Facebook Pixel Κοίτα τι έκανες...
| 2012-09-20 10:42:00

Κοίτα τι έκανες...

Κοίτα τι έκανες...

Ο προβληματισμένος του Ζαρντίμ, τα ρίσκα του και οι αγωνιστικές απορίες, μετά την ήττα από τη Σάλκε. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Η πρώτη αντίδραση του Λεονάρντο Ζαρντίμ μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Σάλκε ήταν να προσπαθήσει να τονώσει το ηθικό των απογοητευμένων ποδοσφαιριστών. «Δεν θέλω να βλέπω σκυμμένα κεφάλια. Πρέπει να συνεχίσουμε δουλεύοντας πιο σκληρά και να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός απευθυνόμενος στους παίκτες στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ζαρντίμ ήταν σκεπτικός και έδειξε αρκετά προβληματισμένος στην προπόνηση στου Ρέντη την Τετάρτη το απόγευμα, καθώς γνωρίζει καλά πως οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται σημαντική βελτίωση, σε πολλούς τομείς και πως έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους να διανύσουν. Ο νεαρός προπονητής σκοπεύει να μιλήσει πιο αναλυτικά στους («μουδιασμένους» από την ήττα από τους Γερμανούς) ποδοσφαιριστές την Πέμπτη το πρωί για τα λάθη που έγιναν, αλλά και όσα πρέπει να διορθωθούν στη συνέχεια, ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει άλλο πρόσωπο στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Emirates.

Ο Πορτογάλος πήρε τα ρίσκα του στον αγώνα με τους «βασιλικούς μπλε», δεν του βγήκαν και νιώθει πλέον –και είναι λογικό- πιο έντονη την πίεση στους ώμους του. Καταλαβαίνει ότι πρέπει να εργαστεί πιο εντατικά κυρίως ως προς το να βρει η ομάδα την κατάλληλη «χημεία», δίνοντάς της παράλληλα αγωνιστική ταυτότητα. Να καταλήξει δηλαδή σε ένα σχήμα, σε αυτό που νομίζει πως θα λειτουργήσει καλύτερα και να το εμπιστευτεί, καθώς οι συχνές αλλαγές σε πρόσωπα αποσυντονίζουν ως ένα βαθμό και τους παίκτες, αφού σε ένα παιχνίδι μπορεί να μείνουν εκτός αποστολής και στο αμέσως επόμενο να είναι (μαθαίνοντάς το, μάλιστα, την τελευταία στιγμή) στην ενδεκάδα.

Ένα κρίσιμο σημείο είναι και η διαχείριση του υλικού, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν πλέον οι επόμενες κινήσεις του Ζαρντίμ. Λάθη, για παράδειγμα, έχουν κάνει μέχρι σήμερα και ο Μέγερι και ο Κάρολ. Αλλά «τον τερματοφύλακα δεν τον αλλάζεις με το παραμικρό λάθος», όπως δήλωσε ο Αντ. Νικοπολίδης, διότι δημιουργείται έλλειμμα εμπιστοσύνης και αυτό επηρεάζει και την υπόλοιπη ομάδα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη θέση του γκολκίπερ. Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, λοιπόν, ο 38χρονος τεχνικός θα κρατήσει τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, ή θα επιστρέψει στη λύση του Κάρολ;

Παρόμοια διλήμματα υπάρχουν και σε άλλες θέσεις. Όπως για παράδειγμα, θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο βασικός μέχρι το περασμένο Σάββατο, αλλά εκτός στον αγώνα με τη Σάλκε, Σιόβας; Ο Ιμπαγάσα θα συνεχίσει να αγωνίζεται 90 λεπτα σε παιχνίδια σαν αυτά με τη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννινα, σπαταλώντας πολλές δυνάμεις και να μπαίνει αλλαγή στα ματς του Champions League; Ο Μοντέστο θα διατηρηθεί στα χαφ ή θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις, με την παρουσία του (βασικού στα φιλικά, αλλά εξαφανισμένου στα επίσημα) Φέισα; Ο Ντιακιτέ θα μπει πιο γρήγορα στην ομάδα ενόψει και του αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο;

Ο Μασάντο θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης ή θα μετακινηθεί στον άξονα; Θα αγωνιστούν μαζί σε κάποια παιχνίδια (από την αρχή) ο Τζεμπούρ και ο Μήτρογλου; Θα δοθούν ευκαιρίες στον Φετφατζίδη, αλλά και (στο πρωτάθλημα, διότι στην Ευρώπη δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής) στους Τάτος, Βλαχοδήμο και Ζαραδούκα; Και υπάρχουν, βέβαια, και άλλα ερωτήματα που αφορούν παίκτες όπως τον Φουστέρ και τον Γκρέκο.

Στο μεταξύ, ο Χουάν Πάμπλο Πίνο ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις. Παράλληλα, η διοίκηση του Ολυμπιακού συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του και όλα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά για τον 25χρονο Κολομβιανό ακραίο μεσοεπιθετικό.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags