Facebook Pixel Τον πήρε ο ύπνος κι έγειρε... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-21 11:30:00

Τον πήρε ο ύπνος κι έγειρε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον πήρε ο ύπνος κι έγειρε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Να πει κάτι ακόμα ο σκύλος για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Μάριμπορ; Ο Φερέιρα είχε παρατήσει το παιχνίδι από νωρίς και είχε βυθιστεί στον πάγκο. Πώς να πιστέψουν στην ανατροπή οι παίκτες;

Στα πλάνα που βλέπαμε από την τηλεόραση, ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το 2-0 (κι ενώ υπήρχαν ακόμα 30 λεπτά για να παλέψει ο Παναθηναϊκός και να αλλάξει κάτι) είχε καθίσει στον πάγκο, απογοητευμένος και συζητούσε με τους συνεργάτες του.

Προφανώς για τον αγώνα, αλλά έδειχνε άκεφος και ανήμπορος να αλλάξει κάτι, έχοντας αποδεχθεί την ήττα. Τόσο απλά. Χωρίς μαχητικό πνεύμα, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τους ποδοσφαιριστές του.

Αν υπήρχαν "πράσινοι", δηλαδή, που άκουσαν το καμπανάκι που χτύπησε μετά το 2-0, κοιτάζοντας στον πάγκο και τον προπονητή τους, πρέπει να τους κόπηκαν τα πόδια!

Την κλασική ατάκα που ακούγεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα "Σφύριξέ το να τελειώνουμε!" θύμιζε η εικόνα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο μισάωρο (όχι πως πριν ήταν πολύ καλύτερη). Από την άκρη του πάγκου, που καθόταν ο Ζεσουάλδο, μέχρι και τον τελευταίο παίκτη μέσα στο γήπεδο.

Κάτι ακόμα: η πρώτη αλλαγή του Παναθηναϊκού έγινε στο 56΄, που βγήκε ο αόρατος Χριστοδουλόπουλος για να μπει ο αόρατος Φορναρόλι. Αόρατος από αόρατος, όμως, υπάρχει διαφορά. Γιατί ο μεν πρώτος δεν είναι φορ (αλήθεια, σε ποια θέση μπορεί τελικά να αποδώσει τα μέγιστα;) και αυτό πήρε 55 ολόκληρα λεπτά στον Φερέιρα για να το καταλάβει. Ο δεύτερος, ο Ουρουγουανός, απλώς δεν είναι σέντερ φορ "φονιάς" που ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα και περνάει απαρατήρητος.

Η δεύτερη αλλαγή, με τον Μαυρία να παίρνει τη θέση του Κουίνσι, έγινε στο 75΄ και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Τι περίμενε, δηλαδή, ο Πορτογάλος από τον Έλληνα άσο εκείνη τη στιγμή; Περισσότερο του έκανε χάλια την ψυχολογία, καθώς τον ανέβασε επιβάτη σε ένα καράβι που βούλιαζε, παρά έδειξε πως τον εμπιστεύεται ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Για το γεγονός πως δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει και την τρίτη αλλαγή που είχε στη διάθεσή του ο Φερέιρα και να ανακατέψει λίγο την τράπουλα, να προσπαθήσει κάτι να αλλάξει, να κοιτάξει, έστω, να μην δεχτεί η ομάδα του τρίτο γκολ (όπως και έγινε, δηλαδή), δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο...

Και το σχετικό τραγουδάκι αφιερωμένο στον Ζεσουάλδο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags