Facebook Pixel Το δωμάτιο "8..." του ξενοδοχείου "NH Costanza"
| 2012-10-08 09:20:00

Το δωμάτιο "8..." του ξενοδοχείου "NH Costanza"

Το δωμάτιο "8..." του ξενοδοχείου "NH Costanza"

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο σχολιάζει όσα είδαμε και ...δεν είδαμε στο clasico, φτάνοντας στο συμπέρασμα πως η Μπαρτσελόνα είναι πλέον "γήινη" και την μπλόκαρε και η Ρεάλ.

Κόντεψα να πάθω σοκ όταν ανέβηκα στην ταράτσα του «NH Costanza». Περίμενα να δω μια συνηθισμένη πισίνα, αλλά αντ' αυτού αντίκρισα μια μακρόστερνη... γούρνα όπου χωρούσαν μετά βίας οκτώ - δέκα άτομα.

Κατά τα άλλα, μια χαρά ήταν το ξενοδοχείο όπου βρέθηκα στα τέλη Αυγούστου για να δω την πρεμιέρα της Αλμερία στην δεύτερη κατηγορία. Γιατί Αλμερία;

Γιατί στο τιμόνι της βρίσκεται ο Χάβι Γκράθια, με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ πέρυσι στην Κέρκυρα. Έφερα γούρι στην ομάδα της Ανδαλουσίας, η οποία σε ένα απίθανο ματς νίκησε με 5-4 (!) την Μπάρτσα Β.

Στο ίδιο ξενοδοχείο και στον όγδοο όροφο συγκεκριμένα διέμεινε χθες Κυριακή (07/10) η αποστολή της Μπαρτσελόνα ενόψει του "Clasico".

Και στο δωμάτιο "8..." (εντάξει, θέλετε και όλες τις πληροφορίες;), ο Τίτο Βιλανόβα αποφάσισε οριστικά (αφού το δοκίμαζε μυστικά όλη την εβδομάδα) ότι ο Αντριάνο θα έπαιζε ως στόπερ για πρώτη φορά στην καριέρα του και μάλιστα σε ένα τέτοιο ματς, ελλείψει Κάρλες Πουγιόλ και Ζεράρ Πικέ.

Μια απόφαση που δεν του στοίχισε εντέλει (παρ' ότι η αμυντική τετράδα της ομάδας του είχε μέσο όρο ύψους το. 171,5!), αφού ο Βραζιλιάνος πάνω απ' όλα είναι «εργάτης», στόμα έχει και μιλιά δεν έχει και κάνει πάντα ότι του ζητάει ο προπονητής του. Η Μπάρτσα, άλλωστε, αυτό που της λείπουν είναι «εργάτες» (αν και ο Σέρχιο Μπουσκέτς έκανε... παπάδες), αφού «επιστάτες» (της μπάλας) έχει εν αφθονία.

Η Ρεάλ, αντίθετα, διαθέτει περισσότερους παίκτες με «εργατικά» πόδια, όπως είναι ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Σάμι Κεντίρα, κορυφαίοι της «Βασίλισσας» στο χορταστικό 2-2 του «Καμπ Νόου», το οποίο κράτησε την Μπάρτσα οκτώ βαθμούς μπροστά από την μεγάλη της αντίπαλο.

Ένα χορταστικό 2-2 για το οποίο ευθύνονται οι δύο μεγάλοι μονομάχοι (και φέτος) για την «Χρυσή Μπάλα», ο Λιονέλ Μέσι που έχει βάλει πλέον στην φαρέτρα του και τις εκτελέσεις φάουλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που με νέο κούρεμα συνέχισε εκεί που σταμάτησε, συμπληρώνοντας αισίως πέντε διαδοχικά «Clasico» όπου σκοράρει στο «Καμπ Νόου» (μίλησε κανείς για... γατάκια;).

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν «έκλεισε» την ομάδα του, αν και κατέφυγε (κεκαλυμμένα) σε κάποια μαν - του - μαν, με τον Άλβαρο Αρμπελόα να καλύπτει τον Αντρές Ινιέστα, τον Σέρχιο Ράμος τον Μέσι και τον Τσάμπι Αλόνσο τον Τσάβι.

Συμπέρασμα; Εύκολο. Η Μπάρτσα είναι πλέον «γήινη» γιατί ξέρουν πώς να την μπλοκάρουν, ειδικά όταν έχει ελλείψεις, αλλά μέχρι τέλους θα είναι δεδομένα στην μάχη για όλους τους τίτλους, όπως άλλωστε και η Ρεάλ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο υποστήριξε ότι «ο κόσμος θα εύχεται να δει φέτος πολλά περισσότερα «Clasico», σε Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ» και αυτό το λέει γιατί ξέρει πλέον πως να κοιτάει στα μάτια την Μπαρτσελόνα. Ακόμα και όταν αυτή διαθέτει έναν παίκτη που απέχει πια ένα γκολ από τον «θρυλικό» Αλφρέδο Ντι Στέφανο ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «Clasico» (17 έναντι 18). Ένα ρεκόρ που λογικά δεν θα αργήσει να καταρρίψει αυτός ο απίθανος κοντοπίθαρος που λέγεται Μέσι...

Υ.Γ. Να' μαι και εγώ εδώ. Το "cada loco con su tema" σημαίνει κυριολεκτικά "ο κάθε τρελός με το θέμα του". Και απο εδώ θα αναλύουμε διάφορα... θεματάκια που έχουμε και αφορούν την μπάλα, για την οποία είμαστε (και είσαστε) τρελοί. Καλώς σας βρήκα.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags