Facebook Pixel "Δεν καθαρίζουμε με έξι βαθμούς"
| 2012-10-10 13:17:00

"Δεν καθαρίζουμε με έξι βαθμούς"

"Δεν καθαρίζουμε με έξι βαθμούς"

Ο Σαλπιγγίδης είπε ότι η Εθνική ομάδα δεν "καθαρίζει" την πρόκριση με νίκες κόντρα σε Βοσνία και Σλοβακία. "Είμαι εγωιστής για να με αφήσε έξω ένας τραυματισμός", τόνισε ο Σαμαράς.

Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές βρέθηκαν σε εκδήλωση παρουσίασης νέου χορηγικού συμπαίκτη της εθνικής ομάδας και μίλησαν για τους αγώνες της εθνικής στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκόσμιου κυπέλλου της Βραζιλίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Σαλπιγγίδης: "Είναι φυσιολογικό οι χορηγοί να έρχονται στην εθνική όταν υπάρχουν επιτυχίες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και προχωράμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Δεν θα καθαρίσουμε με έξι βαθμούς γιατί θα έχουμε άλλα έξι ματς. Μόνο η Βοσνία είναι στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς κοιτάμε την ομάδας μας. Είμαστε κι εμείς πολύ καλή ομάδα και έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην έδρα μας. Τον θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο. Ελπίζω να είναι μαζί μας και την Παρασκευή όπως ήταν και με τη Λιθουανία"

Σαμαράς: "Το σημαντικό είναι να είμαστε καλά, να κερδίζουμε και να φέρνουμε επιτυχίες. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να έρχονται και οι χορηγοί. Εμείς κοιτάμε το ποδοσφαιρικό κομμάτι και αν πάμε καλά θα έρχονται πολλοί περισσότεροι χορηγοί.

Είμαι λίγο εγωιστής σε αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να κάθομαι μακριά από το ποδόσφαιρο. Το χέρι δεν είναι καλά αλλά με τα πόδια παίζουμε ποδόσφαιρο. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και πάντα θα έχεις ένα μικρό πρόβλημα. Ελπίζω να είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση για να κερδίσουμε τη Βοσνία."

Η παρουσίαση της χορηγίας της Aegean

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, και ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, παρουσίασαν το νέο χορηγικό συμπαίκτη της εθνικής, την Aegean, και ευχήθηκαν να πετάξουν όλοι μαζί για τη Βραζιλία.

Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με το οποίο ο νέος χορηγικός συμπαίκτης παρουσίασε την πορεία που έχει καταγράψει επί 14 συναπτά έτη στις αερογραμμές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παρέδωσε στον κ. Βασιλάκη μια φανέλα της εθνικής με το όνομα του, ενώ ο Τάκης Φύσσας έδωσε μια φανέλα με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean παρέδωσε στους ανθρώπους της ΕΠΟ ένα μικρό αεροπλάνο και ανακοίνωσε ότι όλοι οι παίκτες θα γίνουν χρυσά μέλη στην εταιρεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Γιώργος Σαρρής (πρόεδρος ΕΠΟ): "Πριν από πέντε μέρες στην ίδια αίθουσα, είχα την τιμή και τη χαρά να κερδίσω την προτίμηση των Ενώσεων για την προεδρεία της ΕΠΟ. Πήρα την ανώτερη θέση στην ποδοσφαιρική αρχή της χώρας. Σήμερα έχω την τιμή και την χαρά να υποδέχομαι ως συμπαίκτη της εθνικής ομάδα μια κορυφαία εταιρεία. Το κάνουμε με περηφάνεια. Οι επενδύσεις της Aegean, οι πρωτοποριακές ευαισθησίες της και η αίσθηση ασφάλειας που δίνει της παρέχει το πλεονέκτημα να απολαμβάνει το σπουδαιότερο βραβείο. Η Aegean έχει κοινούς στόχους με την εθνική. Εκπροσωπεί άξια την Ελλάδα στο εξωτερικό και στέλνει το μήνυμα ότι οι Έλληνες μπορούν. Η εθνική ομάδα και η  Aegean είναι έτοιμες να πετάξουν για το 2014 και τη Βραζιλία για ένα όνειρο που οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν."

Ευτύχιος Βασιλάκης (αντιπρόεδρος ομίλου Aegean): "Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας όπως η εθνική, που μας έχει δώσει πολλές χαρές όπως αυτή του 2004, αξίζουν μεγάλης συμπαράστασης. Ελπίζω και πρέπει να έρθει ένα αποτέλεσμα για να δείξει στον κόσμο ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κάθε εμφάνιση της εθνικής ελπίζω να δίνει το έναυσμα για να βγούμε από την κρίση. Για αυτό και εμείς, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αποφασίσαμε για πρώτη φορά να στηρίξουμε την εθνική σε αυτό το ταξίδι προκειμένου να φτάνει όπως πρέπει στα ταξίδια της. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε συγκινήσεις όπως το ποδόσφαιρο, δεν είναι άλλωστε αυτός ο προορισμός μας. Εμείς απλά προσφέρουμε ασφάλεια για να πηγαίνεις όπως πρέπει εκεί που θες.

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας έχει σημασία και με την ενέργεια μας ελπίζω ότι τα ταξίδια της εθνικής θα είναι πιο ευχάριστα και πιο εύκολα. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να χτίσετε μια θετική αντίληψη για το τι έχετε μπροστά σας. Ξέρουμε τι σημαίνει η ευθύνη να μεταφέρεις κάποιον. Στη Βραζιλία για να πάμε θα χρειαστούμε κάποιες στάσεις γιατί δεν έχουμε τόσο μεγάλα αεροπλάνα ακόμα, αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρουμε..."

Τάκης Φύσσας: "Αισθάνομαι άβολα στις πτήσεις παρόλο που από μικρό παιδί είμαι στο αεροπλάνο. Όταν πετάω με την Aegean νοιώθω την ασφάλεια που πρέπει να νοιώθει ένας επιβάτης. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει πλέον αυτή η σχέση με την εθνική ομάδα. Θα πετάω και εγώ ήσυχος. Από την πλευρά, ως εθνική ομάδα, θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στη Βραζιλία που είναι ο μεγάλος στόχος. Η Aegean ενώνει όλη την Ελλάδα όπως και η εθνική ομάδα. Ευχαριστώ πολύ, κοινός προορισμός μας είναι η επιτυχία."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags