Facebook Pixel Σαν να "κλέβεις ξωκλήσι"
| 2012-09-24 15:30:00

Σαν να "κλέβεις ξωκλήσι"

Σαν να "κλέβεις ξωκλήσι"

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το παιχνίδι  με τον Πανθρακικό θα ήταν μια καλή προπόνηση που θα έφερνε τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Αλλά αλήθεια πόσοι νοιάζονται για το ελληνικό πρωτάθλημα; Το 90% των φίλων του Ολυμπιακού ενδιαφέρονται κυρίως για την Ευρώπη. Το πρωτάθλημα ενδιαφέρει κυρίως ή μόνο τη διοίκηση, που προσδοκά οφέλη από τη απευθείας και σίγουρη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Βέβαια σε τέτοια ματς, με υποδεέστερο αντίπαλο στην έδρα σου είναι τα πιο πονηρά μετά από κάποια αποτυχία (όπως αυτή με τη Σάλκε) για να σκάσει το μπαλόνι.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Από την αρχή τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους και τα τρία γρήγορα γκολ, λειτούργησαν σαν το καλύτερο ηρεμιστικό για παίκτες, προπονητές, φιλάθλους.

Η ομάδα της Θράκης παρά την πρόσφατη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, δεν προσφερόταν για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πραγματική κατάσταση και εικόνα των ερυθρολεύκων. Έτσι οι εκατοντάδες προπονητές της εξέδρας θα πιάσουν πάλι δουλειά σε άλλο ματς πρωταθλήματος ή Ευρώπης.

Βέβαια ακόμη η παρέλαση αργεί και μεσολαβούν άλλα δύο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ στα οποία θα κριθούν πολλά. Γιατί στις εσωτερικές διοργανώσεις ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται καμία βοήθεια έξω από τις επανορθωτικές γραμμές.

Είναι η τέτοια η διαφορά δυναμικότητας που η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι σαν να "κλέβεις ούτε καν εκκλησία, αλλά ξωκλήσι".

Κάποιος άλλος στο παρελθόν παραλίγο να μείνει στο Τελ Αβίβ και να μην μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής. Το Λονδίνο βέβαια είναι σίγουρα καλύτερο.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags