Facebook Pixel Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν τον Ζαρντίμ
| 2012-09-19 13:56:00

Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν τον Ζαρντίμ

Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν τον Ζαρντίμ

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα συμπεράσματα που έβγαλε μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Σάλκε και την κριτική που δέχεται ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ποιοτικά, ό,τι και να γίνει μέχρι τον χειμώνα αυτή η ομάδα δεν συγκρίνεται με την περσινή. Υστερεί σε κλάση παικτών.  Κατά συνέπεια το ράβδισμα στον Ζαρντίμ με το οποίο επιχειρείται την επόμενη του ματς να ερμηνευτεί η ήττα από τη Σάλκε, έχει όρια. Όπως όρια έχει η σύγκριση π.χ του Αβραάμ με τον Μανωλά, του Μοντέστο με τον Ορμπάιθ και τον Αμπντούν με τον Μιραλάς.  Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν τον Ζαρντίμ.
 
Το να τον κάνεις «ασήκωτο» περισσότερο αφήνει την εντύπωση ότι αποφεύγεις να «δείρεις τη διοίκηση  και τον Μαρινάκη παρά ψάχνεις να δώσεις αγωνιστικές εξηγήσεις για μια ήττα και μια κακή εμφάνιση.
 
Από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς ήταν διακηρυγμένος στόχος η μείωση του μπάτζετ και η στροφή σε Έλληνες παίκτες. Τύπος και οπαδοί γνώριζαν ότι στον πάγκο ήρθε νέος και ελπιδοφόρος προπονητής, με περιορισμένες ευρωπαϊκές εμπειρίες και αποδοχές!...
 
Ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε στην Ελλάδα της κρίσης με τρόπο που θα έπρεπε να το έχουν κάνει πρώτοι και καλύτεροι οι καταρρέοντες ανταγωνιστές του.
 
Ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ του διέλυσε το αμυντικό προφίλ και η ακατανόητη απομάκρυνση του Ορμπάιθ του χάλασε τη «χημεία» ως ομάδα. Λέγεται πως ο Ζαρντίμ ήταν που δεν συμπεριέλαβε στα πλάνα του τον βασικό αμυντικό χαφ. Φαντάζομαι πως θα έχει ήδη καταλάβει το σφάλμα του.
 
Όσα είδαμε το βράδυ της Τρίτης πιστοποιούν πως ο πρωταθλητής προσήλθε ανέτοιμος στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής του συνέχισε τους πειραματισμούς και τις αιφνιδιαστικές αλλαγές. Είναι εκείνος που δεν δείχνει εμπιστοσύνη στην ομάδα του έτσι που την «πηγαινοφέρνει»  χωρίς πρόγραμμα.
 
Οφείλει να κατασταλάξει σε πρόσωπα και σχήμα και να «διδάξει» στους ποδοσφαιριστές του κάτι συγκεκριμένο. Διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τα αποδυτήρια. Η ομάδα που διαθέτει είναι για να πάρει πάλι το πρωτάθλημα και να χαρίζει γκολ και θέαμα στο Φάληρο.
 
Έχει περιθώρια να βελτιωθεί, ώστε να αφήσει τέταρτη την Μονπελιέ και να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Να τη συγκρίνουμε όμως με την περσινή και να  ρίχνουμε το φταίξιμο στον Ζαρντίμ είναι τόσο ανέξοδο όσο και άδικο…

Πηγή: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags