Facebook Pixel Πήρε πόντο ο Φερέιρα
| 2012-09-25 15:50:00

Πήρε πόντο ο Φερέιρα

Πήρε πόντο ο Φερέιρα

Επωφελούμενος την απεργία, έκανα τον κασκαντέρ και ταξίδεψα μέχρι τη Λειβαδιά. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ήταν δεδομένο πως η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή του ταξιδιού θα ήταν η στάση για καλαμάκια. Βλέπεται είμαι στην περίοδο που κάνω διατροφή και το πιο σπέσιαλ γεύμα που μπορώ να δοκιμάσω είναι τα χοιρινά καλαμάκια.

Αφού πήρα δυνάμεις εγώ και η εκλεκτή μου παρέα, αποφασίσαμε να ανηφορίσουμε προς το γήπεδο. Το τι θα δούμε λίγο πολύ ήταν γνωστό. Ο Φερέιρα είχε αποφασίσει να κάνει αλχημείες και να δείξει τους ενόχους για το διασυρμό με τη Μάριμπορ. Ο Κατσουράνης που διαβάσαμε από τα ρεπορτάζ πως υπήρχε δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του ήταν έτσι και αλλιώς τιμωρημένος και οι υπόλοιποι που πλήρωσαν τη νύφη ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Ζεκά, Βελάσκες, Κουίνσι.

Η τακτική του Φερέιρα στα χαρτιά μπορεί να είναι 4-2-3-1 στην πράξη όμως μοιάζει με ένα 4-2-3. Έβαλα έναν παίκτη λιγότερο γιατί ο Φορναρόλι στο γήπεδο έμοιαζε με φάντασμα. Μια φορά έκανε το λάθος ο Σισόκο να τον σημαδέψει σε μια σέντρα του και νόμιζε κανείς πως έγινε έκρηξη στο κεφάλι του. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που έκαναν το όμορφο ταξιδάκι στη Λειβαδιά παρακολούθησαν τον πάλε ποτέ ισχυρό σύλλογο που υποστηρίζουν να παίζει με τον Μαρίνο χαφ.

Προσέξτε ο Μπάγεβιτς παρέταξε ένα κλασικό 4-3-3 και στην αρχική ενδεκάδα είχε τους Ιγκλέσιας, Μάτο, Δημούτσο, Σουμπίνιο, Επστάιν. Μιλάμε για πεντάδα σχεδόν καθαρών χαφ. Γιατί ακόμα και ο Επστάιν που θεωρητικά είναι κλασικός ακραίος στην ανάπτυξη συμμετέχει. Απέναντι σε αυτήν τη διάταξη ο Φερέιρα είχε να αντιπαρατάξει τον Βιτόλο που δεν δημιουργεί παιχνίδι, τον Μαρίνο που απλά υπάρχει, τον Φορναρόλι που δεν υπάρχει, έναν στράικερ και δύο πλαϊνούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Μην μου πείτε ποιον να βάλει, γιατί ο ίδιος αποφάσισε να πάρει δύο στόπερ, να ξαναφέρει πίσω τον Κουίνσι, παρότι έχει ήδη αποκτήσει τον Σισόκο και να καλύψει το κενό στην επίθεση με τον Φορναρόλι. Για το αν χώραγε ή όχι ο Καραγκούνης δεν το συζητάω. Την απάντηση τη δίνει η παρουσία του Μαρίνου στο χώρο του κέντρου του Παναθηναϊκού. Αν δούμε λοιπόν τις δύο ενδεκάδες συνειδητοποιούμε πως ο Φερέιρα έχει δίκιο να ισχυρίζεται πως δουλέψανε καλά. Πραγματικά αν αφαιρέσουμε τις φανέλες και σκεφτούμε με ποιους ποδοσφαιριστές έπαιζαν, το να πάρει βαθμό η ομάδα του Μαρίνου, του Λέτο, του Τοτσέ, του Φορναρόλι, του Μαυριά από αυτήν των Σουμπίνιο, Ιγκλέσιας, Δημούτσου, Επστάιν, Μπρίτο είναι τεράστια επιτυχία.

Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε ξεκάθαρα στο διάστημα που έπρεπε να κυνηγήσουν το γκολ. Ο Ατρόμητος έμεινε πίσω στο σκορ τελείως κόντρα στη ροή του αγώνα. Η ομάδα του Περιστερίου όμως έδειξε πως και δυνατότητες έχει και δουλεμένη είναι. Ο Μπάγεβιτς άργησε όπως συνηθίζει να επέμβει και περιορίστηκε στο να αλλάξει από το ξεκίνημα της επανάληψης ρόλο στον Σουμπίνιο. Μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1. Έχοντας τον ποιοτικό Βραζιλιάνο σε δημιουργικό ρόλο κατάφερε να πάρει κατοχή και να χτίσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Βλέποντας τον τρόπο που κυλούσε ο αγώνας ήταν φανερό πως μόλις έμπαινε και ο Μπέλιτς η άμυνα του Παναθηναϊκού θα καταρρεύσει.

Ο Φερέιρα είναι τυχερός που ο Ντούσκο δεν συνηθίζει να κάνει νωρίς τις αλλαγές. Έχω την αίσθηση πως αν ο καλός στην τρίπλα στο ένας με έναν εξτρέμ έμπαινε νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός στα χέρια του Πορτογάλου θα γνώριζε ακόμα μια οδυνηρή ήττα. Είναι παράξενο αλλά ολόκληρος Παναθηναϊκός ποδοσφαιριστή σαν τον Μπέλιτς να μπει και να μπορεί να πάρει από τον πάγκο ένα παιχνίδι δεν έχει. Ούτε φυσικά υπάρχει ένα δουλεμένο σύνολο να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις απέναντι σε μια οργανωμένη άμυνα. Παρότι ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία και για πολλούς λόγους τη νίκη από το 76ο λεπτό που δέχτηκε το γκολ μέχρι που έληξε το παιχνίδι δεν δημιούργησε ούτε μια σωστά οργανωμένη επίθεση. Για ευκαιρία ούτε λόγος.

Ο Φερέιρα βέβαια βρίσκεται στο δικό του κόσμο. Την ώρα του αγώνα συνέχιζε την επικοινωνιακή πολιτική που τον κράτησε για μεγάλο διάστημα στο απυρόβλητο και διαμαρτυρόταν στον Σπάθα. Κάθε φορά που καταλάβαινε πως η κάμερα πρέπει να τον παίρνει, σηκωνόταν και έκανε πως τα βάζει με το κόκκινο κατεστημένο. Ακόμα και αν υπάρχουν άνθρωποι που πείθονται θα κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά όταν τον άκουσαν να μιλάει για ατυχία. Μετά το παιχνίδι με τη Μάλαγα είχε δηλώσει πως ήμασταν αντάξιοι της ιστορίας μας. Προσωπικά μου είχε φανεί βαριά δήλωση. Μου ακούστηκε χοντρό προπονητής του Παναθηναϊκού να τολμήσει να πει τέτοια κουβέντα σε αγώνα που η ομάδα του δεν σκέφτηκε καν να απειλήσει. Από εκεί και μετά παιχνίδι με το παιχνίδι το προχωρά περισσότερο.

Μετά από την ήττα από τον Πανθρακικό έδειξε μια μικρή ικανοποίηση καθώς δήλωσε πως «από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι» ενώ χτες στάθηκε στην έλλειψη τύχης. Είναι απίστευτο αλλά ως προπονητής του Παναθηναϊκού επικαλέστηκε την ατυχία σε παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο που δεν έκανε ευκαιρία. Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία προπονητής που η ομάδα του έκανε 4 τελικές και σκόραρε με πέναλτι να δηλώνει άτυχος φέρνοντας ισοπαλία με αντίπαλο που είχε 12. Νομίζω πως το θέμα Φερέιρα από τη δική μου πλευρά έχει εξαντληθεί. Τώρα είναι θέμα των ανθρώπων που τρέχουν τον Παναθηναϊκό να κάνουν την αυτοκριτική τους και να πάρουν πρωτοβουλίες.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags