Facebook Pixel "Oποιος δεν θέλει, να ζυμώσει..."
| 2012-09-18 16:33:00

"Oποιος δεν θέλει, να ζυμώσει..."

"Oποιος δεν θέλει, να ζυμώσει..."

Με μεγάλη ανακοίνωση (1.500 λέξεων) ο Μιχάλης Τροχανάς εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το ενδιαφέρον του Κιθ Χάρις να επενδύσει στην ΑΕΚ. Aποκαλύπτει συνάντηση με τον Βούρο.
 

Aναλυτικά η επιστολή:

"Όποιος δηλώνει Ενωσίτης αυτομάτως αναλαμβάνει ένα ιερό καθήκον. Και το μείζον είναι, όταν προφέρει τη μαγική λέξη ΑΕΚ, να εννοεί αποκλειστικά και περήφανα την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, τίποτε λιγότερο ή διαφορετικό.

Στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, υπάρχει μόνο ένας Ενωσίτης που γνωρίζει σε υψηλό επίπεδο -θεωρητικά και εμπειρικά ταυτόχρονα- το μέγα και ιδιαίτερα σύνθετο πρόβλημα προσέλκυσης επενδυτών στις 2 εταιρείες της ΑΕΚ, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Συμβαίνει να είμαι εγώ αυτός, ενώ όλοι οι άλλοι που το επεχείρησαν μέχρι τώρα είναι «απλές οδοντόκρεμες», με μηδενικά αποτελέσματα. Και μιλάμε για ιδιαίτερα σημαντικούς Ενωσίτες όπως π.χ οι αξιότιμοι κύριοι Δημήτρης Μελισσανίδης, Πόλυς Χατζηιωάννου, Πέτρος Παπάς και Νίκος Νοτιάς.

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί η είδηση ότι ο γνήσιος Ενωσίτης Δημήτρης Βιντιάδης έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια συγκρότησης επενδυτικού μετοχικού φορέα στην ΠΑΕ, με πρώτο επίτευγμά του τη συμμετοχή του κυρίου Κιθ Χάρις.

Ακριβώς αυτό το γεγονός, που μόνον τόση είναι η αντικειμενικότητά του, προκαλεί αφ' εαυτού μια σειρά ερωτημάτων:

1.- Ο κύριος Χάρις και η Επενδυτική του Τράπεζα ενδιαφέρονται περιοριστικά για το project «Γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια». Όμως, σ' αυτό το γήπεδο συναθροίζονται η δράση και τα καθήκοντα τριών, μόνον τριών, Ενωσιτών:

α.- Του Προέδρου της ΑΕΚ Κώστα Παπαδημητρίου, νομίμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας του γηπέδου, Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

β.- Του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Θωμά Μαύρου, που προσωποποιεί με το πιο λαμπρό τρόπο αυτό που είναι ο ίδιος, η μακράν ενδοξότερη Σημαία της ΑΕΚ χωρίς τα λάθη στα οποία παρασύρθηκαν οι άλλες τρεις Σημαίες της.

γ.- Τον Ενωσίτη Γιάννη Βούρο, ο οποίος παρά τα λάθη του σε άλλους τομείς είναι ο μοναδικός Ενωσίτης που με τις πράξεις του -και όχι λόγια- πέτυχε να κόψει τον γόρδιο δεσμό και να προσφέρει στην ΑΕΚ έτοιμο το χώρο του Γηπέδου, όπου ευχή και πόθος όλων των Ενωσιτών είναι  η ανέγερση του νέου Ναού της ΑΕΚ.

Ερωτώ λοιπόν, ποιοί άθλιοι ή ηλίθιοι -άιντε, έστω μόνον άσχετοι- εμπόδισαν την υποδοχή του κυρίου Χάρις από την καθ ύλην και τάξη τριμελή Επιτροπή των Ενωσιτών που προανέφερα; Και δεύτερον, πώς επέτρεψαν στο κύριο Χάρις να έχει απόρρητες συναντήσεις μόνον με τον κύριο Γιάννη Βούρο προκειμένου να ενημερωθεί για το Γήπεδο;

Είναι γνωστό ότι ο κύριος Χάρις, παρά το γεγονός ότι απολύτως γνωρίζει την αγωνία των Ενωσιτών για την Ομάδα μας και το αντικειμενικό γεγονός ότι ο ίδιος συνιστά μια κάποια ελπίδα για μας, στην προσπάθειά μας σωτηρίας της ΠΑΕ, μία μόνον δήλωση έκανε: «Αυτός ο λαός, αυτοί οι φίλαθλοι της ΑΕΚ (που είδε και ένιωσε στο ΟΑΚΑ) αξίζουν να έχουν το δικό τους Γήπεδο».

2.- Το δεύτερο ερώτημα είναι «γιατί ο CEO της ΠΑΕ κύριος Ανδρέας Δημητρέλος, στου οποίου τα προσόντα δεν εμπεριέχεται ούτε μία από της ουσιαστικές προϋποθέσεις που απαιτεί η θέση CEO μιας πολύπλοκης εταιρείας (όπως γενικώς είναι η ΠΑΕ) προτίμησε να ενημερώσει τον κύριο Χάρις χωρίς την παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ;» Τί είδους παιχνίδια είναι αυτά και γιατί ο κύριος Δημητρέλος δεν τηρεί τουλάχιστον τα προσχήματα ώστε να μη θεωρείται μέλος «του βαθέως κράτους της ΠΑΕ» και ίσως ολόκληρης της ΑΕΚ; Ποιά εικόνα προκάλεσε στον υποψήφιο επενδυτή της ΠΑΕ ο αποκλεισμός του Προέδρου της ΑΕΚ; Αρνούμαι να παρασυρθώ σε δημοσιογραφικά «κουτσομπολιά».

3.- Ακούγεται από το «ράδιο αρβύλα» ότι πρόθεση των υποψήφιων επενδυτών είναι να διαθέσουν  για την  ΠΑΕ το ποσό... 13 εκ. ευρώ για να την  εξυγιάνουν και να την αναπτύξουν! Μα η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη φιλοδωρήματος, δεν είναι γκαρσόνι της ΑΕΚ. Μόνον χοντρομαλάκες παρατηρητές δεν κατανοούν ότι σωτηρία της ΠΑΕ χωρίς την ουσιαστική, καθολική και συντεταγμένη συμμετοχή των Ενωσιτών, δεν υπάρχει.  Ποιός λοιπόν θα μπορούσε να πληροφορήσει τον κύριο Χάρις για την πρόθεση και αντικειμενική ικανότητα των Ενωσιτών να αποτελέσουν νούμερο 1 παράγοντα στήριξης της προσπάθειας του κυρίου Χάρις με την ΠΑΕ, αν αυτός έχει αυτή τη πρόθεση; Ποιός είναι φύση, θέση και πίστη ικανότερος να το κάνει παρά ο νυν Πρόεδρος της ΠΑΕ, η πλέον ένδοξη και άσπιλη μορφή στην Ιστορία της ΑΕΚ; Ποιός, ποιός, ποιός παρά «ο Μαύρος ο θεός»; Πάλι πρέπει να αποφύγω το κουτσομπολιό και γι' αυτό δεν πάω παραπέρα.

4.- Συνεργάτες του γνήσιου Ενωσίτη Δημήτρη Βιντιάδη με ενημέρωσαν ότι τόσον ο κύριος Βούρος όσον και ο κύριος Αδαμίδης τον συμβούλευσαν να επικοινωνήσει μαζί μου, λόγω  της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» και της πρόθεσής μου να καταλήξουν κάπου τα πράγματα ώστε να βρω το κατάλληλο timing για την εφαρμογή της, υποθέτω. Στο τυπικό επίπεδο τους ευχαριστώ και τους δύο. Όμως, επίσης και οι δύο όφειλαν να γνωρίζουν ότι όσον με αφορά μπορώ εύκολα να διακρίνω τί συνιστά πρόθεση επένδυσης στην ΠΑΕ και τί αποτελεί wishfull thinking, ή... κάποιο ποσό χορηγίας με αντάλλαγμα την ανάθεση του project «Ανέγερση Γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια». Τί θα έλεγα, λοιπόν, σε έναν (κατά τις πληροφορίες μου και όχι μόνον) αγνό, ανιδιοτελή νέο άνδρα και απολύτως γνήσιο Ενωσίτη, στον 30άρη Δημήτρη Βιντιάδη; Ελπίζω να ερμηνευθεί σωστά η δήλωσή μου, ότι θα απέφευγα διακριτικά τη συνάντηση. Και εις επίρρωση δηλώνω, ότι στη δική μου κρίση που δεν είναι μια ακόμη άποψη αλλά τη στηρίζει  μια ενδελεχής Μελέτη, θα ήταν αρκετό να έρθει στη ΠΑΕ ο Δημήτρης ακόμη και με ένα ποσό 4-5εκ. ευρώ το οποίο αυτός και μερικοί φίλοι του θα συγκέντρωναν, για να πάρει μπρος η μηχανή της ΑΕΚ και να μετατραπεί σε χιονοστιβάδα των Ενωσιτών, ικανή να σαρώσει κάθε εμπόδιο στο δρόμο της. Και φυσικά παραμένω στην ίδια θέση και άποψη ακόμη και αυτή τη στιγμή. Τούτο οφείλεται στην εκτίμησή μου ότι η επίσκεψη «Κιθ Χάρις» δεν διέθετε ούτε ένα απ' τα τυπικά και ουσιαστικά γνωρίσματα μιας πραγματικής πρόθεσης επένδυσης στην ΠΑΕ. Ως προς το Γήπεδο δεν θα είχα αναφερθεί, ούτε καν μου πέφτει λόγος. Είναι απολύτως θέμα και ευθύνη της αρμοδιότητας των δύο Προέδρων (ΑΕΚ και ΠΑΕ) και του ήρωα Γιάννη Βούρου που πέτυχε επιτέλους την νομιμοποίησή του. Όλοι οι άλλοι να μείνουν απ' έξω πριν «τα πάρω στο κρανίο».

5.- Ο φορέας «Κιθ Χάρις» δήλωσε ότι επεξεργάζεται τα δεδομένα που του έδωσε, ο πολύ καλός γραφειοκράτης Ανδρέας Δημητρέλος, και ότι άμεσα θα αναθέσει τον έλεγχο της ΠΑΕ δεόντως. Μα, ο έλεγχος της ΠΑΕ έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί αμέσως και αιφνιδιαστικά προ ενός μηνός όταν εκφράστηκε η πρόθεση εμπλοκής του κυρίου Χάρις στην ΠΑΕ. Δεν απαιτούσε περισσότερο από 3-4 ημέρες, βάσει «της απλής μεθόδου της πρακτικής αριθμητικής» : «Χ εργάτες σκάβουν ένα αμπέλι σε 20 ημέρες, 10Χ εργάτες σε πόσες ημέρες θα το σκάψουν»; Δηλώθηκε λοιπόν, ότι επεξεργάζονται τα στοιχεία που τους έδωσε ο κύριος Δημητρέλος. Μα, ένας Professional Financial Controller (και φυσικά η επενδυτική τράπεζα διαθέτει στελέχη αυτής της σπουδαίας ειδικότητας) μπορούσε με δύο βοηθούς και μερικά computers, αφενός να περάσει από μαγνητική τομογραφία τα δεδομένα του Δημητρέλου και αφετέρου, με δοσμένες από τον κύριο Χάρις παραδοχές, να του παρουσιάσει ένα ολόκληρο και ακριβές Profit and Loss Statement που θα προέκυπτε ακόμη κι από... 5ετές budget. Δεν είναι θέμα τεχνοκρατικό λοιπόν. Μάλλον πρόκειται για απόσταγμα θυμοσοφίας: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει μέρες και βδομάδες κοσκινίζει» ενώ για τους λόγιους πρόκειται για «προφάσεις εν αμαρτίαις».

6.- Και το τελικό ερώτημά  μου είναι: «Τί στο καλό συνέβη με τους Ενωσίτες Αρχηγούς Μελισσανίδη, Πόλυ, Παπά, Νοτιά; Άνοιξε η γη και τους κατάπιε; Ας μας έστελναν τουλάχιστον μια φωτογραφία τους και... «φιλάκια» στο ΟΑΚΑ των 20.000 γνήσιων Ενωσιτών και της υπέροχης ορχήστρας της Original που ούτε μια στιγμή δεν σταμάτησε να παιανίζει. Κατοικείτε στη καρδιά μου, αγόρια μου! Μπράβο θρυλικέ Αρχηγέ της Οriginal, παρά τα τρικλίσματα του «δυο λαλούν και τρεις χορεύουν» με τα οποία κάπου-κάπου με αιφνιδιάζεις, παραμένεις ο ασύγκριτος γνήσιος Ενωσίτης Αρχηγός.

7.- Χαιρετίζω ιδιαίτερα τη παρουσία του Βασίλη Τσιάρτα, του Έλληνα που γνωρίζει το ποδόσφαιρο περισσότερο από κάθε άλλον. Με συγκίνησαν τα παιδιά του Βαγγέλη ενώ ο ίδιος γνωρίζει από την τελευταία συνάντησή μας στο Μetropolitan πόσο ψηλά είναι στη κρίση μου ως προπονητής. Μαζί με τους Κυρίους Σάκη Τσόλη, Μάκη Κατσαβάκη και Γιώργο Παράσχο είναι οι καλύτεροι προπονητές στην Super League και Κύριοι με Κ κεφαλαίο.

Όμως, χωρίς να προσβάλω κανέναν έχω την υποχρέωση να φωνάξω ότι ο Βασίλης Δημητριάδης λείπει από τη θέση που κατείχε στην ΠΑΕ τόσο όσο λείπει και ο «θεός» από τη θέση του σεντερφόρ της Ομάδας της ΑΕΚ (Εντάξει. Συμφωνώ, Ενωσίτικες ευαισθησίες είναι. Ε, και λοιπόν; Δικές μας είναι κι αυτές, δικαίωμά μας, γούστο μας και περηφάνια μας μαζί).

Τέλος, ας μου επιτραπεί το παράπονο ότι -με λίγες δυστυχώς εξαιρέσεις- δεν είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά των Ενωσιτών δημοσιογράφων, σε όλα τα ΜΜΕ. Ακολουθούν τη πεπατημένη την ίδια στιγμή που οι Ενωσίτες έχουν ανάγκη τεχνοκρατικών Μελετών για την αποτελεσματική δράση τους και Ρηγάδων Φεραίων και Κοσμάδων Αιτωλών για να τους ξεσηκώσουν. Σκεφτείτε το λίγο. Σας παρακαλώ θερμά να το σκεφτείτε...

Μιχάλης Τροχανάς 18 Σεπτεμβρίου 2012"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags