Facebook Pixel Το χρυσό παιδί της F1
| 2012-09-29 12:14:00

Το χρυσό παιδί της F1

Το χρυσό παιδί της F1

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην Formula 1 κατάφερε να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Γράφει Κώστας Κουκουλάς. 

Ηταν ο πρώτος μαύρος οδηγός στην ιστορία της F1 και ο πρώτος μαύρος που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Λούις Χάμιλτον στα 27 του χρόνια κατάφερε για μια ακόμη φορά να γίνει αντικείμενο συζήτησης.

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του από τη McLaren στη Mercedes αποτελεί την είδηση της χρονιάς. Για να μιλήσουμε με... ποδοσφαιρικούς όρους είναι σαν να πάει ο Ινιέστα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κανείς δεν πίστευε ότι ο Χάμιλτον θα μπορούσε κάποια στιγμή να φύγει από τη βρετανική ομάδα, ακόμα και αν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του είναι η Mercedes AMG Petronas, η οποία ούτως ή άλλως τροφοδοτεί με κινητήρες τη McLaren.

Κάποτε δεν το πίστευε ούτε ο... ίδιος, καθώς έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου το 2008 είχε δηλώσει ότι θέλει να μείνει για πάντα στη McLaren. Βέβαια τα 75,5 εκατ. ευρώ που του δίνουν οι Γερμανοί για τα επόμενα τρία χρόνια, χωρίς σε αυτά τα χρήματα να υπολογίζονται τα bonus, ή οι συμφωνίες με τους χορηγούς, σε κάνουν να ξεχνάς ακόμα και το όνομά σου, πολύ περισσότερο δε, δηλώσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν.

Βέβαια η σχέση του Λούις Χάμιλτον με τη McLaren δεν ήταν απλά επαγγελματική. Σε αυτήν την ομάδα ανήκε από τα 13 του χρόνια. Σε αυτήν ονειρευόταν να τρέξει από τα 10 του, όταν και πλησίασε τον διευθυντή της ομάδας Ρον Ντένις και του είχε πει ότι μια μέρα θα αγωνίζεται για αυτόν. Τρία χρόνια μετά υπέγραψε συμβόλαιο στο πλαίσιο ενός προγράμματος για νεαρούς οδηγούς, ενώ το 2007 γίνεται ένας από τους δύο πιλότους της ομάδας.

Είχε πει ότι αν δεν γινόταν οδηγός στη Formula 1, θα ήθελε να είναι ποδοσφαιριστής ή παίκτης του κρίκετ, όμως οι πλανήτες συνωμότησαν ώστε τελικά να βρεθεί πίσω από το κόκπιτ ενός μονοθέσιου.

Γεννημένος στο Στίβενεϊτζ στις 7 Ιανουαρίου του 1985, με πατέρα μαύρο, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Γρενάδα και λευκή μητέρα, πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό σπρίντερ Καρλ Λιούις. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν δύο χρονών και ενώ αρχικά έμεινε με τη μητέρα του, σε ηλικία 12 ετών μετακόμισε με τον πατέρα του και τον αδελφό του Νίκολας ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Little (εγκεφαλική παράλυση).

Οπως οι περισσότεροι οδηγοί της Formula 1, αποφάσισε το 2007 να φύγει από την Αγγλία και να μετακομίσει μόνιμα στην Ελβετία. Ο ίδιος τόνισε ότι το πράττει προκειμένου να γλιτώσει από το συνεχές κυνήγι των ταμπλόιντ, αλλά στην πραγματικότητα η απόφασή του είχε να κάνει και με φορολογικούς λόγους.

Εχει δεσμό με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Νικόλ Σέρζινγκερ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Δεκεμβρίου του 2007 έχασε την άδεια οδήγησης του για έναν μήνα, καθώς η γαλλική αστυνομία τον σταμάτησε σε αυτοκινητόδρομο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Το ραντάρ έγραψε ότι ο Χάμιλτον έτρεχε με 196 χιλιόμετρα, ταχύτητα βέβαια που στην πίστα αποτελεί γι' αυτόν... προθέρμανση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags