Facebook Pixel Άρης όπως Ελλάδα!
| 2012-09-21 13:08:00

Άρης όπως Ελλάδα!

Άρης όπως Ελλάδα!

"Κούρεμα και μνημόνιο", θα ακολουθήσει ο Άρης, όπως δήλωσε ο νομικός της ομάδας, Σπύρος Χριστοφορίδης ενόψει της υπαγωγής στο "άρθρο 99".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στη "SportDay":

Για το τι επιδιώκει ο Άρης

«Η έκδοση προσωρινής διαταγής θα απαγορεύει προσωρινά έως τη συζήτηση της αιτήσεως υπαγωγής -η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί εντός διμήνου- στον οποιονδήποτε τρίτο πιστωτή να στραφεί με κάθε τρόπο κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΠΑΕ Άρης».

Για τα επόμενα στάδια και τι θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς

«Ζητάμε με την αίτησή μας να οριστεί διαμεσολαβητής που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του Αρη, προκειμένου να επιτευχθεί "κούρεμα" των χρεών. Παράλληλα θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Οικονομικών και το ΙΚΑ επέκταση των υφισταμένων ρυθμίσεων σε 90 δόσεις για το Δημόσιο και 60 για το ΙΚΑ όπως η πτωχευτική νομοθεσία προβλέπει».

Για τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την κατάθεση της αίτησης

«Εκτιμώ ότι η διαδικασία άνοιξε τώρα δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ και όχι προ τριμήνου, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα ετίθετο σε αμφιβολία η συμμετοχή της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της λίγκας και η έκδοση δελτίων τα οποία τώρα είναι εξασφαλισμένα».

Για τις συνέπειες ενδεχόμενης απόρριψης της αίτησης

«Σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική τα χρέη αναβιώνουν, δηλαδή επανέρχεσαι στην πρότερη κατάσταση. Οπως και να έχει, ο Αρης καλείται μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99 να εφαρμόσει το δικό του μνημόνιο, δηλαδή να κοιτάξει να κάνει περικοπές όπου αυτές είναι εφικτές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags