Facebook Pixel Είναι Ατρόμητοι οι ...Παναθηναϊκοί!
| 2012-09-25 12:30:00

Είναι Ατρόμητοι οι ...Παναθηναϊκοί!

Είναι Ατρόμητοι οι ...Παναθηναϊκοί!

Κάνουμε υπόθεση εργασίας. Είστε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ψάχνετε για ομάδα. Ποια πόρτα θα χτυπήσετε; Toυ Άγγελου Μενδρινού.

Δεν έχετε λύσει το οικονομικό σας πρόβλημα και έχετε ανάγκη από μια φυσιολογική ροή χρημάτων. Δεν θέλετε να σας κρίνουν με βάση το ποδοσφαιρικό συμβόλαιο, αλλά με βάση την αγωνιστική αξία, θέλετε μια ήρεμη σεζόν για να βγάλετε το ταλέντο σας στο γήπεδο χωρίς εξωαγωνιστικά πρόβλήματα. Ποια πόρτα θα χτυπήσετε; Την «πράσινη» του Παναθηναϊκού ή την «γαλάζια» του Ατρομήτου;

Ο σωστός επαγγελματίας, αυτός που θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να προσπαθήσει να προοδεύσει επαγγελματικά φυσικά και θα χτυπήσει τη πόρτα της θεωρητικά μικρότερης ομάδας. Ο Ατρόμητος πλέον είναι ο Παναθηναϊκός των περασμένων χρόνων. Αντιπροσωπεύει τη σιγουριά.

Γιατί λοιπόν να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι για τέσσερα χρόνια ο Ατρόμητος δεν χάνει με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, γιατί να μην υιοθετήσουμε τη γραμμή που λέει ότι η ομάδα από το Περιστέρι έχασε ένα δικό της ματς κι όχι ο Παναθηναϊκός;

Σε ένα παιχνίδι δεν παίζουν μόνο η ιστορία και οι φανέλες. Παίζουν και οι παίκτες. Κι οι παίκτες του Ατρομήτου πώς να το κάνουμε είναι πιο ήσυχοι, πιο ήρεμοι να κάνουν αυτό που κάνουν. Κι έχουν μια σχετική σιγουριά.

Αντίθετα στον Παναθηναϊκό τα «μπάτζετ» έχουν πέσει δραματικά, όλοι ξέρουν ότι η ομάδα έχει χάσει τη δυναμική της, αλλά οι περισσότεροι έχουν τις απαιτήσεις που είχαν από την ομάδα που είχε Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ και όλους τους άλλους που πια δεν υπάρχουν στην ενδεκάδα.

Δεν είναι που δεν έχει παίκτη να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Παναθηναϊκός, δεν έχει, γενικότερα, τον ηγέτη που θα τον πάρει επάνω του τις κρίσιμες στιγμές. Δεν έχει τη λειτουργία της σοβαρής ομάδας τόσο μέσα, όσο κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για τη σεζόν, κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει σε βάθος χρόνου και φυσικά κανείς δεν ξέρει πως θα έρθουν… αύριο τα πράγματα.

Σ’ αυτό δεν φταίει μόνο η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» που με τα… αυγά που είχε έφτιαξε ομελέτα. Φταίει όλο το σύστημα διαχείρισης της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Από τότε που η διοίκηση Πατέρα ανέβασε το μπάτζετ στο…. Θεό, πήρε νταμπλ και στη συνέχεια χάθηκε.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το… παιχνίδι εκείνο το καλοκαίρι της μεγάλης του ακμής. Αφού δεν κατάφερε να κεφαλοποιήσει την δόξα του νταμπλ και τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν λογικό να πάρει τη κάτω βόλτα. Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά.

Την ίδια ώρα που ο Φοίβος διασκέδαζε το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στη Λειβαδιά o… γηπεδούχος και…. ξεσπιτωμένος Παναθηναϊκός έμοιαζε με θεατρικό μπουλούκι που δίνει αγώνες όχι για να κερδίσει, αλλά απλά να επιβιώσει…

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags