Facebook Pixel Το πρώτο βήμα του ελέγχου της ΠΑΕ
| 2012-09-29 10:19:00

Το πρώτο βήμα του ελέγχου της ΠΑΕ

Το πρώτο βήμα του ελέγχου της ΠΑΕ

Η ολοκλήρωση του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ το συντομότερο δυνατό αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της ΚΜΑ, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους έφεραν την εταιρεία σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση.

Οι διοικούντες τον φορέα άνοιξαν τους φακέλους των τεσσάρων εταιρειών που έχουν καταθέσει αίτημα για να αναλάβουν τον έλεγχο και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να καλέσουν για συνέντευξη τους επικεφαλής τους, προκειμένου και να πάρουν την τελική τους απόφαση (μέχρι τις 8 Οκτωβρίου).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν ενημερωθεί ότι για να αναλάβουν τον έλεγχο θα πρέπει να τον ολοκληρώσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα θα υπογράψουν και ρήτρα. Οι οπαδοί των «κίτρινων», άλλωστε, περιμένουν -παράλληλα με την εξυγίανση- να μάθουν και τους υπεύθυνους των τραγικών λαθών που έγιναν. Οσο για τα βασικά αντικείμενα του συγκεκριμένου ελέγχου της ΠΑΕ;

Θα ελεγχθούν, μεταξύ άλλων, όλες οι ταμειακές και τραπεζικές κινήσεις άνω των 10.000 ευρώ αλλά και τα λειτουργικά έξοδα που θα ξεπερνούν το συγκεκριμένο ποσό. Ακόμα, θα μπουν στο μικροσκόπιο όλα τα δάνεια και εκχωρήσεις πάσης φύσεως εσόδων αλλά και η κίνηση των καρτελών όλων των μελών του εκάστοτε ΔΣ από το 2004 έως και σήμερα, καθώς και όλων όσοι εμφανίζονται να έχουν διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ.

Ακόμα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά και η σχετική ανακοίνωση, θα γίνει πλήρης έλεγχος στους προμηθευτές αλλά και στα χρήματα που δόθηκαν σε μάνατζερ και εξωτερικούς συνεργάτες. Τέλος, θα γίνει καταγραφή όλων των απαιτήσεων και των οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο και προς τρίτους.

Σε αναμονή για διοίκηση Πρωτοδικείου

Το θέμα του σχηματισμού διοίκησης Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ αναμένεται να απασχολήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΜΑ αμέσως μετά το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το ΔΣ του φορέα δεν έχει πάρει ακόμα την απόφαση για τα δυο μέλη που θα προτείνει ?και θα μπουν στη λίστα που θα κατατεθεί στο δικαστήριο-, προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο διοικητικό σχήμα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags