Facebook Pixel Ο φόβος των απειλών θα επανέλθει
| 2012-09-27 16:07:00

Ο φόβος των απειλών θα επανέλθει

Ο φόβος των απειλών θα επανέλθει

Πέρυσι τέτοια εποχή η Ελλάδα είχε λάβει παρασκηνιακά τις πρώτες απειλές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ύστερα από επίσημη αναφορά του Διεθνούς Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ περί αποκλεισμού της χώρας μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...

Η κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει παντελώς εκείνη την περίοδο και για αρκετούς μήνες τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), εν μέσω οικονομικής κρίσης, το εργαστήριο του ΟΑΚΑ δεν συμπλήρωνε τον απαιτούμενο σε ετήσια βάση αριθμό ελέγχων για να διατηρήσει την αναγνώρισή του και η διαμάχη με τους ουρολήπτες και τα χρωστούμενα προς αυτούς είχαν φθάσει στα αυτιά της ΔΟΕ.

Ετσι εκφράστηκε μία απειλή από σοβαρά χείλη και η Ελλάδα έτρεχε και δεν προλάβαινε προκειμένου να σώσει την παρτίδα με τη βοήθεια και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Και τα κατάφερε.

Προηγουμένως όμως χρειάστηκαν σοβαρές δημόσιες και διεθνείς σχέσεις, είτε με τη ΓΓΑ είτε με παράγοντες από το εξωτερικό.

Χρειάστηκε να υποβάλλονται σε έλεγχο ντόπινγκ ακόμα και παίκτες σε παιχνίδια ομαδικών αθλημάτων από κατηγορίες που τα αποτελέσματα των αγώνων τους δεν αναφέρονται ούτε στα μικρά γράμματα των εφημερίδων.

Φέτος πολύ φοβάμαι ότι οι απειλές θα επανέλθουν έστω και χωρίς τον μπαμπούλα του αποκλεισμού μας από Ολυμπιακούς Αγώνες. Τουλάχιστον ως υπενθύμιση, άρα χρειάζεται προσοχή.

Βλέπετε, οι έλεγχοι το δίμηνο Αύγουστος - Σεπτέμβριος πραγματοποιήθηκαν με ρυθμούς χελώνας

Μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα τα πρωταθλήματα, πλην ποδοσφαίρου, στα άλλα ομαδικά σπορ, αλλά ωστόσο ευκαιρίες για ελέγχους σε αθλητές και αθλήτριες, έστω και αιφνίδιους, υπάρχουν φυσικά σε πολλά σπορ.

Μόνον ο Ολυμπιακός δέχθηκε την επίσκεψη των «ιπτάμενων» ιατρών της WADA πριν από το παιχνίδι με τη Σάλκε και μόνον η Super League ασκεί ελέγχους στο πρωτάθλημά της με συνέπεια.

Το μπάσκετ σήμερα απλά λαμβάνει δείγματα των νεοφερμένων ξένων και όχι των εκ μεταγραφής Ελλήνων.

Φυσικά δεν πρέπει να αδικούμε ούτε στο ελάχιστο τις αθλητικές ομοσπονδίες που προσπαθούν με πενιχρά μέσα.

Ο προϋπολογισμός τους υφίσταται συνεχείς περικοπές και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τα έξοδα των ελέγχων ντόπινγκ, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι κάθε ανάλυση στοιχίζει περίπου 250 ευρώ το μπουκαλάκι.

Η λύση είναι μία και εύκολη. Το κόστος να αναλάβει απευθείας το υπουργείο Αθλητισμού μέσω ΕΣΚΑΝ, εφόσον πρόκειται για ερασιτεχνικά αθλήματα. Τόσο απλά...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags