Facebook Pixel Θα τον ξαναστείλει στον ...ΟΑΕΔ;
| 2012-10-02 12:14:00

Θα τον ξαναστείλει στον ...ΟΑΕΔ;

Θα τον ξαναστείλει στον ...ΟΑΕΔ;

O Aντρέ Βίλας Μπόας θα μπορούσε άνετα να είναι γιος του Ζεσουάλντο Φερεϊρα (34 ετών ο ένας, 66 ετών ο άλλος).

Αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό τις επόμενες ώρες θα τα πουν την Πέμπτη στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ για το Europa League. Οι δυο τους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από την πατρίδα τους.

Ο Βίλας Μπόας είναι εκείνος που διαδέχθηκε τον νυν τεχνικό του ΠΑΟ, στον πάγκο της Πόρτο το καλοκαίρι του 2010. Ο νεαρός Πορτογάλος ήταν επιλογή του Πίντο Ντα Κόστα για να διαδεχθεί τον Φερέιρα έστω κι αν στα μεταξύ τους παιχνίδια ο 66χρονος κόουτς ήταν ο νικητής.

Η πρώτη ήταν στις 25/10/2009 για την 8η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η Πόρτο νίκησε 3-2 στο «Ντραγκάο» την Ακαντέμικα Κοΐμπρα.

Επόμενο ραντεβού ήταν στις 13/1/2010 για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Η Πόρτο πήρε 0-0, αλλά στη ρεβάνς για να περάσει στον τελικό χρειάστηκε ένα γκολ του Μαριάνο Γκονσάλες οκτώ λεπτά πριν το φινάλε (1-0).

Δύσκολα τα βρήκαν οι «δράκοι» του Φερέιρα και στο ματς του δεύτερου γύρου για το πρωτάθλημα. Στην Κοΐμπρα νίκησαν 2-1 με γκολ του Ροντρίγκες στο 86ο λεπτό. Μια νίκη που ήταν η αρχή για μεγάλο σερί ως το τέλος (8 νίκες), αλλά δεν ήταν αρκετό για τον τίτλο (πήγε στη Μπενφίκα).

Τρεις νίκες και μια ισοπαλία για Φερέιρα ο οποίος όμως έχασε τη δουλειά του από τον Βίλας Μπόας. Τον είδε πάντως να συνεχίζει το προαναφερθέν σερί και να φτάνει την Πόρτο στα 38 συνεχόμενα δίχως ήττα ματς στο πρωτάθλημα, επίδοση ρεκόρ στην Πορτογαλία.

Παράλληλα, την έκανε μόλις τη δεύτερη (πρώτη η Μπενφίκα το 72/73) που κατακτά τον τίτλο αήττητη στη χώρα της ιβηρικής και πρώτη στον 20ο αιώνα. Τώρα με ξένες ομάδες, θα βρεθούν και πάλι αντίπαλοι. Να δούμε αν ο Βίλας Μπόας θα στερήσει και πάλι δουλειά από τον Φερέιρα...

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags