Facebook Pixel Ποιος κοροϊδεύει, ποιον για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης;
| 2012-09-25 15:06:00

Ποιος κοροϊδεύει, ποιον για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης;

Ποιος κοροϊδεύει, ποιον για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης;

Επί πολλά χρόνια η μετακίνηση φίλων του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου και του Άρη στην Τούμπα ήταν η μάστιγα της βορειοανατολικής Θεσσαλονίκης. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά διάβαιναν την απόσταση από το ένα γήπεδο, στο άλλο. Ρήμαζαν καταστήματα κι αυτοκίνητα. Έμπλεκαν και σε μάχες σώμα με σώμα έξω από τα γήπεδα. Η βία στα καλύτερα της …

Τι έκανε η Αστυνομία; Ότι κάνει πάντα! Επενέβαινε κατόπιν εορτής. Και γιατί να επενέβαινε νωρίτερα; Δεκάδες άνδρες της κατέληγαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ήταν και κοντά τότε. Στην πλάτη της Διεθνούς Έκθεσης, στην καρδιά της μακεδονικής πρωτεύουσας.

Οι δυο ΠΑΕ ένιπταν τας χείρας τους. Οι καταστηματάρχες κι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων διερρήγνυαν τα ιμάτια τους. Το δίκιο του δεν το έβρισκαν. Πλήρωναν και τις ζημιές στις περιουσίες τους οι ίδιοι …

Είδαν κι απόειδαν τελικά, οι εμπλεκόμενες πλευρές: ΠΑΕ κι Αστυνομία καταλήγοντας στην εύκολη λύση. Αποφάσισαν κι απαγόρευσαν μετακινήσεις στα ντέρμπι της Τούμπας και το Χαριλάου. Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Τρόπος του λέγειν δηλαδή. Είτε έτσι, είτε αλλιώς επεισόδια – κατά παράδοση – γίνονται. Κατά την άφιξη ή την αποχώρηση των φιλοξενούμενων από ένα ή το άλλο γήπεδο.

Ελάτε όμως, που οι δυο ΠΑΕ υφίστανται αφόρητες πιέσεις κατά κύριο λόγο, από τους οργανωμένους φίλους τους. Αυτοί απαιτούν και μάλιστα, επιτακτικά εισιτήρια στο γήπεδο του μισητού αντιπάλου. Οι δυο ΠΑΕ συμφωνούν. Κι υποβάλλουν αιτήματα για ανταλλαγή εισιτηρίων. Χωρίς να ανησυχούν για βίαιες συγκρούσεις. Αιτία; Η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης δεν αναλαμβάνει την περιφρούρηση των μετακινήσεων αλλά και την ευθύνη της τάξης μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Γνωρίζει πολύ καλά η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, πόσο εκρηκτικό κοκτέιλ είναι η … μίξη φίλων του ΠΑΟΚ με του Άρη. Ή κι ακόμη η οργανωμένη μετακίνηση των μεν προς τους δε με τις … ενέδρες των δε προς τους μεν. Ως εκ τούτου είναι εκ προοιμίου δεδομένη η άρνηση της!

Κι εγείρεται η εύλογη απορία; Ποιος κοροϊδεύει ποιον στο θέμα των εισιτηρίων στα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης κι Άρης – ΠΑΟΚ;

Εάν δεν κοροϊδευόταν μεταξύ τους, θα συνεργαζόταν – και με τους οργανωμένους βεβαίως, βεβαίως – για να βρουν διεξόδους. Από αυτό το (ελληνικής σκέψης και πράξης) αδιέξοδο αυτό στο οποίο οδηγήθηκαν οι δύο κόσμοι … Σαν ξένοι στην ίδια πόλη … Με την εμπλοκή ΠΑΕ, Αστυνομίας αλλά και των ίδιων των οργανωμένων φίλαθλων.

Με λίγα λόγια; Έτσι έστρωσαν. Έτσι κοιμούνται!

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags