Facebook Pixel Σοκ: Το αίμα έσταζε από τις σακούλες!
| 2012-10-11 13:15:00

Σοκ: Το αίμα έσταζε από τις σακούλες!

Σοκ: Το αίμα έσταζε από τις σακούλες!

Απίστευτα στοιχεία περιλαμβάνει η έκθεση (202 σελίδων) του οργανισμού αντί-ντόπινγκ (USADA) αναφορικά με τη δράση του Λανς Αρμστρονγκ!

Σοκ προκαλούν μερικά από τα στοιχεία της έκθεσης του Οργανισμού αντι-ντόπινγκ USADA, αναφορικά με τη παράνομη δράση του Λανς Αρμστρονγκ χρήσης και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών.

Στις 202 σελίδες της έκθεσης, περιλαμβάνονται καταθέσεις πρώην συναθλητών του περίφημου ποδηλάτη, ηλεκτρονική αλληλογραφία του αθλητή, οικονομικά αρχεία και εργαστηριακές αναλύσεις που αποδεικνύουν το ένοχο παρελθόν του επτάκις νικητή του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας.

Ο Λανς Αρμστρονγκ κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας του, ήταν ένας ήρωας των πεντάλ και έχοντας κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο, είχε δημιουργήσει την εικόνα του κορυφαίου ποδηλάτη όλων των εποχών.

Όμως η έκθεση της USADA, η διά βίου τιμωρία του έφεραν τον πρωταθλητή Λανς Αρμστρονγκ από το ζενίθ στο ναδίρ. Από ένας σούπερ πρωταθλητής, μετατράπηκε σε «έναν απατεώνα, έναν προκλητικό ψεύτη και έναν νταή» όπως αναφέρεται στην έκθεση.

H USADA στην έκθεσή της αναφέρει ότι στο πρόσωπο του Λας Αρμστρονγκ είδαν « το πιο εξελιγμένο, επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα ντόπινγκ που δεν έχει δει ποτέ ο αθλητισμός».

Ιδού κάποιες από τα ντοκουμέντα της έκθεσης, όπως δημοσιοποιήθηκαν

* «*Τον Ιούνιο του 2000 ο Λανς Άρμστρονγκ και δύο συναθλητές του από την ομάδα United States Postal Service, ταξίδεψαν με ιδιωτικό τζετ στη Βαλένθια για να κάνουν μετάγγιση στο αίμα τους. Η διαδικασία έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου δύο γιατροί και ο διευθυντής της ομάδας έβλεπαν το αίμα των αναβατών να στάζει σε πλαστικές σακούλες.

* Τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας, οι Αρμστρονγκ και οι συναθλητές του βρίσκονταν στο κρεβάτι με αυτές τις σακούλες αίματος τοποθετημένες στον τοίχο. Θα έτρεμαν, σαν το κρύο νέο αίμα που έχει εισαχθεί στο σώμα τους, που όμως θα ενίσχυε την ικανότητα του οργανισμού τους να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο και θα βελτίωνε την αντοχή τους. Ήταν η χρονιά της δεύτερης από τις επτά σερί νίκες του Αρμστρονγκ στο Γύρο της Γαλλίας.

* Την ίδια χρονιά, το 2000, σε ένα αγώνα στην Ισπανία, ο Αρμστρονγκ είχε πει σε συναθλητή του ότι είχε πάρει τεστοστερόνη, μια απαγορευμένη ουσία με την επωνυμία «πετρέλαιο». Ο συναθλητής του τον προειδοποίησε ότι στο ξενοδοχείο περίμεναν ελεγκτές. Ο Αρμστρονγκ σε εκείνον τον αγώνα είχε πτώση, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

* Το 2002 ο Αρμστρονγκ κάλεσε ένα συναθλητή του στο διαμέρισμά του στη Χιρίνα και του ξεκαθάρισε ότι εάν θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρόγραμμα χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο αθλητής επιβεβαίωσε εκείνη τη συζήτηση, στην κατάθεσή του, λέγοντας: «Ο Λανς είχε φτιάξει το πρόγραμμα (σ.σ. ντόπινγκ) για την ομάδα».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags