Facebook Pixel Ρε τι γίνεται!
| 2012-10-07 10:40:00

Ρε τι γίνεται!

 Ρε τι γίνεται!

Απίστευτα πράγματα στη Σουζούκα! Ο Αλόνσο εγκατέλειψε από τον πρώτο γύρο, ο Φέτελ πανηγύρισε την τρίτη νίκη και μείωσε στους τέσσερις και το πρωτάθλημα παίρνει "φωτιά" στο τέλος!

Μπορεί να στάθηκε σε αρκετούς αγώνες τυχερός, όμως σήμερα η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός έκανε καλή εκκίνηση, όμως ήταν στις πιο πίσω θέσεις και... στριμώχτηκε, με συνέπεια να έχει επαφή με τον Κίμι Ραϊκόνεν, αφού και ο Φινλανδός δεν είχε πού να πάει.

Ο πιλότος της Ferrari έκανε τετακέ και εγκατέλειψε τον αγώνα από τον πρώτο γύρο βλέποντας τον Σεμπάστιαν Φέτελ να πανηγυρίζει την τρίτη του νίκη φέτος. Ο Γερμανός έφυγε καλά στην εκκίνηση και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον Φελίπε Μάσα.

Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε τέταρτος, ενώ με τη στρατηγική της Ferrari στο πρώτο πιτ στοπ κέρδισε δυο ακόμα θέσεις. Βέβαια, δεν ήταν σε θέση να απειλήσει τον Φέτελ και είδε δεύτερος την καρό σημαία στο καλύτερο αποτέλεσμά του στο φετινό πρωτάθλημα.

Τρίτος ήταν ο Καμούι Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας είναι ο τοπικός ήρωας της χώρας του, έκανε έναν καλό αγώνα μέσα στο σπίτι του, ανέβηκε στο βάθρο και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι δυο McLaren των Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον, ενώ πίσω τους ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια. Νίκο Χάλκενμπεργκ, Παστόρ Μαλντονάντο, Μαρκ Γουέμπερ και Ντάνιελ Ριτσιάρντο συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον Γουέμπερ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις αρχές του αγώνα, να χάνει πολλές θέσεις, αλλά να ανακάμπτει και να τερματίζει εντός των βαθμών.

Επίσης, εκτός από τον Αλόνσο, εκτός τέθηκαν και οι Ρομάν Γκροζάν, Σαρλ Πικ, Ναράιν Καρθικέγιαν, Σέρχιο Πέρεζ, Νίκο Ρόζμπεργκ. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ εκκίνησε από την 23η θέση, όμως τερμάτισε στην 11η. Έτσι, ο Φέτελ μείωσε τη διαφορά από τον Αλόνσο στους τέσσερις, με το πρωτάθλημα να παίρνει... φωτιά πέντε αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φέτελ Red Bull
Μάσα Ferrari +20.6
Κομπαγιάσι Sauber +24.5
Μπάτον McLaren +25.0
Χάμιλτον McLaren +46.4
Ραϊκόνεν Lotus Renault +50.4
Χάλκενμπεργκ Force India +51.1
Μαλντονάντο Williams +52.3
Γουέμπερ Red Bull +54.6
Ριτσιάρντο Toro Rosso +66.9
Σουμάχερ Mercedes +67.7
Ντι Ρέστα Force India +83.4
Βερν Toro Rosso +88.6
Σένα Williams +88.7
Κοβαλάινεν Caterham +1 γύρο
Γκλοκ Marussia +1 γύρο
Πετρόφ Caterham +1 γύρο
Ντε λα Ρόσα Hispania Racing +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Γκροζάν Lotus Renault 51ο γύρο
Πικ Marussia 37ο γύρο
Καρθικέγιαν Hispania Racing 32ο γύρο
Πέρεζ Sauber 18ο γύρο
Αλόνσο Ferrari 1ο γύρο
Ρόζμπεργκ Mercedes 1ο γύρο

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags