Facebook Pixel Το στοίχημα του Ζαρντίμ
| 2012-09-23 11:11:00

Το στοίχημα του Ζαρντίμ

Το στοίχημα του Ζαρντίμ

Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται και ο Ζαρντίμ καλείται να εξαλείψει τα κρούσματα απειθαρχίας για να βγάλει στο γήπεδο ο Ολυμπιακός αγωνιστική υγεία. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Τα κρούσματα απειθαρχίας στα αποδυτήρια είναι κάτι που απεύχεται οποιοσδήποτε προπονητής, αφού είναι λογικό να ταλανίζουν την ομάδα και να επηρεάζουν την αγωνιστική υγεία της. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φρόντισε εξ αρχής να κερδίσει τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών του, ενώ όσες φορές παρουσιάστηκε κάποιο τέτοιο φαινόμενο έδινε αμέσως τη λύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Σεμπάστιαν Λέτο, όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, αλλά και το περσινό με τον Κέβιν Μιραλάς. Αμφότερα λύθηκαν και δεν προκάλεσαν τριγμούς στον σύλλογο.

Το στοίχημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι να πετύχει αυτό ακριβώς. Τα τελευταία κρούσματα πειθαρχίας, με το επεισόδιο του Ντιόγκο με τον Πάντελιτς, την αψιμαχία Φουστέρ-Τζεμπούρ λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τη Σάλκε και τη δυσφορία του Αμπντούν κατά τη διάρκεια της αλλαγής του στο ματς της περασμένης Τρίτης, έχουν ανησυχήσει τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος θέλει να δώσει ένα τέλος για να μην υπάρξουν προβλήματα στην πορεία.

Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται και αυτό το γνωρίζει καλά ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων". Μέλημά του είναι τα ήρεμα αποδυτήρια, ώστε η ομάδα να βγάζει υγεία στον αγωνιστικό χώρο, αφού σε αντίθετη περίπτωση κάθε τι που συμβαίνει θα φαίνεται στον καθρέπτη που ονομάζεται γήπεδο.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να... χάσει τη μπάλα και φροντίζει να κρατήσει τα αποδυτήρια σε ένα επίπεδο που δεν θα χαλάσει το κλίμα της ομάδας. Η αποστολή του είναι δύσκολη, όπως κάθε προπονητή. Εχει να αντιμετωπίσει τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες. Είναι, όμως, αποφασισμένος να κερδίσει τον σεβασμό των παικτών του και να εξαλείψει κάθε είδους κρούσματα απειθαρχίας. Για το καλό όλων και κυρίως του Ολυμπιακού...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags