18/09/12 - 21:30

Ο απόηχος της ΔΕΘ για τους γιατρού του κόσμου

Ο απόηχος της ΔΕΘ για τους γιατρού του κόσμου
25.217views

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη επισκεψιμότητα πολιτών ολοκληρώθηκε η φετινή μας συμμετοχή στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. 

 

Ο χώρος που διατέθηκε από την ΔΕΗ στους Γιατρούς του Κόσμου, φιλοξένησε πέντε ιατρεία όπου εθελοντές ιατροί παρείχαν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση σε 1319 πολίτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο, ενώ παράλληλα είχαν διατεθεί και δωρεάν προσκλήσεις για ανέργους και απόρους.

Με μεγάλη τιμή και χαρά μας, το περίπτερο της ΔΕΗ διακρίθηκε από τον Πρόεδρο της HELEXPO ως το καλύτερο για την ΔΕΘ 2012, ξεχωρίζοντας για την αισθητική, τον σχεδιασμό του και τον σκοπό που εξυπηρετούσε.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την ΔΕΗ για την υποστήριξη, την HELEXPO, τους κατασκευαστές για την συνεχή συμπαράσταση, όλα τα ΜΜΕ για την προβολή και βέβαια όλους τους εθελοντές, φίλους και χορηγούς που συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ