Facebook Pixel Eνα συγγνώμη για τον Ιμπαγάσα…
| 2012-09-26 13:38:00

Eνα συγγνώμη για τον Ιμπαγάσα…

Eνα συγγνώμη για τον Ιμπαγάσα…

Οι συζητήσεις στο γραφείο ατελείωτες το περασμένο καλοκαίρι, περί της ανανέωσης ή όχι του συμβολαίου του Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Η δική μου άποψη πάντοτε η ίδια. «Πολύ σπουδαία πάστα ποδοσφαιριστή, κρίμα που δεν ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ στα 31 του και ήρθε στα 34, αλλά πλέον μεγάλωσε πολύ. Δεν νομίζω ότι στα 36 μπορεί να αντέξει. Συνεπώς πλακέτα, ευχαριστούμε και αντίο…».

Ενας μήνας αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού και το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο. Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Ο Ιμπαγάσα όχι μόνο αντέχει να παίζει σε φουλ ρυθμούς, όχι μόνο δεν έχει βγάλει τραυματισμό, αλλά παραμένει με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ο πλέον καθοριστικός παίκτης του Ολυμπιακού.

Οφείλω λοιπόν να γράψω ότι εκτίμησα λάθος. Οφείλω όμως να γράψω, ότι για να συμβεί ότι έχει συμβεί,  έχει βάλει το χεράκι του και ο Ολυμπιακός. Μπράβο του που επέλεξε να κρατήσει τον Ιμπαγάσα στα 36 του, αλλά από την άλλη είναι και μεγάλο πρόβλημα να έχεις κάνει μία ντουζίνα μεταγραφές και να μην βρήκες ούτε έναν καλύτερο από τον Αριέλ.

Διότι ναι μεν έλεγα ότι δεν ήταν λογικό να στηριχτεί ο Ολυμπιακός για μία ακόμη χρονιά στον Ιμπαγάσα, αλλά επίσης έλεγα ότι το κενό θα είναι μεγάλο και θα πρέπει να καλυφθεί από μία πολύ προσεκτική και εξαιρετική επιλογή. Αμ δε. Και αυτό δεν το γράφω για να κάνω κριτική στην απόκτηση του Μασάντο. Το αντίθετο, το πιθανότερο είναι ότι ο Πορτογάλος θα βγει ως μεταγραφή γιατί είναι καλός παίκτης. Ιμπαγάσα όμως δεν είναι όχι στην κλάση, αλλά ούτε και στο στυλ. Ο Μασάντο, είναι πιο γρήγορος, με καλύτερα τελειώματα, άρα θα έχει και γκολ, με δυνατότητα να παίξει σε διαφορετικές θέσεις, αλλά playmaker δεν είναι. Από το πολύ υψηλό επίπεδο της Μπάρτσα και του Τσάβι, ως το χαμηλό του δικού μας πρωταθλήματος, (π.χ. ο Σουμπίνιο του Ατρομήτου), οι παίκτες που είναι playmaker φαίνονται. Ανεξάρτητα από το αν είναι καλοί ή κακοί, ποιοτικοί ή όχι, τα χαρακτηριστικά του playmaker  τα έχουν.

Αν λοιπόν ο Ιμπαγάσα είναι ο… Τσάβι του Ολυμπιακού, ο Μασάντο δεν θα γίνει ποτέ Τσάβι ή Φάμπρεγκας, γιατί δεν είναι αυτό το στυλ του. Θα μου πείτε στην αναλογία μπορεί να γίνει Ινιέστα… Ακόμη κι’ αν σας απαντήσω  «ναι»,  η ουσία δεν αλλάζει. Ποιος σας είπε ότι ο Ινιέστα είναι playmaker;

Οσο για τον φετινό Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, τις επιλογές και τον προπονητή ένα είναι βέβαιο. Πρώτον ότι η φετινή χρονιά στην Ευρώπη είναι μια πεταμένη χρονιά, για πολλούς και διάφορους λόγους που βαραίνουν την διοίκηση, τον προπονητή και όσους σχεδίασαν αυτή την ομάδα (τεχνικός διευθυντής, σκάουτερ…). Από την άλλη στην Ελλάδα που το ρόστερ φτάνει για να σου κάνει την διαφορά (ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα και με αυτόν τον ΠΑΟ για αντίπαλο), ο Ολυμπιακός χωρίς καν να είναι σωστά δουλεμένος, δεν θα έχει πρόβλημα ή σοβαρές δυσκολίες στα (τουλάχιστον) 20 από τα 30 ματς του…

Πηγή: theinsiders.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags