Facebook Pixel Άγνωστη λέξη η ψυχραιμία
| 2012-09-24 11:06:00

Άγνωστη λέξη η ψυχραιμία

Άγνωστη λέξη η ψυχραιμία

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο και καθαρό μυαλό για να "συνέλθει" από το σοκ που υπέστη. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
 

Οι "πληγές" που άφησαν πίσω τους οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν στον ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να επουλωθούν και ο "Δικέφαλος" να επιστρέψει στα επίπεδα που συνήθισε τον κόσμο του τα τελευταία χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αφορισμοί και τα γρήγορα συμπεράσματα δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Φυσικά και η κριτική σε μία ομάδα με το βεληνεκές του ΠΑΟΚ πρέπει να γίνεται και μάλιστα να είναι και αυστηρή, γιατί, συνήθως, συντελεί ώστε να υπάρξει βελτίωση. Κάπου εδώ, όμως, υπάρχει... μπέρδεμα γιατί είναι διαφορετικό να ονομάζουμε κριτική -για παράδειγμα- την φράση "άχρηστοι, φύγετε όλοι" και άλλο το να πούμε "τα πρώτα δείγματα γραφής του Κουμάλο δεν είναι θετικά".

Οσον αφορά τον Νοτιοαφρικανό αμυντικό, σαφώς, και στις πρώτες του εμφανίσεις φανέρωσε κάποιες αδυναμίες. Κανείς, όμως, δεν μπορεί από τώρα να αποκλείσει ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαστεί καλύτερος. Άλλωστε, η αμυντική λειτουργία δεν εξαρτάται μόνο από έναν παίκτη -όπως λένε και οι περισσότεροι προπονητές- αλλά είναι ζήτημα ομαδικής δουλειάς.

Να "γκρεμίσεις" κάτι ενώ χτίζεται από το μηδέν είναι ότι πιο εύκολο. Το να δημιουργήσεις, όμως, από το μηδέν βγάζει πολλές δυσκολίες ειδικά στο ξεκίνημα. Αυτό το γνωρίζει ο Γιώργος Δώνης γι' αυτό και επαναλαμβάνει όποτε του δοθεί η ευκαιρία την ανάγκη να υπάρξει κατανόηση και άπαντες να αντιμετωπίσουν το φετινό εγχείρημα με περισσότερη ψυχραιμία. Καλό είναι να σημειωθεί, ωστόσο, ότι και ο ίδιος θα πρέπει να εμφανίζεται πιο ψύχραιμος σε στιγμές που η πίεση χτυπάει κόκκινο, γιατί με ηρεμία είναι πιο πιθανό να δοθεί λύση σε όποια προβλήματα εμφανιστούν.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κρίνεται συνεχώς, αλλά η τελική κρίση δεν μπορεί να έρθει από την...4η αγωνιστική. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και τότε να μετρηθούν τα συν και τα πλην. Στον... λογαριασμό φυσικά δεν θα πρέπει να συμπεριληφθούν μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η δουλειά που έγινε σε έναν από τους βασικούς στόχους στη νέα εποχή που μπήκε ο "Δικέφαλος", την "παραγωγή" δικών του ποδοσφαιριστών. Εως τότε υπάρχει χρόνος. Εννοείτε, βέβαια, ότι αν χάσει το παιχνίδι των αποδυτηρίων ή στην πορεία με συνεχείς λανθασμένες επιλογές ωθήσει τους διοικούντες να τον απομακρύνουν, τότε θα είναι φυσιολογική εξέλιξη να κριθεί νωρίτερα.

Νότα αισιοδοξίας

Παρόλο που στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ δεν ήταν εντυπωσιακός, κατάφερε και πήρε τη νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ. Επειδή η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν πρόκειται για νεανική ομάδα όπως η φετινή του ΠΑΟΚ και επειδή αναμένονται και επιστροφές βασικών παικτών, όπως του Σαλπιγγίδη, φαίνεται δειλά δειλά μετά από καιρό να εμφανίζεται μία νότα αισιοδοξίας εν όψει της συνέχειας.

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags