Facebook Pixel Ο "άσσος" δεν είναι για πειράματα!
Ποδόσφαιρο
| 2012-10-04 13:45:00

Ο "άσσος" δεν είναι για πειράματα!

Ο "άσσος" δεν είναι για πειράματα!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τα πειράματα του Ζαρντίμ και την αγωνιστική άνοδο του Ολυμπιακού...

Ο Μέγερι και ο Ντιακιτέ ήταν οι αδύναμοι κρίκοι του Ολυμπιακού στο Emirates.

Τα δύο πρώτα γκολ που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι από την Aρσεναλ τα δέχθηκαν επειδή ο Ντιακιτέ δεν κράτησε σωστά τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και βγήκαν οι φάσεις από την πλευρά του κι επειδή ο Μέγερι άργησε να πέσει στο σουτ του Ζερβίνιο και ήταν με τα πόδια ανοιχτά στο 2ο γκολ του Ποντόλσκι.

Στο 2-1 υπάρχει βέβαια και η παρέμβαση του Μανωλά που δείχνει ανίκανος να στείλει την μπάλα μακριά από την περιοχή κι αυτή ξαναπηγαίνει σε αντίπαλα πόδια, αλλά το πιο σοβαρό ζήτημα αφορά τον τερματοφύλακα.

Δεν γίνεται να είσαι προπονητής σε ομάδα υψηλού επιπέδου και να πιστεύεις, όπως ο Ζαρντίμ, ότι θα χρησιμοποιείς τον ένα τερματοφύλακα στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον άλλον στο Τσάμπιονς Λιγκ! Προσοχή: Δεν λέω ότι πρέπει να παίζει ο Κάρολ και όχι ο Μέγερι ή αντίστροφα. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται όμως, να παίζουν εναλλάξ!

Δεν μιλάμε για πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου στον 2ο ελληνικό θεσμό θα... ξεσκουριάσεις τον αναπληρωματικό γκολκήπερ, αλλά για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θέλεις τερματοφύλακα ...μπαρουτοκαπνισμένο! Το είπε πρόσφατα κι ο Αντώνης Νικοπολίδης, όταν του ζητήθηκε η γνωμη του. Ας το πει στον Πορτογάλο και ο Αλέκος Ράντος. Κι αν χρειαστεί κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αυτά σε σχέση με την... γκρίνια μου για την αδιανόητη απόφαση του Ζαρντίμ με τους τερματοφύλακες. Κατά τα λοιπά ο Ολυμπιακός ήταν ο καλύτερος εφετινός Ολυμπιακός και αδικείται από την ήττα του με 3-1.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός και θα έπρεπε να προηγείται με 0-2, αφού έκλεισε τους διαδρόμους στους επιθετικούς των γηπεδούχων και ήταν αυτός που έβγαλε τις κλασικές ευκαιρίες. Το σκορ έκλεισε όμως, στο 1-1 και στην επανάληψη η Aρσεναλ βελτιώθηκε αισθητά.

Και πάλι όμως, δεν ήταν η καταιγιστική Aρσεναλ που ξέρουμε και αν δεν δεχόταν και 2ο φτηνό γκολ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό.
Οι πρωταθλητές, όπως πέρυσι με τον Μανιάτη στη Μασσαλία, έτσι κι εφέτος στο Λονδίνο, κέρδισαν ένα παίκτη στο κέντρο. Τον εξαιρετικό Δημήτρη Σιόβα. Απλά δεν γίνεται να ...βαφτίζεις κάθε φορά το κρέας-ψάρι. Γιατί θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα!

Σίγουρα ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού που γίνεται καλύτερος από αγώνα σε αγώνα, αλλά πρέπει να ξέρει ότι τα ματς στη Γαλλία και στο Καραϊσκάκη με την Μονπελιέ για την 3η και 4η αγωνιστική στον όμιλο, θα είναι πιο δύσκολα από εκείνα με τη Σάλκε και την Aρσεναλ.

Στα θετικά ήταν και η εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθώς 5 στους 11 ξεκίνησαν τον αγώνα. Και υπάρχουν ακόμα ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ, ο Φέτφα, ο Βλαχοδήμος κι ο Λυκογιάννης. Το μέλλον είναι εδώ αρκεί να το... προσκαλέσεις και να το... προκαλέσεις!

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags