20/09/12 - 22:50

"Φάρμακο για την κρίση ο Μαραθώνιος"

"Φάρμακο για την κρίση ο Μαραθώνιος"
54.481views

Παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δόθηκε την Πέμπτη (20/9) σε ξενοδοχείο η συνέντευξη Τύπου για τον 30ό Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, που τελείται στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, με πολιτιστική και αθλητική σημασία, το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τον κόσμο του αθλητισμού, αλλά και για τους απλούς πολίτες. Φέτος συμπληρώνονται τα 30 χρόνια από την καθιέρωση του αγώνα ως διεθνή, γεγονός που θα γιορταστεί ανάλογα, με την παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε Γκαλά που θα γίνει την Παρασκευή (9/11), δύο μέρες πριν από τον αγώνα.

 

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων θα υπάρξει γιορτή για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς και της συμπλήρωσης, 30 χρόνων από την ίδρυση της AIMS.

«Ο φετινός μαραθώνιος συμπίπτει με τρεις επετείους. Είναι τα 30 χρόνια από την καθιέρωση του αγώνα, τα 30 χρόνια από την ίδρυση της AIMS, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και ο ΣΕΓΑΣ και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο αγώνας.

Φιλοδοξούμε η φετινή διοργάνωση να είναι μεγαλύτερη και καλύτερη από εκείνες που προηγήθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθήνας και Μαραθώνα και την ΟΠΑΠ ΑΕ, που είναι ο μέγας χορηγός αυτού του αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

«Σημαντικός τουριστικός μοχλός»

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τόνισε: «Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικής σημασίας. Σε αυτόν τον αγώνα ο βασικός στόχος δεν είναι η νίκη, αλλά ο τερματισμός. Ο μαραθώνιος στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα και αυτό είναι ότι πρέπει να μάθουμε να παλεύουμε. Παράλληλα αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό μοχλό. Μέσα από την διαδρομή του θα αναδείξουμε τα ιστορικά σημεία της Αττικής και της Αθήνας. Θα αφήσει πίσω τα σημάδια που έχει αφήσει η κρίση».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος είπε από την πλευρά του: «Η κλασική είναι μια μοναδική διαδρομή. Παγκόσμιο μνημείο που σηματοδοτεί ιστορικό σημείο. Είμαστε θεματοφύλακες του γεγονότος και έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να το στηρίξουμε. Εχουμε ανάγκη να στρέψουμε τα βλέμματα του κόσμου στην πόλη της Αθήνας. Πρέπει να αποδείξουμε πως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Ο κλασικός μαραθώνιος είναι διαχρονική αξία. Η ΟΠΑΠ ΑΕ πιστεύει σε αυτό το γεγονός και γι'αυτό θα συνεχίσει να το στηρίζει μέχρι το 2016».

Στη σημασία του γεγονός, στάθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης: «Για τους μαραθωνοδρόμους όλου του κόσμου είναι όνειρο ζωής να τρέξουν στην κλασική διαδρομή. Είναι ευκαιρία του Δήμου να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της πόλης. Παρά τα όποια προβλήματα έχει δημιουργήσει η κρίση, η Αθήνα παραμένει μια όμορφη και φιλόξενη πόλη, που αξίζει κανείς να γνωρίσει».

«Στόχος οι 30.000 συμμετοχές»

Σημαντικές λεπτομέρειες για τον φετινό αγώνα, έδωσε ο πρόεδρος της Ο.Ε ΚΜΑ- αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος. «Πρόκειται για μια παγκόσμια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού με συμμετοχές από 90 χώρες του κόσμου. Ο 30ός ΚΜΑ εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις , την EXPO , την τελετή έναρξης το Σάββατο και τους αγώνες μας την Κυριακή έχει εφέτος δύο επιπλέον εκδηλώσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Η πρώτη αφορά την εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Γρηγόρη Λαμπράκη στην οποία θα μιλήσει και Βασίλης Βασιλικός, και η δεύτερη θα είναι μια γιορταστική βραδιά που θα συνδιοργανώσουν ο ΣΕΓΑΣ και η AIMS στην οποία θα τιμηθούν προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με την ιστορία των ΚΜΑ.

Για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι μέχρι την παραμονή των αγώνων θα φθάσουν τις 4.000 και όλοι θα συμπράξουν στη μεγάλη προσπάθεια. Ειδική αναφορά θα ήθελα να άνω στο μεγάλο χορηγό μας την ΟΠΑΠ Α.Ε που εκτός από χρηματοδότης είναι ένας στρατηγικός σύμμαχος με τον οποίο μοιραζόμαστε στόχους και οράματα.

Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς αποτελεί ακόμη το γεγονός ότι εφέτος χορηγός επικοινωνίας είναι η δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ η οποία θα μεταδώσει αποκλειστικά τον ΚΜΑ. Εφέτος έχουμε επενδύσει σε ένα μεγάλο ρεκόρ. Εκτός από το ρεκόρ διαδρομής που ευελπιστούμε να καταρρίψει κάποιο από τα μεγάλα ονόματα που θα αγωνιστεί, επιδίωξή μας είναι να καταρριφθεί και το ρεκόρ συμμετοχής, να ξεπεράσουμε δηλαδή τις 25.000 συμμετοχές και να αγγίξουμε τις 30.000».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ