Facebook Pixel Πώς υποθηκεύτηκε το μέλλον του Παναθηναϊκού
| 2012-10-03 12:38:00

Πώς υποθηκεύτηκε το μέλλον του Παναθηναϊκού

Πώς υποθηκεύτηκε το μέλλον του Παναθηναϊκού

Οι Ρουκάβινα, Ροντρίγκο Σόουζα, Γκάµπριελ και Μελίσσης (επιλογές του Κώστα Αντωνίου) κόστισαν ένα ...καράβι λεφτά και έφυγαν βράδυ από την Παιανία.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της εφηµερίδας µας για τα οικονοµικά στοιχεία του Παναθηναϊκού την τετραετία 2007-11 που έδειξε για ποιον λόγο ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί στην τραγική οικονοµική κατάσταση που βιώνει αυτή την εποχή και τι βαρύ φορτίο έχει παραλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Τα νούµερα σοκάρουν και δεν υπάρχει αµφισβήτηση για τη σπατάλη που έγινε. Οµως, το µεγαλύτερο πρόβληµα ήταν ότι δεν υπήρχε ρεαλιστικό ποδοσφαιρικό σχέδιο. Διότι πολύ εύστοχα µπορεί να πει κάποιος ότι το τεράστιο έλλειµµα που δηµιουργήθηκε καλύφθηκε σε ένα µεγάλο του ποσοστό από τους πολυµετοχικούς µε τα 67 εκατ. ευρώ που έβαλαν στην ΠΑΕ.

Κι αυτό είναι σωστό, αλλά δεν αποτυπώνει την πραγµατικότητα για το µέλλον της οµάδας που ουσιαστικά υποθηκεύτηκε. Τα χρήµατα δεν έφτασαν ούτε καν για δύο χρόνια και όταν αποχώρησαν οι πολυµετοχικοί τα τεράστια συµβόλαια που είχαν την υπογραφή τους παρέµειναν στην οµάδα.

Τότε τα αφεντικά µπορεί να «τρελάθηκαν» και να ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ, αλλά θα έπρεπε να µείνει στην οµάδα ένα πολύ καλό υλικό για τα επόµενα 3-4 χρόνια. Στο φετινό ρόστερ όµως του «τριφυλλιού» από την περίοδο της πολυµετοχικότητας έχουν αποµείνει ο Λέτο, ο Κατσουράνης, ο Μαρίνος και ο Χριστοδουλόπουλος. Αυτό σηµαίνει πως οι µεγάλες επενδύσεις που έγιναν για την ενίσχυση του έµψυχου δυναµικού δεν έφεραν τα επιθυµητά αποτελέσµατα.

Eκτός του Τζιµπρίλ Σισέ που αναγεννήθηκε στην Ελλάδα και οι «πράσινοι» τον πούλησαν στη Λάτσιο, οι Ρουκάβινα, Ροντρίγκο Σόουζα, Γκάµπριελ και Μελίσσης (επιλογές του Κώστα Αντωνίου) κόστισαν ένα... καράβι λεφτά και έφυγαν βράδυ από την Παιανία.

>> Οπως εξελίχτηκαν τα πράγµατα, κανείς επί πολυµετοχικότητας δεν σκέφτηκε την επόµενη µέρα της οµάδας. Αρκετές από τις κινήσεις που έγιναν ήταν ποδοσφαιρικά λάθος και απαιτούσαν για να παραµείνει η οµάδα σε υψηλό επίπεδο να βάζουν οι µέτοχοι της ΠΑΕ περισσότερα από 20-30 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ουτοπικό και καταστροφικό όπως αποδείχθηκε...

>> Τελικά ο Κώστας Αντωνίου έχει... πατρίδα; Γιατί τον έχουν κάνει «µπαλάκι»; Μήπως τον αδικούν όσοι τον έκαναν κεντρικό πρόσωπο στα αγωνιστικά του Παναθηναϊκού επί πολυµετοχικότητας;

>> Από το περιβάλλον Τζίγγερ λεγόταν χθες ότι όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε πολυµετοχική δεν υπήρχαν οφειλές, καθώς το οικονοµικό άνοιγµα είχε καλυφθεί µέσω αύξησης µετοχικού κεφαλαίου ύψους 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό το είχε καταβάλει η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags