Facebook Pixel Τα "παιδιά" του Αλέκου
| 2012-09-26 09:08:00

Τα "παιδιά" του Αλέκου

Τα "παιδιά" του Αλέκου

Η διοίκηση του Ολυμπιακού παραδέχθηκε το λάθος της και για το καλό της ομάδας ο Αλέκος Ράντος είναι ξανά στου Ρέντη. Χαμόγελα για Μέγερι-Κάρολ.

Οταν στις 28 Ιουνίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε το τέλος της συνεργασίας με τον Αλέκο Ράντο, κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει τον λόγο για τον οποίον η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση. Αν μη τι άλλο στο καθαρά επαγγελματικό κομμάτι της δουλειάς του ουδείς δεν μπορούσε να του προσάψει το παραμικρό.

Η δουλειά του προπονητή τερματοφυλάκων αναμφίβολα είναι ιδιαίτερη και κρίνεται, όπως και αυτή του προπονητή στα αποτελέσματα. Στην πολύχρονη παρουσία του Αλέκου Ράντου στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, μετά από αυτήν του ποδοσφαιριστή, έχει να επιδείξει ως γυμναστής τερματοφυλάκων μόνο επιτυχίες. Στα χέρια του δουλεύτηκε άλλωστε ο νεαρός και άπειρος Μπάλαζ Μέγερι ερχόμενος ως τρίτος τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό και φτάνοντας να παίζει βασικός την περσινή σεζόν μετά από αλματώδη βελτίωση.

Ο Μέγερι δεν ήταν η μοναδική αποκάλυψη του Ράντου από τις αρχές του 2005 που επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι για να διαδεχθεί τον Γιόβαν Μιχαΐλοβιτς ως γυμναστής τερματοφυλάκων. Ο Ούρκο Πάρντο ήταν επίσης δικό του δημιούργημα για να μπορέσει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και να παίξει ως βασικός τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό στην τελευταία χρονιά του Αντώνη Νικοπολίδη. Του Νικοπολίδη που έπινε νερό στο όνομα του Αλέκου Ράντου όντας απόλυτα ικανοποιημένος από την πολύχρονη συνεργασία που είχαν οι δύο τους στον Ολυμπιακό.

Ξέχωρα όμως από τη δουλειά του στου Ρέντη, ο Αλέκος Ράντος ήταν και είναι ξανά πλέον ο άνθρωπος που ήξερε καλύτερα απο τον καθένα τι εστί Ολυμπιακός. Από το 1989 άλλωστε, όπου πέρασε για πρώτη φορά τις πύλες του Ρέντη παίζοντας μέχρι το 1998, τα είχε ζήσει όλα ως παίκτης των Πειραιωτών. Επαιξε βασικός, αναπληρωματικός, βρέθηκε εκτός αποστολής, έζησε συνεχόμενους και σοβαρούς τραυματισμούς, κορνέδες, εντάσεις, πέτρινα χρόνια, επιτυχίες, τίτλους, χαρές και λύπες.

Μπορεί να ήταν ίσως ο πιο άτυχος τερματοφύλακας που έχει παίξει στον Ολυμπιακό, όμως η πείρα που αποκόμισε τον βοήθησε πολύ και στη νέα καριέρα που ακολουθεί ως γυμναστής τερματοφυλάκων. Μια καριέρα που μετά το μικρό διάλειμμα συνεχίζεται και πάλι στου Ρέντη.

Διόρθωσαν το λάθος τους

Είναι μεγάλη υπόθεση για μια διοίκηση να παραδέχεται τόσο γρήγορα ένα λάθος που έκανε και να αφήνει στην άκρη τον όποιο εγωισμό για το καλό της ομάδας. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι "ερυθρόλευκοι" με την απόφασή τους να προχωρήσουν στην επιστροφή του Αλέκου Ράντου ούτε τρεις μήνες μετά την απόφασή τους να τον απομακρύνουν απο την ομάδα. "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι την εκγύμναση και προετοιμασία των τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας αναλαμβάνει ο Αλέκος Ράντος. Ο Βασίλης Αλεξούδης, που βρίσκεται στο στάδιο αποκατάστασης από πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, αναλαμβάνει επικεφαλής των προπονητών τερματοφυλάκων της ομάδας Νέων και της ακαδημίας, καθώς και του σκάουτινγκ τερματοφυλάκων" ανέφερε τη Δευτέρα η ανακοίνωση των Πειραιωτών.

Χαμόγελα για Μέγερι-Κάρολ

Οι σχέσεις του Ράντου με τους Μέγερι και Κάρολ ήταν εξαιρετικές, καθώς και οι δύο τερματοφύλακες του Ολυμπιακού ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την δουλειά που έκαναν μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Μέγερι υπέγραψε νέο συμβόλαιο είχε νωρίτερα ρωτήσει αν θα έχει τον Ράντο ως προπονητή του και τα επόμενα χρόνια. Η απομάκρυνση του Ράντου είναι δεδομένο πως είχε επηρεάσει τους δύο τερματοφύλακες και ψυχολογικά, ειδικά τον Μαγυάρο. Βεβαίως ως επαγγελματίες συνέχισαν τη δουλειά τους με τον Αλεξούδη, όμως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο τελευταίος λόγω της επέμβασης που είχε υποβληθεί στο πόδι δεν τους επέτρεπε να κάνουν την προπόνηση που θα ήθελαν, αυτή που έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αλήθεια πως Κάρολ και Μέγερι θεωρούν ιδανική εξέλιξη την επιστροφή του Ράντου και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αντέδρασαν με πολλά χαμόγελα στο άκουσμα της «ερυθρόλευκης» ανακοίνωσης.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags