Facebook Pixel O Ολυμπιακός παραμένει ομάδα!
| 2012-10-04 09:36:00

O Ολυμπιακός παραμένει ομάδα!

O Ολυμπιακός παραμένει ομάδα!

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ζουν καταστάσεις τραγελαφικές ο πρωταθλητής Ελλάδας έδωσε απαντήσεις στο "Εμιρέιτς" και ο Ανδρέας Δημάτος κάνει τις συγκρίσεις...

Mπορεί να μην είναι ο περσινός Ολυμπιακός (και δεν θα μπορούσε να είναι), αλλά παραμένει κανονική ομάδα που μπορεί να ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο, να τοποθετεί ψηλά των πήχη των προσδοκιών του απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες, να στέκεται με απόλυτη αξιοπρέπεια σε πολύ... μεγάλα γήπεδα και σε τελική ανάλυση να διαψεύσει όσους περίμεναν τη διάλυσή του στο Λονδίνο!

Σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός με τις 14 συμμετοχές στη διοργάνωση δεν μπορεί να πανηγυρίζει επειδή έχασε 3-1 από την Αρσεναλ, αλλά οι άνθρωποί του μπορεί να είναι ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι έκανε στο «Εμιρέιτς» και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο την πιο πειστική με διαφορά εμφάνιση της εφετινής σεζόν, κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο με την ίδια αντίπαλο την ίδια χρονική στιγμή.

Την ώρα που οι παραδοσιακοί του αντίπαλοι ζουν τραγελαφικές καταστάσεις και διανύουν από τις χειρότερες χρονικές περιόδους της ιστορίας τους, ο Ολυμπιακός μπορεί να ασχολείται μόνο με την αγωνιστική του βελτίωση και κυρίως με τα αισιόδοξα μηνύματα που προέρχονται και από τους τέσσερις νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Τον Μανιάτη τον γνωρίζαμε, ο Μήτρογλου απλώς επιβεβαίωσε ότι μπορεί πλέον να σταθεί και σε ψηλό επίπεδο βελτιώνοντας τους δείκτες της αποτελεσματικότητάς του, ο Σιόβας ήταν εντυπωσιακός και ολοκληρωμένος ως αμυντικός χαφ λύνοντας πολλά από τα προβλήματα του Ζαρντίμ στο εν λόγω ματς (και καλύπτοντας μεταγραφικά λάθη του καλοκαιριού), ενώ ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Κώστα Μανωλά για τον οποίο πολλοί αγνοούν ότι είναι μόλις 21 ετών και χωρίς ακόμα την εμπειρία από τέτοια ματς.

Το ζητούμενο δεν είναι αν το τελικό 3-1 αδικεί ως σκορ τουλάχιστον τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου αδικείται και μάλιστα πολύ για το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ εκείνος είχε τις ευκαιρίες. Το ζητούμενο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον η ομάδα που προσφέρεται για καταστροφές και για... διάλυση που πολλοί περίμεναν στο Εμιρέιτς.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε γιατί δεν πρόκειται ποτέ ελληνική ομάδα να διατηρήσει το ρυθμό τέτοιων αγώνων και κυρίως τέτοιων ομάδων όπως η Αρσεναλ για 90 λεπτά. Με βάση το ρυθμό των αγώνων του εφετινού ελληνικού πρωταθλήματος μόνο το πρώτο 45λεπτο του ματς είχε το τρέξιμο περίπου... τεσσάρων ματς της Superleague.

Mπορεί το κλίμα να ήταν περίεργο πριν από το ματς, κάτι που άμεσα ακουμπούσε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, μπορεί οι επιλογές του για την αρχική ενδεκάδα να έδινε το πάτημα ακόμα και για εξτρίμ προβλέψεις περί άμεσων εξελίξεων μετά το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν έχει ανάγκη να μπει στη δίνη των εξωαγωνιστικών εξελίξεων των παραδοσιακών του αντιπάλων.

Μπορεί να παραμείνει προσηλωμένος μόνο σε ποδοσφαιρικά ζητήματα όπως το αν ο Ντιακιτέ θα μπορέσει να του δώσει λύσεις (κάτι που δεν έδειξε στο ντεμπούτο του εμφανώς εκτός ρυθμού και χωρίς τρεξίματα που είναι το βασικό χαρακτηριστικό του), για το αν θα έπρεπε το καλοκαίρι να αποκτήσει τερματοφύλακα εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας, για το πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν είχε αποκτήσει αμυντικό χαφ. Η κουβέντα μπορεί να γίνεται αλλά μόνο για ποδοσφαιρικά ζητήματα και μάλιστα με υψηλές προσδοκίες.

Και για να μην το πάμε πολύ μακριά δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι την ημέρα που ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Αρσεναλ στο Λονδίνο για το Champions League, ο Παναθηναϊκός «τελείωνε» με συνοπτικές διαδικασίες τον αρχηγό της εθνικής ομάδας, ενώ στην ΑΕΚ... ξεκατινιάζονταν όλοι εναντίον όλων. Στην παρούσα χρονική στιγμή το ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν λόγο να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα αποτελεί πολυτέλεια.

Και με την εμφάνισή τους λίγη ώρα αργότερα στο «Εμιρέιτς» έδειξαν ότι ο δικός τους κόσμος είναι πολύ διαφορετικός για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Οι διαφορές πάντως είναι εμφανείς και σημαντικές...

Και ο Ολυμπιακός αλλά και ο Φερνάντο Ζαρντίμ βγαίνουν ψυχολογικά κερδισμένοι από το ματς με την Αρσεναλ παρά την ήττα. Του εφετινού Ολυμπιακού του αρκεί να σταθεί με την ίδια αξιοπρέπεια και στα υπόλοιπα τέσσερα ματς του ομίλου. Για μία ήσυχη χρονιά...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags