Facebook Pixel Θα "μασάνε" σίδερα ή θα "φάνε" Φερέιρα;
| 2012-10-04 14:00:00

Θα "μασάνε" σίδερα ή θα "φάνε" Φερέιρα;

Θα "μασάνε" σίδερα ή θα "φάνε" Φερέιρα;

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα όσα διαρρέονται από τον Παναθηναϊκό σχετικά με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, μπορεί να προβλέψει και το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού στην ομάδα…

Και εξηγούμαστε…

Από την Παιανία μπορεί να βγαίνει ότι ο Αλαφούζος εξακολουθεί να στηρίζει τον Φερέιρα, αλλά πλέον προκύπτει ότι ο Πορτογάλος δίνει τις τελικές εξετάσεις στα προσεχή ματς με την Τότεταμ για το Γιουρόπα Λιγκ στο ΟΑΚΑ και με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα στα Πηγάδια.

Αν η ομάδα δεν κερδίσει, ή έστω δεν παρουσιάσει αισθητά σημάδια βελτίωσης, τότε ο Φερέιρα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο, ο Πορτογάλος θα κερδίσει κι άλλο χρόνο από τον Αλαφούζο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην πορεία της χρονιάς.

Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για να αλλάξει τόσο άμεσα αγωνιστική εικόνα ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να το θέλουν και οι ποδοσφαιριστές. Γιατί πολλοί απ' αυτούς παρουσιάζονται σε όλα τα παιχνίδια κάπως …αδιάφοροι. Σα να μην τα δίνουν όλα και σα να μην δείχνουν το απαραίτητο πάθος που επιβάλλει το βάρος της φανέλας που φοράνε.

Όμως, όπως λέγεται, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν τα "έχουν" με τον Φερέιρα. Ίσα ίσα οι περισσότεροι παρουσιάζονται να "πηγαίνουν" τον Πορτογάλο επειδή είναι δίκαιος και δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους. Μάλιστα, το γεγονός ότι μετά τις τελευταίες γκέλες ο Πορτογάλος υπερασπίζεται τους παίκτες του, δεν τους "αδειάζει" και εκθειάζει τις προσπάθειές τους, έχει εκτιμηθεί πολύ από τους πράσινους που νιώθουν ότι ο προπονητής τούς στηρίζει και είναι δίπλα τους.

Οπότε με βάση αυτές τις πληροφορίες, η λογική λέει ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα "μασάνε" σίδερα στα προσεχή παιχνίδια για να "σώσουν" τον προπονητή τους. Στο χέρι τους είναι, άλλωστε, να ακούσουν τις οδηγίες του και να παρουσιάσουν ένα άλλο πρόσωπο στα επόμενα ματς που αναμένεται να κρίνουν το μέλλον του Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας.

Αν, όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ή έστω μερικοί απ' αυτούς, δεν "πάνε" τον Πορτογάλο για τον άλφα ή βήτα λόγο, είναι εύκολο πια εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα για το τριφύλλι, να τον "φάνε". Έτσι κι αλλιώς πλέον δεν μπορεί να τους πει κανείς τίποτα αν χάσουν (και) από την πολύ ανώτερη Τότεναμ, όταν δεν κερδίζουν ούτε τον ...Πανθρακικό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ούτε θα γίνει τίποτα αν δεν νικήσουν την Ξάνθη στα Πηγάδια, όταν η ομάδα μετράει ήδη τρεις γκέλες εντός έδρας με ομάδες ίδιας πάνω - κάτω δυναμικότητας.

Εξάλλου, τη γιούχα από τον κόσμο την έχουν ακούσει για τα καλά στα τελευταία παιχνίδια οι πράσινοι και αν έρθει λίγη ακόμα κατσάδα δεν θα χάσουν και τον ύπνο τους, προκειμένου να αλλάξει ο προπονητής και μαζί το κλίμα στα αποδυτήρια.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι υποθέσεις και εικασίες. Οι παίκτες, άλλωστε, δεν πρέπει να μπαίνουν σε τέτοιες σκέψεις και οφείλουν σε κάθε ματς να τα δίνουν όλα. Από την άλλη, όμως, είναι γεγονός ότι από τη δική τους απόδοση στους δύο αγώνες που ακολουθούν θα κριθεί και το μέλλον του προπονητή τους. Μένει να δούμε, λοιπόν, πόσο πολύ …αγαπάνε τον Φερέιρα με την εικόνα που θα δείξουν μέσα στο γήπεδο…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags