Facebook Pixel Ηχεί πάλι, Σάλπι(γγα) στην Τούμπα!
| 2012-09-26 13:26:00

Ηχεί πάλι, Σάλπι(γγα) στην Τούμπα!

Ηχεί πάλι, Σάλπι(γγα) στην Τούμπα!

Αλλάζει ο ΠΑΟΚ! Η επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ενεργό δράση αυξάνει την ισχύ του. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Ο διεθνής φορ βλέπετε, είναι - ίσως – ο μοναδικός φορ κρούσης του ΠΑΟΚ. Κι ως τέτοιος διευκολύνει την δική του ομάδα του επιθετικά ενώ δυσκολεύει την αντίπαλη αμυντικά. Με λίγα λόγια; Είναι απαραίτητος και μάλλον, αναντικατάστατος!

Εξάλλου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εκφράζει αγωνιστικά κι αυτό το οποίο αποπνέει ως νοοτροπία ο Γιώργος Δώνης. Την απόλυτη αγωνιστικότητα. Με απύθμενες φυσικές δυνάμεις ο φορ του ΠΑΟΚ μαρκάρει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Κυνηγά χαμένες μπάλες. Και κυρίως, δεν πέφτει αμαχητί. Με απλά λόγια; Είναι πρότυπο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε ότι αφορά το πνεύμα του Γιώργου Δώνη. Αυτό το οποίο επιμένει κι εμφυσά ο νέος προπονητής στον υπό ανοικοδόμηση ΠΑΟΚ…

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Αγωνιστικά είναι από τους «πυλώνες» του. Ως - ίσως – μοναδικός φορ κρούσης στην διάθεση του Γιώργου Δώνη… Μπουκαδόρος! «Έξπερτ» στις κατά μέτωπον επιθέσεις … Είναι βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η επιθετική λειτουργία. Κι ουχί μόνον.

Όλα αυτά κατά την ταπεινή μας άποψη τουλάχιστον. Και συγκρίνοντας τις εικόνες του ΠΑΟΚ με και χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Σε αυτές είναι καταφανέστατη η διαφορά τους σε ότι αφορά την επιθετική ισχύ και την εκδήλωση απειλητικών καταστάσεων στις αντίπαλες άμυνες. Ως εκ τούτου επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε: Είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ η επιστροφή το στην ενεργό δράση. Μάλιστα, σε μία περίοδο αγωνιστικής και ψυχολογικής ανάκαμψης της μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Βέβαια, μόνον ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει κατά πόσο κι εάν κι εφ όσον μετά από μακρά απουσία ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι έτοιμος για την ενδεκάδα. Το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα, δεν αφήνει περιθώρια δοκιμών. Αυτό είναι θέμα πάντως, προπονητή και παίκτη. Είναι παράλληλα βέβαια, θέμα όλης της ομάδας η επιστροφή του διεθνούς φορ. Κι όπως να το κάνουμε βοηθά ψυχολογικά αλλά και θεωρητικά διευρύνοντας τους ορίζοντες επιλογών κι αλλαγών του Γιώργου Δώνη.

Αλλά … Ωραία – ίσως – τα λέμε εμείς σε ότι αφορά την χρησιμότητα του παίκτη στον ΠΑΟΚ. Είναι όμως, και μία ακόμη ευκαιρία για τον ίδιο, τον παίκτη. Να αποδείξει πάλι, πόσο χρήσιμος είναι πάντα, για τον ΠΑΟΚ. Έτσι;

Πηγή: pamesports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags