Facebook Pixel Ο Ζαρντίμ να μη διαβάζει εφημερίδες
| 2012-09-20 12:30:00

Ο Ζαρντίμ να μη διαβάζει εφημερίδες

Ο Ζαρντίμ να μη διαβάζει εφημερίδες

Το να χάνεις στο μέσα γήπεδό σου στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι ευχάριστο. Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Κι αν δεν το γνωρίζετε...ρωτήστε τον Ολυμπιακό που το’ παθε και πέρσι κι...εφέτος. Πέρσι με τον Βαλβέρδε κι εφέτος με τον Ζαρντίμ. Βέβαια ανάμεσα στα ματς με Μαρσέιγ και Σάλκε υπάρχουν διαφορές Το ν' ανατρέχουμε στο παρελθόν και να επιχειρούμε συγκρίσεις δεν έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Νόημα έχει να δούμε που βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Στην Ελλάδα βρίσκεται εκεί...που "πρέπει" να βρίσκεται μόνο και μόνο λόγω υλικού. Δηλαδή στην κορυφή. Και οι ενδείξεις πείθουν ότι εύκολα η δυσκολότερα εκεί θα βρίσκεται και στο τέλος της κούρσας του πρωταθλήματος.

Η Ευρώπη βέβαια είναι μια διαφιρετική ιστορία. Κι εκεί το αν είσαι επιτυχημένος ή αποτυχημένος κρίνεται (επίσης από τ' αποτελέσματα, αυτό είναι αναπόφευκτο αλλά και) απ’ το στόχο που έχεις θέσει πριν από την έναρξη των αγώνων του γκρουπ. Ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού -με παρούσες τις Άρσεναλ και Σάλκε στον όμιλο- ασφαλώς και είναι η συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας του και το Φεβρουάριο στο Γιουρόπα Λιγκ. Όχι ότι θα χάλαγε κανέναν το περισσότερο αλλά το Γιουρόπα σίγουρα δεν είναι αποτυχία.

Η εικόνα βέβαια του Ολυμπιακού μας "μαρτύρησε" αυτό που λίγο ως πολύ είχαμε καταλάβει απ το πρωτάθλημα: Η ομάδα είναι ανέτοιμη κι έχει δρόμο μπροστά της. Δρόμο κι ανάγκη για πολλή, πιο έντονη και φυσικά πιο στοχευμένη δουλειά. Ο Ζαρντίμ είναι καλός προπονητής. Καλός κι εργατικός. Απλά κάποια στιγμή πρέπει ν’ αποφασίσει πως θα παίξει η ομάδα και να δουλέψει με γοργά βήματα στους αυτοματισμούς και στην ταχύτητα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει ΆΜΕΣΑ ν' αποκτήσει ταυτότητα για να μπορεί να σταθεί καλά στην Ευρώπη και να παίξει καλύτερα στην Ελλάδα. Είναι ανάγκη (για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό) ο Ζαρντίμ ν’ αποφασίσει για κεντρικά θέματα του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας του (όπως για παράδειγμα αν χωράνε μαζί στην ενδεκάδα ο Ιμπαγάσα και ο Μασάντο) και να βοηθήσει τους παίκτες του να καταλάβουν τι εννοεί!! Για να το κάνει όμως αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να πάρει τις δικές του αποφάσες!! Και να μην αναλώνεται σε τρικ στυλ Μέγερι και όχι μόνο.

Και κάτι ακόμη: Του προτείνω να κάνει ό,τι και ο Βαλβέρδε. Να σταματήσει δηλαδή να...διαβάζει εφημερίδες και σάιτς κι ας χάσουμε εμείς έναν πελάτη. Και βέβαια να κλείσει τ’ αυτιά του σε κάθε είδους "προπονητή" και...κριτικό και να εργαστεί με βάση τα "πιστεύω", και τη φιλοσοφία του. Να ξεχάσει τη διατήρηση ισορροπιών και την πολιτική του "να τους έχουμε όλους ικανοποιημένους". Δεν του κάνει καλό, γιατί σε τελική ανάλυση αυτός κρίνεται και πάνω του θα πέσουν τ’ αναθέματα! Να’ ναι σίγουρος ότι αν το κάνει αυτό, όσοι τον έκραξαν στο Νέο Φάληρο θα τον αποθεώνουν με συνθήματα και...ζητωκραυγές...

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags