Facebook Pixel Περί διαχείρισης
| 2012-09-23 13:11:00

Περί διαχείρισης

Περί διαχείρισης

Είναι σίγουρα διαφορετική η ψυχολογία μας όταν η ομάδα κερδίζει, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε μία έδρα, όπως της Ξάνθης, που κακά τα ψέματα τη φοβόμαστε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Και πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε μία κατ εμέ πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Δημοσιογραφικά, είμαι υποχρεωμένος να έχω κατά νου το πρόγραμμα που ακολουθεί και να μπολιάσω τους έξι αγώνες που έρχονται και είναι στα μέτρα μας. Η ομάδα όμως πρέπει να έχει άλλη λειτουργία και να ακολουθεί αυτή τη κλισέ λογική του «κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Η εβδομάδα που πέρασε, αποδείχτηκε καλή στο κομμάτι της διαχείρισης των ανθρώπων της ομάδας. Από νωρίς ο πρόεδρος Ζήσης Βρύζας πήγε στη προπόνηση και είπε την ατάκα «οι αγώνες κερδίζονται από τη Δευτέρα» θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως δεν είναι δυνατόν να πετάς αετό όλη την εβδομάδα και όταν έρθει η στιγμή να παίξεις, να έχεις τον απαιτούμενο βαθμό συγκέντρωσης.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης πήρε πάνω του το κομμάτι του Κουμαλό. Μαζί με τον Δώνη. Από τον τρόπο που έπαιξε ο Νοτιοαφρικανός, φάνηκε πως είχε μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Δεν πήρε κανένα ρίσκο και αυτό τον βοήθησε να κάνει μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, την καλύτερή του και να μας δίνει το δικαίωμα να πιστέψουμε πως ίσως κάτι μπορέσει να κάνει από εδώ και στο εξής. Καμιά φορά η ψυχολογία στον ποδοσφαιριστή, αλλάζει εντυπωσιακά την εικόνα του.

Πήραμε ένα παιχνίδι γιατί μας πήγε καλά. Η ομάδα ακόμη θα βγάλει διακυμάνσεις, για αυτό είμαι σίγουρος. Και για αυτόν τον λόγο δεν μπορώ να θεωρήσω δεδομένο το σερί των έξι αγώνων που έρχεται με ομάδες που είναι αν μη τι άλλο προβληματικές.

Τώρα παίζουμε με τον Άρη, μία… ομάδα που είμαι σίγουρος πως δεν θα έρθει στη Τούμπα να παίξει ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του θα διαμαρτύρονται, θα παίζουν σκληρά, θα πέφτουν κάτω ημιλιπόθυμοι χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγω και γενικά θα προσπαθήσουν να χαλάσουν ότι εμείς θα προσπαθούμε να φτιάξουμε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπαίνεις στο γήπεδο για να τους τελειώσεις. Από το πρώτο λεπτό τους αναγκάζεις να αισθανθούν πολύ μειονεκτικά, κυνηγάς το γρήγορο γκολ που θα τους βγάλει από την περιοχή τους. Αν και δεν είμαι σίγουρος πως το ένα γκολ θα τους βγάλει από την περιοχή τους.

Υπάρχει χρόνος για αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε την ιδιομορφία του και να μην στείλουμε στην ομάδα κοροϊδίστικη πίεση. Ουσιαστικά παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα ανύπαρκτη, που το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας.

Και βέβαια, να ξέρουν οι παίκτες  πως αυτοί δεν έρχονται για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags