Facebook Pixel Στηρίζει Φερέιρα ο Νίνης
| 2012-10-01 00:19:00

Στηρίζει Φερέιρα ο Νίνης

Στηρίζει Φερέιρα ο Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης τόνισε πως ο Φερέιρα δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωτήρη Νίνη στην εκπομπή του Contra Super Ball...

Για την ισοπαλία με τη Μίλαν να δώσουμε συγχαρητήρια ή όχι;«Νομίζω πως πρέπει να δώσετε συγχαρητήρια για τη γενική εικόνα της ομάδας. Όταν παίζεις με τη Μίλαν είναι πάντα δύσκολο. Μπορεί η Μίλαν να μην είναι στα καλύτερα της αλλά δεν παύει να είναι Μίλαν. Το 1-1 είναι καλό αποτέλεσμα.»

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το ιταλικό πρωτάθλημα; «Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Και το επίπεδο και όλα τα πράγματα στην Ιταλία. Είναι όλα σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει υπομονή. Μιλάω γενικά για το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άγχος, πίεση με την αρνητική έννοια, και αυτό βοηθάει στο να αποδίδουν καλύτερα οι ποδοσφαιριστές.»

Πως είναι η προσαρμογή του Σωτήρη Νίνη στο νέο σύστημα; Η Πάρμα παίζει 3-5-2… «Είναι ένα καινούργιο σύστημα και για μένα. Είναι δύσκολο και πρέπει να μάθω καλά τα στοιχεία του. Σε αυτό το σύστημα πρέπει να έχεις καλούς παίκτες στα άκρα, όπως έχουμε εμείς. Εμείς έχουμε το Ρόσι και τον Μπιαμπιανί. Έχει διαφορετικές κινήσεις αυτό το σύστημα, τόσο από το 4-3-3 όσο και από το 4-2-3-1. Οι μέσοι γίνονται μπακ, πατάνε περιοχή, γυρνάνε στην άμυνα. Σε αυτό το σύστημα γίνεται δουλειά σε όλο το γήπεδο.»

Ο τρόπος προπόνησης και προετοιμασίας είναι εντελώς διαφορετικός; «Είναι αρκετά διαφορετική η προπόνηση μας. Δεν εκφράζει κανένας παράπονο ούτε για την προπόνηση και τις πολλές ώρες που αυτή γίνεται. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές η προπόνηση κρατάει πάνω από δυόμιση ώρες αλλά δεν διαμαρτύρεται κανείς. Εδώ όλα είναι διαφορετικά.»

Πως είναι η προσαρμογή σου τόσο στην Ιταλία όσο και στο ποδόσφαιρο; «Είμαι ακόμα σε περίοδο προσαρμογής. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό γρήγορα. Ούτε ο προπονητής περιμένει κάτι σημαντικό και μεγάλο αυτή τη στιγμή από μένα. Είναι σημαντικό όμως το ότι με εμπιστεύονται. Αυτό μου ανεβάζει την ψυχολογία. Το χθεσινό ματς ήταν πολύ καλό. Έλειπε ο Βαλντέζ και κάποιος έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες και αυτό το βάρος έπεσε σε μένα. Πήρα μπαλιές και δημιούργησα όσο καλύτερα μπορούσα.»

 

Παρακολουθείς ελληνικό ποδόσφαιρο; «Δεν έχω βάλει ακόμα ελληνική τηλεόραση. Προσπαθώ να μάθω ιταλικά και για αυτό το λόγο παρακολουθώ κυρίως το πρωτάθλημα της Serie Α για να εξοικειωθώ και με τη γλώσσα.»

Μαθαίνεις όμως όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό; «Πιστεύω ότι θα σηκώσει κεφάλι ο Παναθηναϊκός. Όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Τους έχω εμπιστοσύνη, τους καταλαβαίνω, έχω περάσει και εγώ από τη δική τους θέση.»

Ποια η άποψη σου για τον Φερέιρα; «Είναι πολύ καλός προπονητής ο Φερέιρα.  Δεν μπορεί να φταίει μόνο ο προπονητής, οι παίκτες ή η διοίκηση. Σε μια ομάδα κερδίζουν όλοι και χάνουν όλοι.»

Σε ποια σημεία σε έχει αλλάξει η Ιταλία, έστω και αν είσαι λίγο καιρό εκεί; «Έχω καταλάβει αρκετά πράγματα στην Ιταλία. Το μεντάλιτι που έχουν οι Ιταλοί ως προς το ποδόσφαιρο με έχει βοηθήσει. Και στην Πάρμα μας έχει αδικήσει η διαιτησία αλλά δεν είδα ποτέ παίκτη, ή άνθρωπο της ομάδας, ή προπονητή να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Ακόμα και αν έχεις αδικηθεί δεν θα βγει ποτέ κανείς να διαμαρτυρηθεί δημοσίως και να βγάλει ανακοινώσεις. Οι ιταλικές ομάδες που πήραν μέρος στα στημένα έπεσαν κατηγορία. Όλες οι ομάδες τιμωρήθηκαν. Εδώ υπάρχει τιμωρία και όχι για τα μάτια του κόσμου... Το μυαλό μου εδώ είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Εδώ ξέρουν πως να στηρίξουν έναν ποδοσφαιριστή και στον τομέα της ψυχολογίας. Εδώ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ασχολείσαι μόνο με ποδόσφαιρο.»

Θα επέστρεφες ποτέ στον Παναθηναϊκό; «Δεν ξέρω. Μακάρι να επιστρέψω.»

Θα έπαιζες ποτέ στον Ολυμπιακό; «Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags