Facebook Pixel Όταν ο ΠΑΟ "τρώει" τους πρωτοκλασάτους
| 2012-10-04 10:12:00

Όταν ο ΠΑΟ "τρώει" τους πρωτοκλασάτους

Όταν ο ΠΑΟ "τρώει" τους πρωτοκλασάτους

Ο Κώστας Κατσουράνης δεν είναι ο πρώτος ούτε πιθανότατα ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που μπαίνει στο "μάτι" της διοίκησης του Παναθηναϊκού.

Αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν τα «διαζύγια» με πρωτοκλασάτους δεν εξελίχθηκαν και τόσο «βελούδινα» στην Παιανία. Είτε πρόκειται για παίκτες που κλήθηκαν να υπογράψουν λύση συμβολαίου είτε για άλλους που δεν ειδοποιήθηκαν για ανανέωση.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ: Ο τότε διεθνής γκολκίπερ είχε μπει σε «καραντίνα» επειδή δεν αποδεχόταν την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου. Υπήρχε μάλιστα η πεποίθηση στον Παναθηναϊκό ότι ο ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό με συνέπεια να προωθηθεί αντ' αυτού στο βασικό σχήμα ο Κώστας Χαλκιάς. Στη φιέστα πάντως για την κατάκτηση του νταμπλ (τη σεζόν 2003-04) ο Νικοπολίδης εμφανίστηκε κανονικά και η παρουσία του δίχασε τον κόσμο (άλλοι γιούχαραν, άλλοι όχι) λίγο πριν μεταπηδήσει στου Ρέντη...

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: Μόνο ένα εξάμηνο έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κώστας Χαλκιάς στη μετά Νικοπολίδη εποχή. Επαιξε σε 10 ματς πρωταθλήματος το πρώτο μισό της σεζόν 2004-05, αλλά όταν κάθισε στον πάγκο «συνελήφθη» από τον τηλεοπτικό φακό σε ένα παιχνίδι να χαμογελάει τη στιγμή που η ομάδα ήταν χάλια και τον Γενάρη παραχωρήθηκε στην Πόρτσμουθ (όπου έκανε κουμάντο ο Βέλιμιρ Ζάετς).

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ: Κατάφερε να αποτινάξει την ταμπέλα «Γκουμομπασινάδες», πήρε νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά στο τέλος της «πράσινης» θητείας του κατέληξε στο περιθώριο. Δεν υπολογιζόταν και έτρεχε μόνος του στο πρώτο μισό της σεζόν 2005-06 και τον Γενάρη μεταγράφηκε στην ισπανική Μαγιόρκα.

ΖΟΕΛ ΕΠΑΛΕ: Αλλο ένα μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ του 2004. Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός δεν έπαιξε σε κανένα ματς πρωταθλήματος στο πρώτο μισό της σεζόν 2004-05 και τον Γενάρη κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του, μετακομίζοντας στον Ηρακλή.

ΦΑΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ: Το καλοκαίρι του 2006 ο Παναθηναϊκός τον πίεσε να πάει στον ΠΑΟΚ ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Λαρισαίος επιθετικός «κλώτσησε», ήρθε σε ρήξη με την ομάδα και τελικά πέρασε το δικό του, αφού παραχωρήθηκε στην Μπόχουμ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η 13η Ιανουαρίου 2008 «στοίχειωσε» τη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Το χαμένο πέναλτι απέναντι στον καλό του φίλο Αντώνη Νικοπολίδη στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (1-1) παρεξηγήθηκε από πολλούς και αποτελεί έως και σήμερα σημείο κριτικής προς το πρόσωπό του. Το καλοκαίρι του 2008 ο football manager του «τριφυλλιού» Κώστας Αντωνίου τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται εκτός πλάνων και έξι μήνες αργότερα ο «Παπ» μεταγράφηκε στη Λέτσε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ: Στη δική του περίπτωση δεν προέκυψε πρόωρη λύση συνεργασίας, απλώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του ύστερα από 15 χρόνια στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο Λαρισαίος αμυντικός πίστευε ότι είχε ακόμη... ψωμιά και ενοχλήθηκε όταν ενημερώθηκε πως είναι εκτός πλάνων το καλοκαίρι του 2009 (αν και μετά ανακοίνωσε πως κρεμάει τα παπούτσια του). Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν είχε κατηγορηθεί από τον Χενκ τεν Κάτε για διαρροές προς τον Τύπο, αλλά στην πορεία ο Ολλανδός κόουτς ανακάλεσε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΗΣ: Το κοστός της μεταγραφής του (2 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ) αποτελεί «μνημείο» αχρείαστης σπατάλης. Το καλοκαίρι του 2008 -την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας δηλαδή- υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, αλλά έπαιξε σε επίσημα ματς του «τριφυλλιού» μόνο εκείνη τη σεζόν. Παραχωρήθηκε δανεικός σε Λάρισα και Μαρίτιμο και κατέληξε την περσινή σεζόν να προπονείται μόνος του στην Παιανία περιμένοντας τη λήξη του επικερδούς συμβολαίου του.

ΝΤΑΜΙΑΝ ΠΛΕΣΙ: Σε 9 ματς όλα κι όλα έπαιξε ο Γάλλος αμυντικός μέσος, ο οποίος διαφημίστηκε ως μεταγραφή από τη Λίβερπουλ. Τον Γενάρη του 2012 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ντονκάστερ (αφού έτρεχε μόνος του στην Παιανία για ένα διάστημα) και το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags