Facebook Pixel Ο "πνευματικός" του Αναστασιάδη
| 2012-10-02 10:38:00

Ο "πνευματικός" του Αναστασιάδη

Ο "πνευματικός" του Αναστασιάδη

Την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα για τη σχέση της θρησκείας με τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τα όριά της. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Με τα παραδείγματα του Αναστασιάδη, αλλά και του Κωστένογλου, ξεχωριστές περιπτώσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην επαναλαμβάνω τα επιχειρήματά μου, αλλά ουδείς δικαιούται να ξεπερνά το όριο του αποδεκτού και να δικαιολογεί τα πεπραγμένα του, βάσει μόνο της θρησκευτικής του πίστης. Είναι άλλο η «πνευματική καθοδήγηση» και άλλο η θρησκοληψία.

Πάμε παρακάτω όμως. Άκουγα το μεσημέρι της Δευτέρας την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κυρίου Δημητρέλλου, στον συνάδελφο Βασίλη Βέργη, όπου και προσπαθούσε να εξηγήσει την δική του άποψη, για τα γεγονότα της απομάκρυνσης του Βλάχου και της συμπεριφοράς προς τον Θωμά Μαύρο. Και την αίσθηση του επείγοντος, που σωστά νομίζω, είχε ο άνθρωπος.

Κάπου εκεί, ο συμπαθέστατος δικηγόρος, έπλεκε το εγκώμιο του κυρίου Αναστασιάδη και ούτε λίγο, ούτε πολύ τον παρουσίασε ως την ιδανική λύση. Τον οποίο μάλιστα πρόλαβε να «κλέψει» από τον Παναθηναϊκό. Μόνο που εκτέθηκε ο κύριος Δημητρέλλος από τις εξελίξεις. Διότι σωστά μπορεί να ενήργησε, θέλοντας μια άμεση αλλαγή της κατάστασης, που πάει από το κακό στο χειρότερο, στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όμως δεν εξήγησε με ποιες ποδοσφαιρικές γνώσεις, αυτός και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, αποφάσισαν να στραφούν προς τον Αναστασιάδη. Εδώ δεν μιλάμε ούτε για δικόγραφα, ούτε για διακανονισμούς με την Εφορία, όπου άριστα έπραξαν (λόγω των δεδομένων ικανοτήτων τους) οι παράγοντες της ΑΕΚ. Όμως για να βρεις προπονητή, δεν αρκεί η αγάπη προς τον σύλλογο και η φίλαθλη ιδιότητα. Εάν υπήρχε τεχνικός διευθυντής και τους υποδείκνυε εναλλακτικές, ώστε να επιλέξουν, να το καταλάβω.

Οι ίδιοι όμως είχαν μόλις πριν λίγες ημέρες αποφασίσει να αποδεχθούν την καθαίρεση του Τσιάρτα, μετά από υπόδειξη του Μαύρου, ως μοναδικού γνώστη του ποδοσφαιρικού αντικειμένου. Σε μία σαφώς πιο κρίσιμη επιλογή, πώς αγνόησαν τώρα τον Θωμά; Γιατί δεν επέμειναν στην αίσθηση του κατεπείγοντος, ώστε να τον πείσουν να έχει και αυτός λόγο άμεσα στην επικείμενη απόφαση; Ο ίδιος ο διοικητικός παράγοντας της Ένωσης, είπε στον SENTRA FM, ότι δεν ήθελε καν να σκέφτεται την περίπτωση της αρνητικής απάντησης από τον Αναστασιάδη, αν και είχε και κάποιες άλλες σκέψεις, σε μια τέτοια πιθανότητα.

Με ποιες γνώσεις ρε παιδιά, και αυτές; Και θέλει να λέγεται σοβαρή μια ΠΑΕ, που κρίνει το μέλλον της και την αγωνιστική επιβίωσή της (όπως ο ίδιος παραδέχθηκε) από το τι θα πει ο «πνευματικός του Άγγελου»; Αφού κατά τα άλλα, είχαν συμφωνήσει σε οικονομικό και όρους λειτουργίας; Και ο συμπαθέστατος προπονητής καλά κάνει και συμβουλεύεται όποιον θέλει, για να πάρει μια απόφαση σημαντική για την ζωή του. Είναι δικαίωμα του και το ασπάζομαι.

Όμως μπορεί ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος να αποδέχεται, ότι είναι "καθοριστικός" αυτός μόνον ο λόγος, για την σύναψη συνεργασίας; Και δεν το ήξερε ο κύριος Δημητρέλλος, ότι ο Έλληνας προπονητής έχει αυτή την ιδιαιτερότητα; Αν το αγνοούσε, αποδεικνύει επιπλέον την «ανεπάρκειά» του, για να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση. Αν το ήξερε και το δέχθηκε, καλά να πάθει. Εκτός και μιλάμε πια, για τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο, που αποδέχεσαι και το οποιοδήποτε άιτημα του, όντας πεπεισμένος, ότι οι γνώσεις του και η παρουσία του, θα αναστρέψει άρδην την κατάσταση. Αλλά επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα τότε: με ποιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προβαίνουν στην παραπάνω "λογική επεξεργασία";

Καλώς ή κακώς, έτσι όπως τα έκαναν, η άποψη του Μαύρου (μοναδικού ποδοσφαιρανθρώπου, μετά την καρατόμηση των υπολοίπων) έπρεπε να έχει βαρύνουσα σημασία για όλους αυτούς τους «τεχνοκράτες». Διότι δεν μιλάμε για το ερασιτεχνικό σωματεία της γειτονιάς τους, όπου κάνουν και το κέφι τους και δικαιούνται να επιλέγουν και προπονητή. Αλλά για ένα ιστορικό σωματείο, με εκατομμύρια κόσμου να πονάνε με την σημερινή κατάσταση.

Πάμε και στο αύριο τώρα. Με ποια κριτήρια θα βρεθεί ο επόμενος; Και εάν και αυτός ο «υποψήφιος» θελήσει να απαντήσει, αφού συμβουλευθεί την γυναίκα του, τον αστρολόγο του ή τον καφετζή της γειτονιάς (δικαίωμα του δεν είναι;), θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό; Αν η πρώτη απόφαση του υπολειπόμενου ΔΣ ήταν κρίσιμη, η επόμενη θα είναι κομβικής σημασίας, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση.

ΥΓ1 Θα μπορούσα να γράψω και την άποψη μου, για τα πρώτα ονόματα, που ακούστηκαν. Δεν θα το κάνω, για να μην θεωρηθεί, ότι θέλω και εγώ να κάνω τον «ειδικό» (αν και από κάποιους από την ποδοσφαιρική παραγοντική πιάτσα, μάλλον έχω καλύτερη οπτική…). Ας επιλέξουν, αυτόν που νομίζουν και θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε.

ΥΓ2 Θέλω να δω, εάν προκύψει καμμία «άλλη» πρόταση, τα επόμενα 24ωρα, στον Αναστασιάδη, ο πνευματικός του, τι θα του πει; Για να κατανοήσω και εγώ ο «άπιστος», ποια είναι εκείνα τα θεολογικά κριτήρια, που παίζουν ρόλο, στο να αναλάβεις ή όχι, τις τύχες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας…. Εκτός και δεν είναι μόνον θεολογικά. Μπορεί ας πούμε, ο πάτερ, να υποστηρίζει κανέναν άλλο σύλλογο, οπότε η κρίση του, διαθέτει και υποκειμενικά στοιχεία.

ΥΓ3 Και κάτι ακόμη: όταν φτάνει ένας ποδοσφαιριστής, που δεν έχει δα και τόσα πολλά αγωνιστικά παράσημα ακόμη, λόγω καριέρας και ηλικίας, και πηγαίνει στα Σπάτα και έχει ένα «συναισθηματικό επεισόδιο» (εάν κατάλαβα καλά τα λεγόμενα του κυρίου Δημητρέλλου, αν και άλλη λέξη, που αρχίζει από "μπ'' χρησιμοποιούν στο χωριό μου) και οι παράγοντες τον ακούν, αντί να τον στείλουν για «έξτρα προπόνηση», έχει χαθεί η μπάλλα κύριοι. Βέβαια, άμα το «ταμείον είναι μείον», που λέει και ο λαός…

ΥΓ4 Θωμά μου, κατάλαβες, γιατί μάλλον βιάστηκες να ζητήσεις την απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή, που εσύ άλλωστε επέλεξες το καλοκαίρι; Άσχετα με τις διαφωνίες σας. Τώρα σε άδειασαν, και εσένα, όπως σε άδειασαν. Και βέβαια πληγώθηκε το γόητρο σου, αλλά στην συνείδηση του κόσμου παραμένεις ο Θ(ε)ωμάς, για πάντα. Η ΑΕΚ τι φταίει όμως, να παίζει την ιστορία της και την επόμενη μέρα της, στο αγωνιστικό τουλάχιστον κομμάτι, από την απόφαση παραγόντων-τεχνοκρατών, αλλά «μυρωδιάδων» από μπάλλα;

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags