραμμένη στα σημερινά μέτρα του.

Μια ομάδα δίχως μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, η οποία στηρίζεται σε αρκετούς άψητους ποδοσφαιριστές, της κατηγορίας των παικτών που είναι πιθανό να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη και να χάσουν το καθαρό κεφάλι στη διαχείριση μιας πρεμιέρας Champions League.

Τι περιμένει ο πολύς ελληνικός κόσμος από τον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ; Όχι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχει δει στα τρία πρώτα παιχνίδια της Superleague. Ακριβώς λοιπόν επειδή ο κόσμος θα πάει με αυτή τη συνείδηση στο Καραϊσκάκη, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη. Διότι αρκετοί από τους Ερυθρόλευκους είναι ποδοσφαιριστές που προκαλούνται από την παρουσία στο Champions League και αυτό είναι ικανό κίνητρο για να τους βγάλει καλύτερο εαυτό συγκριτικά με αυτόν που έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

Τι ζητάει σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός από τον εαυτό του; Να μη δεχθεί γκολ. Διότι αν το καταφέρει, με τους δημιουργούς και τους εκτελεστές που διαθέτει, σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη, θα τον βρει τον τρόπο να σκοράρει. Κι άρα να φτάσει στο αποτέλεσμα που θα βαφτίσει επιτυχημένη την πρεμιέρα.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη φετινή έκδοση της Σάλκε, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένας διαβασμένος Ολυμπιακός την μπορεί. Κι αυτό είναι που μένει να διαπιστώσουμε για τον Ζαρντίμ, αυτό που δεν έχει προλάβει να μας δείξει ώστε να μπορέσουμε να το καταλάβουμε. Ο Πορτογάλος κουβαλά από την πατρίδα του τη φήμη προπονητή που ετοιμάζει καλά τα ματς και διαβάζει με ακρίβεια τον αντίπαλο. Αν την επιβεβαιώσει, η βραδιά μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό κάτι παραπάνω από αυτό που τούτη την ώρα φαντάζεται ο μέσος φίλος του. Η δουλειά προφανώς και δεν είναι εύκολη. Για Champions League συζητάμε. Ένας προπονητής που βάζει όμως στον εαυτό του τις φιλοδοξίες της παρουσίας στην καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, προφανώς και μπορεί να διαχειριστεί αυτό το ματς. Και να γίνει μάγκας.

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags