Facebook Pixel Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας
| 2012-09-29 11:50:00

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας

Για μία ακόμη χρονιά οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας θα μετατραπούν σε πίστα αγώνων ταχύτητας, αφού στις 2.30 μετά το μεσημέρι ξεκινά το 4ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας.

Στο Σιρκουί θα πάρουν μέρος περίπου 85 έλληνες και ξένοι οδηγοί στις τέσσερις κατηγορίες. Η διαδρομή των 920 συνολικά μέτρων διέρχεται από τις οδούς Μαιζώνος, Πατρέως, Κορίνθου, Αγίου Νικολάου και παρέχει μελετημένα σημεία για προσπεράσεις, στροφές και ευθείες, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους αγωνιζό?ενους και τους θεατές.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στην κατηγορία μίνι θα πάρουν μέρος 20 μικροί οδηγοί, οι οποίοι έχουν την στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων οδηγών καρτ Ελλάδας. Στις παράλληλες δράσεις του 4ου Σιρκουί περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η εμφάνιση της ακροβατικής ομάδας «Arrepiado» από την Πορτογαλία, τα μέλη της οποίας οδηγούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, έξω από τα συνηθισμένα.

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί ακόμη ποδηλατικό διήμερο, που περιλαμβάνει δύο αγώνες ποδηλασίας, ατομική χρονομέτρηση και σιρκουΐ. Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς ποδηλάτες να κάνουν αύριο το πρωί μια βόλτα στην διαμορφωμένη πίστα, υπό τις οδηγίες των ανθρώπων του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Στη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για την ασφαλή οδήγηση με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα προσομοιωτές οδήγησης, σύγκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου, συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης οδηγού κ.ά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags