Facebook Pixel "Πολυεργαλείο"
| 2012-10-07 15:44:00

"Πολυεργαλείο"

"Πολυεργαλείο"

Οι τρεις διαφορετικοί ρόλοι που έχει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ο ...ανεβασμένος Γιώργος Φωτάκης. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Αναγεννημένος μοιάζει τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Φωτάκης που "πατά" ιδιαίτερα καλά, ενώ εκτός όλων των άλλων στα δύο τελευταία ματς με τον Αρη και τον ΟΦΗ έχει σκοράρει. Γενικώς ο ίδιος φαίνεται να είναι ο άνθρωπος για... όλες τις δουλειές μιας και έχει τριπλό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Η κίνηση του Δώνη να τον "τοποθετεί" στα δεξιά αποδίδει, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να έχει αγωνιστεί εκεί και παλαιότερα στον ΠΑΟΚ, αυτή την περίοδο όμως η συγκεκριμένη θέση να φαίνεται πως πραγματικά... του πάει.

Ο Φωτάκης λοιπόν στα δεξιά γίνεται χαφ-εξτρέμ έχοντας την αποστολή να βοηθά τον "Δικέφαλο" κυρίως δημιουργικά. Δεν περιορίζεται όμως μόνο σε αυτή την... αποστολή. Αυτό γιατί ο ίδιος έχει την δυνατότητα να "λειτουργεί" πολλές φορές και σαν αμυντικό χαφ, με αποτέλεσμα έτσι να μετατρέπεται κάποιες φορές σε τρίτο μεσοαμυντικό του ΠΑΟΚ μαζί με τους Κάτσε και Λάζαρ. Ετσι η μεσαία γραμμή του "Δικεφάλου" συχνά παίρνει βοήθειες από τον Φωτάκη μιας και αυτός συγκλίνει προς το κέντρο. Εκτός από τις δύο παραπάνω δουλειές ο ίδιος κάνει και μία ακόμη. Να βοηθά και στο επιθετικό κομμάτι.

Πολλές φορές "πατάει" περιοχή, όπως έκανε στο γκολ που πέτυχε στο ματς με τον ΟΦΗ, άλλες... καραδοκεί πίσω από τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ για να πάρει το... ριμπάουντ και σουτάρει εκτός μεγάλης περιοχής (φημίζεται για το δυνατό του σουτ) ή να κάνει κάτι αντίστοιχο περιμένοντας να του στρωθεί η μπάλα από τους φορ. Κάπως έτσι "ήρθε" το τέρμα του στο παιχνίδι με τον Αρη. Γενικώς ο Φωτάκης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι σε καλή φόρμα και πραγματικά έχει εξελιχθεί σε ένα πολυεργαλείο για τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags