Facebook Pixel Ο Λίνεν εμπνέει σιγουριά
| 2012-10-11 13:36:00

Ο Λίνεν εμπνέει σιγουριά

Ο Λίνεν εμπνέει σιγουριά

Το σίγουρο είναι ότι ο Γερμανός δε μπορεί να ζητήσει πίστωση χρόνου. Γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης. 

Το σίριαλ λοιπόν έλαβε τέλος. Καιρός ήταν μετά από τόσες μέρες να βρει η ΑΕΚ έναν προπονητή, ο οποίος να εμπνέει τους παίκτες και να δείχνει ικανός να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση. "Είναι ένας κανονικός προπονητής, που ξέρει πως να διαχειριστεί κατααστάσεις σε μια ομάδα". Αυτό λένε οι περισσότεροι και είναι μια άποψη, η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ο Λίνεν, με την εμπειρία και τα δείγματα δουλειάς που έχει αφήσει, μπορεί να εμπνεύσει και πάλι τους παίκτες, αλλά και συγχρόνως να μεταδόσει στους νεαρούς τα στοιχεία που θέλει.

Η κατάσταση άλλωστε, στο διάστημα που προηγήθηκε απ' το βράδυ του "διαζυγίου" με τον Βαγγέλη Βλάχου μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ανακοινώθηκε ο Γερμανός, ήταν "αρρωστημένη". Οι ποδοσφαιριστές ήξεραν ότι θα γίνουν αλλαγές, άκουγαν και διάβαζαν συνεχώς ονόματα, αλλά οι μέρες περνούσαν χωρίς τίποτα να αλλάζει, με αποτέλεσμα όλα να ...υπολλειτουργούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μετά την αρνητική απάντηση του Αγγελου Αναστασιάδη, κατά τη γνώμη μου οι διοικούντες την ΠΑΕ θα έπρεπε να αμέσως να απευθυνθούν στον Έβαλντ Λίνεν και να έχουν συμφωνήσει μαζί του από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα. Πίστεψαν το πρότζεκτ με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, λόγω Σάντος και γι' αυτό το προσπάθησαν ως το τέλος, κάνοντας μάλιστα και οικονομική υπέρβαση. Αυτό κάνουν και τώρα με την περίπτωση Λίνεν, ο οποίος θα εισπράξει σχεδόν τα διπλάσια, απ' όσα είχαν υπολογίσει για το νέο προπονητή.

Το βασικό είναι να πετύχει το στόχο και η ΑΕΚ να ξεφύγει άμεσα από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Να κοιτάει και πάλι προς τα πάνω, για να μπει ένα τέλος σ' αυτό το ...κακόγουστο αστείο των πρώτων αγωνιστικών. Για να συμβεί αυτό, ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να στέκεται δυναμικά στο πλευρό της ομάδας, όπως έκανε μέχρι τώρα. Και φυσικά η διοίκηση να στηρίξει τον Λίνεν πολύ περισσότερο απ' ότι έκανε με τον Βλάχο, ιδιαίτερα μετά τις επόμενες τέσσερις πολύ δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν με ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι ότι ο Γερμανός δε μπορεί να ζητήσει πίστωση χρόνου. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλά ο νέος τεχνικός της ομάδας.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags