Facebook Pixel Κι όμως είχαν κάτι κοινό Ολυμπιακός και ΠΑΟ!
| 2012-09-22 15:10:00

Κι όμως είχαν κάτι κοινό Ολυμπιακός και ΠΑΟ!

Κι όμως είχαν κάτι κοινό Ολυμπιακός και ΠΑΟ!

Κι εκ των αποτελεσμάτων κι εκ των εμφανίσεων, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο Παναθηναϊκός, οι δύο μόνοι πια εκπρόσωποί μας στα κύπελλα Ευρώπης, απέτυχαν στις φετινές πρεμιέρες τους στη φάση των ομίλων των διοργανώσεων στις οποίες λαμβάνουν μέρος. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Το πιο κοινό σημείο που βρήκα στις εμφανίσεις τους; Γιατί ξέχωρα από το ότι ο Ολυμπιακός γενικά είναι μία καλύτερη ομάδα και από το ότι το επίπεδο της διοργάνωσής του είναι σαφώς ανώτερο, άρα κι οι δυσκολίες πολύ μεγαλύτερες όταν παίζεις με τη Σάλκε σε σχέση με το να παίζεις με τη Μάριμπορ, υπάρχει νομίζω ένα κοινό σημείο, που πραγματικά θα πρέπει να μας προβληματίσει.

• Κι αναφέρομαι στην αδυναμία τους να αντιδράσουν στην τελευταία μισή ώρα του αγώνα, μετά δηλαδή το δεύτερο γκολ που έφαγαν. Ο Ολυμπιακός ευρισκόμενος πίσω στο σκορ 1-2 κι ο Παναθηναϊκός χάνοντας πια με 0-2.

• Διότι, θα περίμενες από τον Ολυμπιακό, ιδίως παίζοντας μέσα στο σπίτι του, μία πιο aggressive αντίδραση. Είχε μισή ώρα μπροστά του να διεκδικήσει την ισοφάριση. Έκανε και όλες τις αλλαγές του γρήγορα, άρα είχε λίγο φρεσκαρισμένη την ενδεκάδα του και θα ανέμενες να δεις περισσότερα πράγματα πέραν μίας δύο όχι κλασικών ευκαιριών.

• Όπως θα περίμενες κι από τον Παναθηναϊκό, παίζοντας με μία μέτρια ομάδα κι όχι κανένα θηρίο, μία πιο δυναμική «απάντηση» μέσα στο παιχνίδι. Να προσπαθήσει ρε παιδί μου να βάλει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς. Κι αν μη τι άλλο να μην ξεφτιλιστεί, τρώγοντας κι άλλο, τρίτο.

• Αντιλαμβάνομαι ότι ήταν σοκ για τον Ολυμπιακό το δεύτερο γκολ που δέχθηκε «καπάκι» μετά την ισοφάριση. Όπως ήταν και για τον ΠΑΟ σοκ το δεύτερο γκολ κι ενώ προηγουμένως ο Λάζαρος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Όμως, από ομάδες με την ευρωπαϊκή πείρα σαν των δικών μας, θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, έχοντας μπροστά τους 30 λεπτά παιχνιδιού.

• Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι θέμα αντοχών, ότι δηλαδή δεν είχαν ανάσες οι παίκτες τους. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι πάρα πολύ ανησυχητικό. Αλλά να υπάρχει κούραση από τις 15-20 Σεπτέμβρη; Δεν ξέρω αν ήταν θέμα ψυχολογίας αυτή η μη αντίδραση, όμως δεν ήταν καθόλου καλή η εικόνα τους στο τέλος.

• Για να είμαι δε δίκαιος, στο υπόλοιπο παιχνίδι, οι δύο ομάδες δεν ήταν κακές. Ιδίως ο Ολυμπιακός το πάλεψε στο μεγαλύτερο διάστημα σχεδόν στα ίσα, ενώ κι ο ΠΑΟ, έστω με πολύ κατώτερο αντίπαλο της Σάλκε, έπαιζε ένα ισορροπημένο παιχνίδι-όχι καλό, αλλά ισορροπημένο. Όμως, πάντα μένει η τελευταία εντύπωση και το αποτέλεσμα. Κι έτσι, ο συνδυασμός αυτός έφερε αυτή την άσχημη αίσθηση, που είχαμε όλοι.

• Εάν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να το αποδώσουμε στο ξεκίνημα της σεζόν, δηλαδή στην ανετοιμότητά τους-που και πάλι βέβαια είναι εις βάρος τους. Όμως, έτσι τουλάχιστον θα ελπίζουμε…Γιατί ειδικά ο Ολυμπιακός έχει προδιαγραφές και προοπτικές.

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags