Facebook Pixel Μόνο ο ...Ταρζάν της λείπει
| 2012-09-30 13:08:00

Μόνο ο ...Ταρζάν της λείπει

Μόνο ο ...Ταρζάν της λείπει

Εδώ που τα λέμε με Τσίτα, Ρίκκα, Αρκούδα, Φουρτάδο και σία μόνο ο ...Ταρζάν λείπει από αυτήν την ΑΕΚ. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

Αν ήσουν φίλαθλος και είχες την ατυχή έμπνευση χθες το απόγευμα να παρακολουθήσεις το Πανιώνιος-ΑΕΚ, στο τέλος θα σου πονούσαν τόσο πολύ τα ματάκια σου που ή θα έπρεπε να ψάξεις σαββατιάτικα για οφθαλμίατρο ή να πάρεις την απόφαση να κόψεις την ελληνική Super League. Μιλάμε για ματς μαρτύριο, για πραγματική δυσφήμηση του ποδοσφαίρου, για... tragic όπως λέει και η «βλάχα» Τασούλα στην πετυχημένη διαφήμιση της Vodafone.

Αν είσαι οπαδός τα πράγματα αλλάζουν. Αυτοί του Πανιώνιου μπορούν να νιώθουν περηφάνια, αφού με τα... ψέματα η ομάδα του (ρούκι προπονητή) Δημήτρη Ελευθερόπουλου συμπλήρωσε 4 νίκες στις πρώτες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και επέστρεψε (έστω για λίγο) στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάτι που αποτελεί επίτευγμα για τον «ιστορικό»...

Αντιθέτως, εκείνοι της ΑΕΚ κινδυνεύουν αν... πάρουν στα σοβαρά την κατάστασή της να πέσουν σε κατάθλιψη. Γιατί δεν είναι μόνο η... ιστορική ξεφτίλα της τελευταίας θέσης, αλλά κυρίως η αγωνιστική εικόνα που παραπέμπει σε «μαύρα μεσάνυχτα». Τι κι αν ο Ενωσίτης κόουτς της... φόρεσε 3 φορές διαφορετικό «κουστούμι» (4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2). Τι κι αν είχαν προηγηθεί... group therapy στα Σπάτα.Τι κι αν μεσοβδόμαδα τους έκαναν «πλύση εγκεφάλου» οι Μαύρος και Βλάχος πως πρέπει να... «γίνουν άντρες» αλλά και πως... «μπορούν να νικήσουν στη Νέα Σμύρνη». Ολα αποδείχθηκαν... ατμός! Τέταρτη ήττα που προήλθε πάλι από... ερασιτεχνικό λάθος στην άμυνα κι ένας μόνο βαθμός στο «σακούλι».

Το χειρότερο; Οσο κι αν εστίασα στο παιχνίδι της Ενωσης ούτε καν... ένδειξη αγωνιστικού πλάνου εντόπισα. Επιμονή σε ανούσιες βαθιές μπαλιές που... κούραζαν, λάθος πάσες ακόμη και στα... τρία μέτρα, απελπιστική απουσία σουτ (με εξαίρεση μια «φωτοβολίδα» του Κατίδη στο 38'), ανυπαρξία φάσεων και πίεσης στον αντίπαλο.

Και να με... συγχωρήσουν όλοι εκείνοι που βγαίνουν και λένε ή γράφουν για το «περίσσευμα ταλέντου» που βρίσκεις στους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ, αλλά θα διαφωνήσω. Αναγνωρίζω πως δεν έχουν ψυχολογία, το βάρος της ευθύνης που έπεσε ξαφνικά στις πλάτες τους είναι τεράστιο, λείπουν από δίπλα τους οι ποιοτικοί έμπειροι συμπαίκτες αλλά και οι ίδιοι δεν αποτελούν κάτι ξεχωριστό. Οπως για παράδειγμα ο 19χρονος Κολοβός του Πανιώνιου...

Στο διά ταύτα: στη Νέα Σμύρνη παίχτηκε κάτι που σίγουρα δεν ήταν ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι είχαν τουλάχιστον το γρήγορο γκολ (πάνω στο οποίο «κάθισαν»), οι «κιτρινόμαυροι» όμως ήταν για τα... θηρία. Εδώ που τα λέμε με Τσίτα, Ρίκκα, Αρκούδα, Φουρτάδο και σία μόνο ο... Ταρζάν λείπει από αυτήν την ΑΕΚ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags