Facebook Pixel Στη... σέντρα ο Βοτανικός
| 2012-09-22 10:29:00

Στη... σέντρα ο Βοτανικός

Στη... σέντρα ο Βοτανικός

Εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων που καλείται να πάρει ο Γιάννης Αλαφούζος για όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, εχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο το θέμα του γηπέδου και το πώς θα το χειριστούν οι «πράσινοι».

Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά του Βοτανικού είναι όπως πάντα συγκεκριμένα και εκφράζουν γνωστές τάσεις.

Αυτό που «παίζει» όμως πιο ηχηρά τελευταία είναι ότι δεν κάνει στον Παναθηναϊκό ο νόμος Μπιρμπίλη γιατί τον «ρίχνει» σε σχέση με τον νόμο Σουφλιά όσον αφορά τον Ερασιτέχνη. Και είναι να απορεί κανείς από πού εκπορεύονται αυτές οι... ενστάσεις, αφού μια απλή παρατήρηση των δύο νόμων αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο ωφελημένος είναι ο Παναθηναϊκός από τις αλλαγές που έγιναν.

Απλά και συγκεκριμένα. Ο νόμος Σουφλιά προέβλεπε 5.500 τ.μ. για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη χωρίς μάλιστα κολυμβητήριο και η κατασκευή του κτιρίου θα γινόταν με έξοδα της ΠΑΕ (περίπου 10 εκατ. ευρώ κόστος). Οι αλλαγές με τον νόμο Μπιρμπίλη δίνουν στον Ερασιτέχνη 7.500 τ.μ. για τις εγκατάστασεις και κολυμβητήριο, χωρίς να έχει την ευθύνη κατασκευής τους η ΠΑΕ. Γλιτώνει λοιπόν περίπου 10 εκατ. ευρώ η ΠΑΕ από εκεί και άλλα τόσα από την κατάργηση της υποχρέωσης να φτιάξει 1.500 υπόγειες θέσεις πάρκιγκ κάτω από το γήπεδο. Οσον αφορά το θέμα του γηπέδου μπάσκετ που προβλεπόταν και καταργήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών της ΚΑΕ (διότι θα έπρεπε να κατασκευαστεί με έξοδα δικά τους τα οποία δεν θα απέδιδαν ποτέ ανάλογα έσοδα και ως εκ τούτου θα ήταν άκρως ζημιογόνο) αυτό είχε αποφασισθεί πριν αλλάξει ο νόμος.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Ακόμη και στο θέμα της Λεωφόρου που γίνεται πολλή συζήτηση για το πότε θα γκρεμιστεί, ο νόμος δίνει τη δικλίδα ασφαλείας στον Παναθηναϊκό να μπλοκάρει τα πάντα αν δεν συμφωνεί αφού για να εγκριθεί το ΠΔ από το ΣΤΕ και να πάρει υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να υπάρχουν γραπτώς οι συμφωνίες όλων των εμπλεκομένων στη Διπλή Ανάπλαση, άρα και του Παναθηναϊκού. Οπότε πού είναι το «ρίξιμο» του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο που ήταν αποδεκτός απ' όλους; Και το χειρότερο είναι ότι γίνεται ακόμη και λόγος για λειψές εγκαταστάσεις. Λειψές σε σχέση με τι; Με τις παμπάλαιες που έχει αυτή τη στιγμή ο Ερασιτέχνης στην ετοιμόρροπη Λεωφόρο;

Το μόνο που μπορεί δικαίως να γίνει αποδεκτό είναι να επιχειρηθεί να πάει ο Ερασιτέχνης στον Βοτανικό χωρίς να γίνει εκεί ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτό είναι το μόνο λογικό επιχείρημα που μπορεί να σταθεί για να αντιδρά ο Ερασιτέχνης και θα έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Κάτι που πάντως δεν φαίνεται στην προθέσεις του Δήμου.

Το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί να δεχθεί κάποιος τις αντιρρήσεις οποιουδήποτε για το γηπεδικό στη βάση όμως του ότι «δεν θέλω να γίνει εκεί το γήπεδο για τους δικούς μου λόγους» ή «δεν μου αρέσει απλά να γίνει εκεί το γήπεδο επειδή προτιμάω να γίνει κάπου αλλού που θα είναι καλύτερα». Αυτό είναι καθαρό. Οχι όμως να διαρρέεται ότι δεν γίνεται λόγω νόμου, λόγω φανταστικών κινδύνων και πολύ χειρότερα να χρησιμοποιούνται αυτοί, οι κατά παραγγελία κίνδυνοι, για να αποφεύγει ο καθένας τις ευθύνες του και να μεταφέρει κατά το δοκούν τα προβλήματα όπου τον συμφέρει...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags