Facebook Pixel "Ελα Βασίλη..."
| 2012-09-19 23:10:00

"Ελα Βασίλη..."

"Ελα Βασίλη..."

Mια φρασούλα δύο λέξεων, ποτισμένη όμως με αγωνία, αδρεναλίνη, έκπληξη και αβάσταχτη επιθυμία έμελλε να γίνει το σύνθημα της περιόδου 2011-2, για τον Ολυμπιακό και για όσους υπηρετούν και αγαπούν το ελληνικό μπάσκετ.

 

Δείτε ξανά τα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδόθηκαν από τη Nova. Όταν ο Σπανούλης ξεκίνησε την επέλασή του προς το κανάλι της ΤΣΣΚΑ (περνώντας ανάποδα από το σκριν του Χάινς, ώστε να μπερδέψει τη ρωσική άμυνα), πρώτα ο Φίλιππος Συρίγος και μετά ο Δημήτρης Καρύδας ένωσαν τη φωνή τους με αυτή των χιλιάδων φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον αγώνα στο «Σινάν Ερντέμ» ή μέσα από τις τηλεοράσεις: «Ελα Βασίλη!»

Το καλάθι του τίτλου το πέτυχε όχι ο Σπανούλης, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης. Διαβάστε, όμως, τι κατέθεσαν στη χθεσινή «media day» του Ολυμπιακού όσοι φορούσαν και πέρυσι τα κόκκινα. Ολων οι δηλώσεις (τις δανείζομαι από ρεπορτάζ της Gazzetta αλλά τις είδατε και στις εκπομπές της Nova) έχουν κοινό παρονομαστή την τυφλή εμπιστοσύνη στον αρχηγό.

«Ο,τι και αν γινόταν, ήθελα να πάει η μπάλα στον Βασίλη», είπε ο Χάινς. «Όταν πήρε τη μπάλα ο Βασίλης, είπα μέσα μου ότι θα κάνει το σωστό», πρόσθεσαν μ’ένα στόμα ο Έισι Λο και ο Τζόι Ντόρσεϊ. «Τον είδα δίπλα μου και σκέφτηκα ότι αυτός είναι ο ανθρωπος που πρέπει να αναλάβει την επίθεση», συμφώνησε ο Κώστας Παπανικολάου. «Η κλάση του φάνηκε όταν διάβασε τη φάση και έδωσε τη σωστή πάσα», τόνισε ο Κώστας Σλούκας. «Ημουν βέβαιος ότι θα σουτάρει, αλλά είναι τόσο έξυπνος ώστε κατάλαβε τι θα έκαναν οι αντίπαλοι και άλλαξε απόφαση μες στο μυαλό του», είπε ο Μαρτίνας Γκετσέβιτσιους. «Είδα τον Βασίλη να πηγαίνει προς τα μέσα και είπα ότι αυτός θα το κάνει», θυμήθηκε ο Δημήτρης Κατσίβελης.
Με άλλα λόγια, είπαν όλοι αυτό που ξεστόμισαν από το μικρόφωνο ο Φίλιππος και ο Δημήτρης: «Ελα Βασίλη»! Το σάουντρακ ενός απίστευτου κατορθώματος, το ηρωικό φινάλε μίας ονειρεμένης για τον Ολυμπιακό σεζόν. Το σλόγκαν της χρονιάς.

Δεν ήταν τελικά και τόσο ψευδεπίγραφος ο τίτλος του MVP που απονεμήθηκε στον αρχηγό του Ολυμπιακού μετά το φάιναλ-φορ. Μπορεί ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης να οργίασαν στον τελικό, αλλά χωρίς τον Σπανούλη η σπίθα θα έμεινε σβησμένη και το φυτίλι υγρό. Αυτός είναι το Α της ομάδας, το Ω της και πολλά από τα ενδιάμεσα γράμματα.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν (με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ στις 11 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ, «ζωντανά» και πάλι στη Nova) εστεμμένος με την κορώνα του πρωταθλητή Ευρώπης – αλλά και Ελλάδας. Θα είναι η πρώτη βραδιά μίας νέας εποχής για τους «ερυθρόλευκους».

Το νερό τοποθετήθηκε στο κόκκινο αυλάκι όχι το καλοκαίρι του 2011, αλλά δύο χρόνια νωρίτερα: όταν ο «έλα Βασίλη» έβγαλε τα πράσινα και κατηφόρισε προς το λιμάνι.

Πηγή: Νοvasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags