Facebook Pixel "Και το μυαλό του είναι θολό... " (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-19 13:20:00

"Και το μυαλό του είναι θολό... " (ΒΙΝΤΕΟ)

"Και το μυαλό του είναι θολό... " (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχει ακόμα καθαρό μυαλό ο Ζαρντίμ, όπως είπε ο Γιάννης Μαντζουράκης...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μαντζουράκης στον Sentra 103,3

Για τη σύγκριση του Ζαρντίμ με τον Βαλβέρδε: «Θα είμαστε αυστηροί σήμερα αν συγκρίνουμε τον Ζαρντίμ με τον Βαλβέρδε. Εκείνος έκανε τη χειρότερη πρώτη επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως ο πρόεδρος έδειξε υπομονή κάτι που δεν το είχαν άλλοι προπονητές. Του έδειξαν εμπιστοσύνη. Κατ' αυτό τον τρόπο πρέπει να στηριχθεί και ο Ζαρντίμ.

Τον Βαλβέρδε τον κρίνουμε με το αποτέλεσμα της τελευταίας ημέρας και διαφωνώ με αυτό. Πρέπει αν είναι να συγκρίνουμε τότε να το κάνουμε και για τους δύο στις αρχές τους.

Είναι και θέμα φιλοσοφίας. Για παράδειγμα δύο προπονητές που ήρθαν μαζί και είχαν τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Ο Τεν Κάτε που είχε έρθει σε μια πιο έτοιμη ομάδα και στηρίχθηκε σε αυτή και ο Βαλβέρδε που άφσε να φανούν τα στοιχεία των παικτών του. Χρειάστηκε χρόνο για τη χημεία και όταν το κατάφερε στήριξε τη συγκρότηση της ομάδας».

Για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ: «Είναι αλήθεια πως δεν έχει ακόμα καθαρό μυαλό για την ομάδα. Για παράδειγμα τον Μανωλά αν τον εκτιμάς πρέπει να τον ενθαρρύνεις πολύ πιο νωρίς. Όχι να το βγάλεις αμέσως στη βιτρίνα. Αυτή είναι μια κίνηση που δείχνει πως δεν έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι θέλει να κάνει. Δεν έχει βρει τη χημεία της αμυντικής γραμμής. Έχουμε την εξής αντίφαση, έχει έναν παίκτη που τον θεωρεί σταθερό και καλό, τον Σιόβα, που συμμετέχει σε όλα τα παιχνίδια και έχει έναν παίκτη που δεν τον θεωρεί ικανό και βγαίνει ο ένας και παίζει ο άλλος.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Έχει πολύ καλούς παίκτες. Είναι αρχή ακόμα, λείπει ο Μέλμπεργκ αλλά λείπει πολύ και ο Παπαδόπουλος. Και λείπει βέβαια η δουλειά πάνω στη χημεία της άμυνας. Είχε χρόνο. Θα πρέπει να βρεις το καλύτερο σε δυόμισι μήνες».

Για το παιχνίδι με τη Σάλκε: «Ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε δικαιολογία καθώς δεν είχε παιχνίδια. Φέτος είχε τουλάχιστον δύο παιχνίδια και αρκετό χρόνο προετοιμασίας. Δεν ήταν έτοιμος χθες ο Ολυμπιακός. Έχασε βέβαια από μία καλύτερη ομάδα, πιο συγκεντρωμένη και πιο έτοιμη.

Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στη μεσαία γραμμή, ανασταλτικά και επιθετικά. Και συνεχίζουν τα προβλήματα στην άμυνα. Όποιος άλλος προπονητής είχε αυτές τις επιλογές θα τον είχαν φάει. Τώρα πρέπει να τον στηρίξουν».

Για τη συνέχεια του Champions League: «Ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος. Έχει καλό υλικό αλά θέλει δουλειά ακόμα. Μπορεί να τα καταφέρει. Είναι πέντε παιχνίδια και είναι πολλά. Και όταν τρως την κατραπακιά στην αρχή συνέρχεσαι και πιο γρήγορα».

Για τα συστήματα που έπαιζε: Μέσα στο γήπεδο πρέπει να περάσει τους κανόνες με μεθοδικότητα. Θυμάμαι τότε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα μια ελληνική ομάδα έπαιξε ένα καινούριο σύστημα. Όταν πήγαμε να παίξουμε στο Κύπελλο Μπερλουσκόνι, ο Ολυμπιακός με τις Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, μίλησα με τον Αντσελότι που έχω καλές σχέσεις και με ρώταγε αν υα καταφέρω να το κάνω. Ήθελα να παίξω ρόμβο. Στο γήπεδο μπορεί να καταλάβει και αυτός που έχει βγάλει επτά τάξεις και αυτός που έχει βγάλει 17.

Ο Πιερικός ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε ζώνη, με παίκτες στη ευθεία. Και μια νεοφώτιστη ομάδα με νέα παιδιά. Και στη Λάρισα προσπάθησα να κάνω το ίδιο. Θυμάμαι με ρωτούσαν " Γιατί παίζεις ζώνης;'' και απαντούσα `'Γιατί δε μπορώ να πάιξω τιράντες!''»!

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό: «Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα ένιωθε αδικημένος. Ένας προπονητής που φεύγει αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και με 9 βαθμούς στο Champions League, που σήμερα σου δίνουν πρόκριση. Μια ομάδα καλά προετοιμασμένη που πήγε καλά. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Χέρενφεϊν που μας χτύπησε η ατυχία στο τελευταίο λεπτό.

Θυμάμαι όταν αποχώρησα στεναχωρήθηκε και ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης. Και βέβαια επειδή λέμε για την Λίβερπουλ, ήταν μια ομάδα με 24 παίκτες 24 καράτια. Με αυτή που εμείς κάναμε 2-2, πέρασε στη συνέχεια από την Πόρτο, από τη Ρόμα και πήρε το τρόπαιο. Ήταν αδικία και αυτό το ρεύμα δεν το δημιούργησαν οι φίλαθλοι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags