Facebook Pixel Barcelona Vs Mourinho
| 2012-10-07 12:08:00

Barcelona Vs Mourinho

Barcelona Vs Mourinho

Η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αυτή την Κυριακή χτυπάει στη Βαρκελώνη. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που σε τέτοιος ντέρμπι, η καρδιά ενός θα χτυπάει πιο γρήγορα απ΄ όλους όσοι θα βρίσκονται στο γήπεδο. Αυτός ο αγώνας Μπαρσενλόνα- Ρεάλ Μαδρίτης του Καμπ Νου είναι- πριν απ όλα- η αναμέτρηση του ίδιου του Ζοσέ Μουρίνιο με τη Μπαρσελόνα και πολύ μετά από αυτή την ιδιαίτερη μάχη, ένα ακόμη ντέρμπι από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η διαδρομή που θα οδηγήσει στην κορυφή τη μία από τις δύο ομάδες. Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εφέτος. Γιατί οι ιδιαιτερότητες του Πορτογάλου σούπερ σταρ, ο οποίος κουμαντάρει κατά τα άλλα μαεστρικά παίκτες, δημοσιογράφους και προέδρους αλλά δυσκολεύεται ταυτόχρονα να διαχειριστεί και τις δικές του αυθόρμητες συμπεριφορές, προκάλεσαν αναπόφευκτα διχόνοια στη Ρεάλ. Κρατώντας την ομάδα της Μαδρίτης 8 βαθμούς πίσω από τους Καταλανούς από την 6η αγωνιστική.

Το παζλ της προσωπικότητας του Μουρίνιο έχει ξεπεράσει το ταβάνι, στο οποίο βρίσκεται το όνομα της συγκεκριμένης ομάδας που εργάζεται. Ο αλαζόνας τεχνικός, πέρα από τις μεγάλες ικανότητες που έχει στο «διάβασμα», στο κοουτσάρισμα, αλλά και στην τακτική παραμονές των παιχνιδιών, όπως την έκανε στην Πόρτο, ακόμη περισσότερο στην Ίντερ (και λιγότερο στην Τσέλσι όπου εμπιστευόταν απολύτως όλο το τεχνικό επιτελείο), καλείται αυτή την ώρα να κερδίσει για τον εαυτό του! Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή οι παίκτες των «Μερένχες» φύγουν ηττημένοι από τη Βαρκελώνη με το -11 στις αποσκευές τους για την επιστροφή στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, θα υποχρεώσει άπαντες να ανακαλέσουν στη μνήμη τα άσχημα περιστατικά που προκλήθηκαν εξαιτίας του και χώρισαν τα αποδυτήρια σε διαφορετικά στρατόπεδα.

Η αδιάφορη αντίδραση του Κασίγιας, όταν σκόραρε ο Ρονάλντο το νικητήριο γκολ στο τελευταίο λεπτό στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, μόνο σε ομάδα του Μουρίνιο έχει συμβεί σε τέτοιο επίπεδο και η Ρεάλ, ως μέγεθος δεν αντέχει, ούτε υιοθετεί τέτοιες εκτροπές.

Την ίδια ώρα, η πολιτική προέκταση του αγώνα με τους Καταλανούς να βρίσκουν πλέον τη μεγάλη ευκαιρία, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης σε περισσότερα από 200 τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, να «φωνάξουν» την επιθυμία της απόσχισης από το Ισπανικό κράτος είναι το απόλυτο άκρο. Η χρησιμότητα του οποίου θα εκτιμηθεί μετά το τέλος του αγώνα, από το αποτέλεσμά του. Εάν θα λειτουργήσει δηλαδή με ώθηση που θα εκτοξεύσει τους ποδοσφαιριστές του Βιλανόβα, ή θα τους αποπροσανατολίσει από τον αγωνιστικό στόχο, υπέρ των Μαδριλένων.

Με νίκη η Μπαρσελόνα πάντως παίρνει το πρωτάθλημα. Και ο Πορτογάλος ουσιαστικά θα χαιρετήσει (η ημερομηνία της απόλυσης θα είναι πλέον τυπική διαδικασία, αν και στη Μαδρίτη θεωρούν πως έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα βρίσκεται εκεί και το Γενάρη, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων). Ο πρώτος μετά τον Ντελ Μπόσκε τεχνικός που, ήδη κάθεται στον πάγκο και δεύτερη σεζόν, ενώ όλοι όσοι ακολούθησαν τον Ντελ Μπόσκε με εξαίρεση τον Μπερντ Σούστερ, αποχαιρέτησαν το πολύ στο δωδεκάμηνο. (Κεϊρος Ιούνιος 03-Μάϊος 04, Καμάτσο Μάϊος 04- Σεπτέμβριος 04, Γκαρσία Ραμόν Σεπτέμβριος 04- Δεκέμβριος 04, Λουξεμπούργκο Δεκέμβριος 04- Δεκέμβριος 05, Λόπεθ Κάρο Δεκέμβριος 05- Ιούνιος 06, Καπέλο, Ιούλιος 06- Ιούνιος 07, Σούστερ Ιούλιος 07- Δεκέμβριος 08, Χουάντε Ράμος Δεκέμβριος 08-Ιούνιος 09, πελεγκρίνι Ιούνιος 09- Μάϊος 10, Μουρίνιο Μάϊος 10…).

Πηγή: pamesports.gr



 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags