Facebook Pixel Τον Ολυμπιακό του Ερνέστο ξεχάστε τον
| 2012-09-19 14:44:00

Τον Ολυμπιακό του Ερνέστο ξεχάστε τον

Τον Ολυμπιακό του Ερνέστο ξεχάστε τον

Ο Κώστας Καίσαρης καταγράφει τα λάθη του Ζαρντίμ και διαπιστώνει ότι η κρίση μαζί με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλες τις άλλες ομάδες έχει μικρύνει και τον Ολυμπιακό.

Το ότι ο Ολυμπιακός με βάση τους παίκτες που έχασε κι αυτούς που απέκτησε έχει κατέβει επίπεδο σε σχέση με πέρσι, δεν χρειαζόταν να γίνει το ματς με τη Σάλκε για να το μάθουμε. Αυτό που διαπιστώθηκε την Τρίτη το βράδυ ήταν η σύγχυση του Ζαρντίμ.

-Η μέχρι τώρα επιλογή του στη θέση του γκολκίπερ ήταν ο Κάρολ. Τον άλλαξε στο πιο δύσκολο μέχρι τώρα παιχνίδι, επιλέγοντας τον Μέγιερι.

-Σε όλα τα φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και στα τρία ως τώρα ματς για το πρωτάθλημα ο ένας από τους δύο στόπερ ήταν ο Σιόβας. Την Τρίτη το βράδυ ήταν στον πάγκο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο για πρώτη φορά οι Κοντρέρας-Μανωλάς.

-Σαφώς και προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να το χάσει; Υπάρχει άλλη ομάδα που μπορεί όχι να το πάρει, αλλά έστω να το διεκδικήσει; Για ποιο λόγο, λοιπόν, να παίξει 90 λεπτά στα Γιάννενα ο Ιμπαγάσα με συνέπεια να τεθεί αυτόματα εκτός παιχνιδιού με τη Σάλκε; Ποιο θα ήταν το κόστος για τον Ολυμπιακό αν το ματς στα Γιάννενα στράβωνε; Ελάχιστο. Το πρωτάθλημα έτσι ή αλλιώς δικό του είναι. Η εντός έδρας ήττα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, δύσκολα διορθώνεται.

-Στο πιο δύσκολο μέχρι τώρα ματς αποφασίζει να ξεκινήσει τον ανέτοιμο, όπως αποδεικνύεται Φουστέρ

-Συνεχίζει να επιμένει να χρησιμοποιεί τον Μασάντο σαν έξω αριστερά. Αν η φανέλα πίσω στην πλάτη δεν έγραφε το όνομα του, δεν θα μπορούσες να πιστέψεις ότι πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που κόστισε 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένο ότι δεν είχε ξεκινήσει ο Ιμπαγάσα, θα μπορούσαμε να τον δούμε στη φυσική του θέση στη μεσαία γραμμή. Τόσα και τόσα πειράματα έκανε ο Ζαρντίμ.

Πριν από το ματς ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε δηλώσει ότι έχει δει στο Καραϊσκάκης να λυγίζουνε γίγαντες. Αυτός που λύγισε τελικά ήταν ο Ολυμπιακός. Κι όχι ότι είχε απέναντι του κάποιον σούπερ αντίπαλο. Μια ομάδα της σειράς ήταν η Σάλκε. Μια ομάδα, όμως, που έπαιζε κανονικό ποδόσφαιρο, με τους ποδοσφαιριστές της -παρότι δεν είχαν ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση- να μπορούν να αλλάζουν τη μπάλα και να τρέχουν μέσα στο γήπεδο. Αυτά και μόνο έκαναν τον Ολυμπιακό να μοιάζει ομαδούλα. Παλαιμάχων θα μπορούσε να πεις που καθώς δεν είχαν δυνάμεις περπάταγαν. Με ένα κανονικό γκολ που δεν μέτρησε και με το πέναλτι του Χούντελαρ στο δοκάρι, πάλι καλά που το κοντέρ δεν έγραψε ντόρτια.

Έχω γράψει μέχρι τώρα δυο φορές (αρχής γενομένης από τον Ιούνιο) "τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε ξεχάστε τον". Πράγματι ο περσινός Ολυμπιακός αυτή τη Σάλκε την είχε για πλάκα. Μια ομάδα, χωρίς εμπειρία, χωρίς ειδικό βάρος και με άμυνα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κάνει το λάθος. Και οι Ολυμπιακοί, λοιπόν, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την πραγματικότητα.

Δεν είναι μόνο οι Παναθηναϊκοί που μένουν στο ένα-ένα από τον ΠΑΣ, χάνουν από τον Πανθρακικό και ξέρουν ότι διεκδικούν τη δεύτερη θέση και μόνο. Δεν είναι μόνο οι ΑΕΚτζήδες που ξέρουν ότι αυτή η παιδική ομάδα θα πρέπει να παλέψει πολύ για να μείνει στην κατηγορία. Όπως και οι Αρειανοί. Δεν είναι μόνο οι ΠΑΟΚτζήδες που γνωρίζοντας ότι δεν έχουν κανένα στόχο έχουν απομακρυνθεί από την Τούμπα.

Η κρίση μαζί με ολόκληρο το πρωτάθλημα και όλες τις ομάδες έχει μικρύνει και τον Ολυμπιακό. Είναι πλέον και οι Ολυμπιακοί που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ναι μεν στην Ελλάδα δεν έχουν αντίπαλο, αλλά δεν έχουν πλέον τα γράδα για να σταθούν στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα από τις λάθος εκτιμήσεις του Ζαρντίμ, είναι ένας άλλος Ολυμπιακός σε σχέση με αυτόν που ξέραμε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags